Pisteputkessa liitävälle Ville Heinolalle harvinaista herkkua NHL:ssä

WINNIPEG Jets on kypsytellyt suurinta puolustajalupaustaan Ville Heinolaa, 21, harvinaisen maltilla.

Jo kaksi ja puoli vuotta sitten ensimmäiset NHL-ottelunsa pelannut Heinola on pelannut pääsääntöisesti AHL:ssä. Edelliset viikot hän on seuraillut NHL-pelejä varamiehenä katsomossa.

Sunnuntaina Jets päästi pitkästä aikaa Heinolan irti, ja toinen ottelu tuli heti perään keskiviikon kierroksella Buffalossa.

Heinola ylsi pisteille jo neljännessä NHL-ottelussa putkeen alustamalla Mason Appletonin 2–2-tasoituksen toisessa erässä.

Kiivaassa lännen pudotuspelitaistossa mukana oleva Jets voitti ottelun lopulta rankkarikisassa 3–2. Myös Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju syötti ottelussa yhden maalin.

Puola ja Portugali MM-kisoihin

Jalkapallon MM-karsintojen Euroopan alueen finaalipelit päättyivät Puolan ja Portugalin voittoihin. Ilman MM-kisapaikkaa jäivät otteluissa hävinneet Ruotsi ja Pohjois-Makedonia.

Puola nappasi B-polun ottelussa voiton Ruotsista lukemin 2–0. Ensimmäisen maalin teki Puolan joukkueen kapteeni Robert Lewandowski, joka palloilee Bayern Münchenin riveissä Saksan Bundesliigassa. Brittilehti Guardian valitsi Lewandowskin viime vuonna maailman parhaaksi miesjalkapalloilijaksi.

Ruotsin puolustus vuoti puolalaiskipparin edessä vielä tämän jälkeenkin, mutta verkkoa vahtinut Robin Olsen onnistui torppaamaan Lewandowskin mahdollisuudet toiseen maaliin.

Otteluisäntä Puolan toisesta maalista vastasi sen sijaan Piotr Zielinski, joka edustaa Italian Seria A:ssa pelaavaa Napolia. Puolalainen Juventus-vahti Wojciech Szczesny oli niin ikään merkittävässä roolissa joukkueensa voiton kannalta.

Hallitsevan Euroopan mestari Italia ei pelaa futiksen MM-kisoissa

Pohjois-Makedonia voitti Palermon Renzo Barbera -stadionilla pelatun MM-karsintamatsin 1–0.Kyseessä on Azzurri-historian suurin munaus, koska se ei päässyt myöskään Venäjän lopputurnaukseen 2018.

Kaiken kaikkiaan Italia on jäänyt rannalle MM-kisoista vain kolmesti. Viimeksi Italia on pelannut MM-kisojen pudotuspeliottelun vuonna 2006 – kun maa voitti koko turnauksen.Ottelu Palermossa oli jo etenemässä jatkoajalle, kun Aleksandar Tjajkovski iski Pohjois-Makedonialle voittomaalin lisäajan toisella minuutilla.

Ja kun Siniset ei tehtävässä onnistunut, jätti se vieraille mahdollisuuden sensaatioon. Erotuomarin antamalla lisäajalla Aleksandar Trajkovski pommitti Pohjois-Makedonian voittomaalin tarkalla kaukolaukauksella.

Dallas pystyy vain harvoin voittamaan ilman Roope Hintzin ketjua – tilastot kuvaavat

Ilman Roope Hintzin johtamaa ykkösketjua Dallas Stars ei tälläkään kaudella ole paljoakaan. Epätasapaino joukkueessa luo myös mahdolliselle pudotuspelikeväälle laihan odotusarvon, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Neljä tappiota viidestä ottelusta oli laittanut Dallasin aikaisin maanantaiaamuna Washingtonissa tiukan paikan eteen. Pudotuspelipaikka on edelleen vahvasti joukkueen omissa käsissä, joten voittotilastoon oli saatava merkintä, vaikka edessä oli paha vierasottelu laadukasta kotijoukkuetta vastaan.

