KuPS voittoihin Veikkausliigassa

alkapallon Veikkausliigan kärkijoukkueet KuPS ja HJK jatkavat tasapisteissä sarjakärjessä.

KuPS kaatoi AC Oulun maalein 3–0. Tim Väyrynen teki avauspuoliskon lopulla voittomaalin. Brasilialainen Talles iski kuopiolaisten osumat toisella puoliajalla.

Voitto oli kuopiolaisille jo 29. perättäinen tappioton ottelu ja se nousi tällä Oulun Palloseuran rinnalle jakamaan perättäisten tappiottomien otteluiden ennätystä.

KuPS on pelannut ottelun HJK:ta vähemmän. Molemmilla on 22 pistettä. Sarjakolmonen Honka on jäänyt yhdeksän pisteen päähän tästä kaksikosta.

OPS pelasi 29 perättäistä tappiotonta ottelua kausilla 1980 ja 1981. KuPSilla on mahdollisuus rikkoa tämä yli 40 vuotta vanha ennätys ensi maanantaina, kun se matkaa Helsinkiin sarjajumbo HIFK:n vieraaksi.

KuPS ei antanut tänään AC Oululle mahdollisuuksia, vaan hallitsi ottelutapahtumia. Tim Väyrynen avasi vieraiden maalitilin ensimmäisen puoliajan lopulla ja on kuudella osumallaan maalipörssin kärjessä. Talles Brener de Paula teki kuopiolaisten kaksi seuraavaa maalia, ja niistä Valakari oli erityisen tyytyväinen.

– Saimme tietyllä tavalla tapettua sen pelin, sitä emme ole aikaisemmissa matseissa pystyneet tekemään niin helposti. Itse asiassa tänään oli varmaan meidän kauden paras pelimme. Tosi, tosi vahva esitys meidän jätkiltä, Valakari kehui.

Valakarin mukaan joukkue oli rauhallinen ja päättäväinen pallon kanssa. Se puolusti ja prässäsi ylhäältä juuri niin kuin valmennusjohto halusikin ja pelaajat tekivät oikeita ratkaisuja.

KuPS on voittanut nyt kahdeksasta ottelusta seitsemän ja pelannut yhden pelin tasan. Se on HJK:n kanssa liigan kärjessä tasapisteissä, kun HJK:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Valakari on luonnollisesti tyytyväinen alkukauden tuloksiin.

– Me kaikki tiedämme, että meillä on paljon asioita, joita voimme parantaa joka päivä, mutta sitten on kiva saada tällaisia hetkiä: loistava tulos ja erittäin vahva peliesitys. Tietyllä tavalla kotimatka on kevyempi.