Joel Pohjanpalo teki sen taas! Suomalainen nousi maalipörssin kärkisijalle

Joel Pohjanpalon Rizespor voitti Yeni Malatyasporin 3–1 Turkin pääsarjassa. Rizesporin putoaminen sarjasta on voitosta huolimatta jo varma.

Joukkueen kehno menestys ei ole kuitenkaan näkynyt Danger-lempinimellä tunnetun suomalaishyökkääjän maalitahtia.

Pohjanpalo teki taas tavaramerkkitemppunsa eli toimi niin kutsuttuna supersubina. Hän tuli vaihdosta kentälle 62. minuutilla ja onnistui maalinteossa käytännössä heti, kun pallo oli maalissa 64.

peliminuutilla.

Samalla Pohjanpalo nousi liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Pohjanpalolla on nyt kasassa 16 maalia.27-vuotias suomalaiskärki jakaa ykköspaikan Umut Bozokin kanssa.

Pohjanpalo on pelannut vähiten minuutteja Turkin liigan maalipörssin kärkiviisikosta.

Pelaamatta on vielä kaksi kierrosta. Pohjanpalon edustaman Rizesporin putoaminen on jo varmistunut.

Tilastopalvelu Optan mukaan Pohjanpalo on ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Turkin liigassa viidessä peräkkäisessä ottelussa maalin alkaen kaudesta 2007–08, jolloin Opta aloitti tarkan tilastointinsa Turkissa.

”Jolle” on tehnyt viimeiseen viiteen peliin neljä maalia. Hän myös onnistui maaliskuussa hattutempussa Turkin suurimpiin seuroihin lukeutuvaa sarjakärki Trabzonsporia vastaan.

Pohjanpalon kautta on jäljellä kaksi peliä. Suomalaisella on mahdollisuus nousta yksin maalintekijätilaston kärkeen otteluissa Sivassporia ja Gaziantepia vastaan.