Stars voitti sekä maanantaina Washingtonissa että keskiviikkona kotona Edmontonia vastaan. Joukkue teki kahdessa ottelussa kahdeksan osumaa, joista Roope Hintzin johtama ykkösketju laidoillaan Joe Pavelski ja Jason Robertson värkkäsi viisi. Yhteensä kolmikko rohmusi tehopisteitä kahdessa ottelussa yksitoista.

Harva yllättyi, sillä kaava on tullut tutuksi NHL:n seuraajille. Vaikka Dallas on saanut kokoonpanostaan viime viikkojen aikana tehoja irti enenevissä määrin laajalta rintamalta, joukkue on edelleen yhtä kuin ykkösketjunsa. Jos tähtipaidat mielivät voittaa, Hintzin, Joe Pavelskin ja Jason Robertsonin on astuttava eturiviin.

Sebastian Aho ratkoi NHL:n huippuottelun Roope Hintz loisti taas ykköstähtenä

Carolina voitti lopulta kotiyleisönsä riemuksi 3–2 ja katkaisi kauden pisimmän, neljän ottelun tappiokierteensä.

Carolina otti ohjat toisen erän lopussa, kun Sebastian Ahon ylivoimaviisikko onnistui. Puolustaja Tony DeAngelon osumaan syöttöpisteen sai Teuvo Teräväinen.

Aho ratkoi ottelun lopullisesti päätöserän puolivälissä laukomalla irtokiekosta voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman ohi useita huipputorjuntoja tehneen Andrei Vasilevskin.

Voitolla divisioonaansa johtava Carolina nousi tasapisteisiin Läntisen konferenssin kärkijoukkueen Floridan kanssa.

Jani Hakanpää keksi keinon, jolla hänestä tulee miljonääri

DALLAS STARSIN Jani Hakanpää, 29, on jylhä ja kunnioitusta herättävä ilmestys.Liki kaksimetrinen ja satakiloinen, rouhean partansa viimeisen päälle trimmannut suomalaisjärkäle ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta. Ei kaukalossa eikä sen ulkopuolella.

Se on tuiki harvinaista pelaajalle, joka vielä 27-vuotiaana pelasi SM-liigassa.Olen kulkenut pitkän tien, että olen täällä vakiokokoonpanon äijä. Ei auta kuin nauttia joka hetkestä ja päivästä. Pikkupojan unelmaa tässä eletään. Se pitää muistaa ja painaa hymy huulilla eteenpäin, Hakanpää sanoi tiistaina Torontossa.

DALLASIN ykköspakin Miro Heiskasen ollessa sivussa Hakanpää on saanut viime aikoina roimasti vastuuta. Hiljattain hän pelasi kolmessa ottelussa peräkkäin yli 25 minuuttia. Joukkoon mahtui myös NHL-uran peliaikaennätys 28.35.

Kolme NHL:n mestariehdokasta on syvässä kriisissä, yhden kohtalo on jo sinetöity

NHL lienee yksi maailman vaikeammin ennustettavista palloilusarjoista, eikä tämä kausi ole tehnyt tähän toistaiseksi poikkeusta. Toki kärkisijoilta löytyy odotettujakin joukkueita, mutta samaan aikaan osa suosikeista on menettänyt runkosarjan lopulla otteensa pahemman kerran ja yksi jo kauan aiemmin.

New York Islandersin kaudessa pieleen on mennyt lähes kaikki, mikä pieleen voi mennä. Joukkue aloitti kauden 11 vierasottelulla, koska sen uusi kotiareena ei ollut valmis. Tämä ja hetken päästä ryhmään iskenyt korona-aalto sekoittivat pasmat pahemman kerran heti alkuun.

Syyskauden Islanders oli koko sarjan neljänneksi heikoin joukkue. Sittemmin ryhmä on ollut ylempää keskikastia, mutta pintaremontti tuli liian myöhään. Maalinteon kanssa läpi kauden tuskaillut joukkue on viimeisin muistutus siitä, ettei NHL:ssä voi nukkua onnensa ohi loka-marraskuulla.Islanders, jonka piti pelata mestaruudesta, ei yllä edes pudotuspeleihin.

