Tällä joukkueella Leijonat aloittaa MM-kotikisat 

Suomi leimasi torstaina jo 22 pelaajan MM-kisapassit. Joukossa on 19 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.Ryhmässä on tilaa vielä kolmelle vahvistukselle, joista yksi on Nashville Predatorsin NHL-tähti Mikael Granlund.

– Kolme paikkaa jää vielä auki. Paikalla olijoista Markus Nurmen passia ei vielä leimattu, Mikael Granlundin passi leimataan, kun hän saapuu paikalle. Lisäksi yksi puolustajan paikka odottaa sarjojen päättymistä, GM Jere Lehtinen kertoo.

Jos ja kun Granlundin kisapassi leimataan, ryhmässä on sen jälkeen tilaa vielä kahdelle kenttäpelaajalle.

Leijonien MM-ryhmässä on mukana myös TPS:n Markus Nurmi, jonka kisapassia ei vielä leimattu.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on sanonut, että kotikisajoukkueeseen jätetään tilaa mahdollisille NHL-vahvistuksille.

Granlund, 30, on viimeksi nähty leijonapaidassa kevään 2018 MM-kisoissa Tanskassa. Hän toimi joukkueen kapteenina ja keräsi kahdeksassa ottelussa tehot 2+7=9.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on aiemmin kertonut tarkkailevansa Ruotsin pääsarjan ja NHL:n tilanteita. SHL:n mestaruudesta torstai-iltana pelaa kuusi suomalaista.

NHL:ssä käynnissä on pudotuspelien ensimmäinen kierros. Useamman suomalaispelaajien edustaman joukkueen kausi voi päättyä jo ensi yönä.

Suomi aloittaa MM-kisat perjantaina Tampereella Norjaa vastaan. Toinen lohko pelataan Helsingissä.