Leijonien MM-ottelu keräsi valtavat katsojaluvut

JÄÄKIEKON kotikisat ovat vetäneet suomalaisia tv-vastaanottimien ääreen heti alusta alkaen. Leijonien maanantain ottelua USA:ta vastaan seurasi Finnpanelin mukaan yhteensä yli 2,3 miljoonaa suomalaista, kertoo MTV tiedotteessaan.

Leijonien 4–1-voittoon päättyneen ottelun keskikatsojamäärä oli MTV3:lla ja C Morella yhteensä 1,5 miljoonaa. Ottelulähetys on tiedotteen mukaan keskikatsojamäärällä mitattuna alkuvuoden kolmanneksi katsotuin ohjelma.

ALKUVUODESTA historiallista olympiakultaa juhlinut Suomen joukkue on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla. Seuraavassa ottelussaan Leijonat kohtaa keskiviikkona Ruotsin.

Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen avaa tässä jutussa kolme poimintaa Leijonien pelaamisesta.

1. Leijonat sai otteluun vahvan alun, eikä uhittelu säikäyttänyt Suomea

Leijonat sai kahden tahmeamman ottelun jälkeen koneet terävästi käyntiin, ja Lehkonen piti näkemästään ensimmäisessä erässä. Kun yhdysvaltalaiset eivät pärjänneet kaukalossa, he ryhtyivät hämmentämään pakkaa ja järjestämään torikokouksia.

2. Suomen ylivoimassa riittää vaihtoehtoja ja tehoa

Leijonat on tehnyt kolmessa ottelussa 11 maalia, joista kuusi on syntynyt ylivoimalla. Yhdysvaltoja vastaan Suomi leipoi kolme ensimmäistä maaliaan ylivoimalla, ja neljäs syntyi Mikko Lehtosen lavasta tasavajaalla.

Asiantuntija Lehkosen mukaan Suomen tehokas ylivoima saa vastustajat varpailleen.

3. Suomen luistin liikkui paremmin kuin avausotteluissa

Voitto USA:sta oli Suomen kolmas MM-kotiturnauksessa. Lehkosen mukaan Suomi luisteli Yhdysvaltoja vastaan paremmin kuin Norja- ja Latvia-otteluissa. Pitkän leirityksen tuoma jähmeys on karisemassa.

Suomen turnaus jatkuu keskiviikkona Ruotsia vastaan kello 20.20.