Manchester United kaipaa Cristiano Ronaldolta lisää tehohetkiä myös Mestarien liigassa

Manchester Unitediin täksi kaudeksi palannut jalkapallon portugalilaissuuruus Cristiano Ronaldo hemmotteli United-kannattajia viikonloppuna hattutempulla ja nostatti samalla seuran odotuksia Mestarien liigan pudotuspeliotatukseen Atletico Madridia vastaan.

Manchesterin punaiset kohtaavat Atleticon tiistai-iltana kotikentällään neljännesvälierien toisessa osaottelussa, ja avausottelun jälkeen ottelupari on kutkuttavasti 1–1-tilanteessa.

Tottenhamia vastaan ammattilaisuransa 59. hattutempun tehnyt Ronaldo, 37, on ollut parhaimmillaan tällä kaudella Mestarien liigassa, sillä portugalilainen teki lohkovaiheessa kuusi osumaa. Toisaalta Ronaldo on kerännyt Unitedin väliaikaisen päävalmentajan Ralf Rangnickin alaisuudessa myös kritiikkiä vaisusta prässipelaamisestaan.

Hän osoitti olevansa fyysisesti kykenevä siihen (prässäämiseen), mutta meidän on myönnettävä myös, ettei näin ole aina ollut viime viikkoina ja kuukausina. Tämä päivä näytti, että hän on edelleen fyysisesti tämän tason vaatimassa kunnossa, Rangnick sanoi.

Ukrainalaistähti iski maalin ja murtui kyyneliin

WEST HAMIN valioliigajoukkuetta edustava ukrainalainen jalkapalloilija Andri Jarmolenko palasi pelikentille ensimmäistä kertaa sitten helmikuun puolenvälin. Ukrainalainen oli ollut sivussa joukkueensa peleistä siitä asti, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuun lopulla.

Jarmolenkon paluuottelu sai nopeasti satukirjamaisen käänteen. Toisen puoliajan alkupuolella kentälle otettu 32-vuotias laitahyökkääjä onnistui maalinteossa 70. minuutin kohdalla. Hän otti tyylikkäästi haltuun Said Benrahman syötön ja viimeisteli maalin tarkalla ulkosyrjälaukauksella.

Polvilleen osumansa jälkeen vajonnut Jarmolenko peitti päänsä käsiinsä ja nyyhkytti liikuttuneena joukkuepelaajien onnitellessa häntä.

Antti Raanta säkenöi NHL:n superottelussa – teki tempun

NHL-KIERROKSEN odotetuin kamppailu käytiin Raleighissa, jossa kohtasivat konferenssien ja koko NHL:n kärkijoukkueet Carolina Hurricanes ja Colorado Avalanche.

Huippuottelusta muodostui odotetun tasainen mittelö, joka ratkesi vasta loppuhetkillä kotijoukkue Carolinan 2–0-voittoon.

Puolustaja Ethan Bear laukoi voittomaaliksi jääneen avausmaalin ajassa 54.20, ja Sebastian Aho sinetöi kauden 25. maalillaan loppulukemat tyhjiin.

Ottelun ykköstähtenä säkenöi Carolinan suomalaisvahti Antti Raanta, joka torjui kaikki 36 laukausta.

Raanta sai myös komean sulan hattuunsa. Hänestä nimittäin tuli NHL-kauden ensimmäinen maalivahti, joka nollasi kärkijoukkue Coloradon.

– Uskomatonta, Raanta huokaisi tv-haastattelussa, kun yleisö mylvi taustalla hänen nimeään.

Loistokautta pelaavan ykkösvahdin Frederik Andersenin ollessa loukkaantumisen vuoksi sivussa Raanta on ottanut homman haltuun Carolinan maalilla.

Torstain ottelu oli hänelle jo kolmas putkeen. Jokaisesta tuloksena on ollut voitto.

– Luulen, että kaikki lähtee harjoituksista ja kun saa pari hyvää peliä, itseluottamus nousee, Raanta pohti.

– Nämä jätkät tekevät takanaan pelaamisesta aika helppoa. Kun teen ensimmäisen torjunnan, he yleensä siivoavat irtokiekot.

Coloradoa vastaan Raannan apuna olivat pariinkin otteeseen myös tolpat. Avauserässä rautaa kilautti vieraiden suomalaistähti Mikko Rantanen.