Glen Kamara loisti Rangersin välierävoiton arkkitehtina

Glasgow Rangers lähti 0–1-tappioasemasta Eurooppa-liigan välierän ratkaisuosaan.

Se sai kuitenkin taakseen Ibroxin kotiyleisön RB Leipzigia vastaan. Lisäksi yli 30 vuotta seuran huoltajana toimineen Jimmy Bellin tiistainen kuolema yhdisti Gers-ryhmän taistelemaan tosissaan finaalipaikasta.

Kaikkein näkyvin loppuottelumotivaatio näkyi sinipaitojen suomalaisvahvistuksessa. Jari Rantanen, Jari Litmanen, Sami Hyypiä. Nämä suomalaiset jalkapalloilijat ovat päässeet juhlimaan eurocupien voittoa. Harvassa ovat olleet myös loppuotteluun päässeet suomalaispelaajat, ja Glen Kamara on nyt yksi heistä.

Glen Kamaralla on nyt mahdollisuus voittaa Eurooppa-liigan mestaruus, sillä hänen edustamansa Glasgow Rangers voitti RB Leipzigin 3–1 välierien toisessa osaottelussa. Rangers oli hävinnyt ensimmäisen osaottelun vieraissa 0–1, joten kahden maalin ilta vei skottijoukkueen yhteismaalein 3–2 finaaliin.

Kamara oli mukana kahdessa Rangersin maalissa. Hän teki pohjatyön avausosumaan, kun hän sai pidettyä pallon joukkueellaan ja syötettyä sen Ryan Kentille. Kent rynni laidalta maalia kohti ja hänen syöttönsä tavoitti James Tavernierin maalin kulmalla. Englantilaispuolustaja laukoi pallon tyhjään maaliin ottelun 19. minuutilla.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Ibrox-stadion räjähti jälleen, kun Leipzig menetti pallon omalla puolustusalueellaan. Syöttelyn jälkeen pallo päätyi Kamaralle rangaistusalueen rajalle ja tarkka laukaus upposi takakulmaan. Maali oli Kamaralle uran toinen Eurooppa-liigamaali.

Maalinsa jälkeen Kamara teki kauniin eleen tiistaina yllättäen kuolleen pitkäaikaisen Rangers-huoltaja Jimmy Bellin muistoksi. Hän otti surunauhan kädestään ja antoi sille suukon.

– Loistava viimeistely Kamaralta. Veto ei ole voimakas, hän vain ohjaa pallon takatolpan sisäpuolelle. Kamara sijoittaa, ei edes yritä moukaroida palloa, Rangers-legenda Ally McCoist kommentoi osumaa.

Leipzig onnistui hiljentämään kotiyleisön hetkeksi, kun Christopher Nkunku onnistui ohittamaan Allan McGregorin Rangers-maalilla, mutta John Lundstram palautti marssijärjestyksen takaisin täräyttämällä 3–1-osuman ottelun 81. minuutilla.

18. toukokuuta pelattavaan loppuottelussa se saa vastaansa Eintracht Frankfurt, joka tiputti West Hamin välierissä yhteismaalein 3–1.