Mikko Rantasen Susanna-rakas julkaisi suloisen videon

Colorado Avalanche juhli Stanley Cupin voittoa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa. Kun mestaruus ratkesi, pelaajat ryntäsivät jäälle heitellen varusteitaan ilmaan.

Avalanche voitti Stanley Cup -finaalisarjan Tampa Bay Lightningia vastaan voitoin 4–2. Mestaruutta oli Denverissä odotettu, sillä Avalanche on ollut parin viime kauden ajan NHL:n parhaimmistoa, mutta pysti on jäänyt saamatta. Edellinen Stanley Cup tuli vuonna 2001.

SUPERTÄHTI Mikko Rantanen oli Colorado Avalanchen mestarijoukkueen suurimpia ratkaisupelaajia.

Maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden joukkoon noussut Rantanen on ollut ydinpelaajana rakentamassa nykyistä Stanley Cup -joukkuetta kuuden vuoden ajan.

– Aivan huikeaa. Vaikea sanoin kuvailla fiilistä, Rantanen huokaisi IS:lle.

Colorado oli finaalisarjassa koko ajan niskan päällä, mutta loppua kohden alkoi näyttää siltä, että kahden viime kauden mestari Tampa Bay saattaa sittenkin vielä kavuta ohi.

Stanley Cup -juhlia Tampassa oli todistamassa paljon Rantasen läheisiä. Tyttöystävä Susannan Rannan hän kaappasi Amalie Arenan jäällä syliinsä.

Rantasen parempi puolisko Susanna Ranta julkaisi Instagram-tilillään hellyttävän videon tuosta hetkestä.

Videolla Ranta syöksyy miesystävänsä syliin, minkä jälkeen pariskunta halaa kauan ja tiiviisti. Ilo ja onni välittyy kummankin olemuksesta. Erityisesti Rantasen hymy on herkässä.

– Tämä hetki. Minun mestarini. Olet ansainnut sen, Susanna Ranta kirjoitti videon yhteydessä sydämen kera.

Naisen Instagram-seuraajat olivat videosta ihastuksissaan.

– Tämä on söpöä. Onnittelut! eräs seuraaja kirjoitti.

– Tosirakkautta, toinen jatkoi.

– Te ootte kyl niin naimanaamat, kolmas täydensi.

EM-kisoihin valmistautuva Suomi tyrmättiin Turussa

Helmarit pelasi ensimmäisen kahdesta EM-kisoihin valmistavasta ottelustaan. Ensimmäinen puoliaika oli mainio, toisella jaksolla puolustus petti pahasti. Japani voitti 5–1.

Japani on Fifa-rankingissa sijalla 13, Suomi sijalla 29.

Japanin viidestä osumasta neljä syntyi keskitystilanteista.

Japani teki vartin kohdalla avausmaalin, tosin Suomen merkittävällä avustuksella. Natalia Kuikka ohjasi Jun Endon keskityksen verkkoon ohi Tinja-Riikka Korpelan.

Suomi ei hätkähtänyt vaan tasoitti tyylikkäästi muutamaa minuuttia myöhemmin.

Adelina Engman nousi laitaansa, kiitti alas lipunutta japanilaispuolustusta ja pamautti rankkarialueen rajalta komeasti taka-alanurkkaan. Ayaka Yamashitan heittäytyminen riitti ainoastaan hentoon hipaisuun.

Japani esitteli suuruuttaan toisella puoliajalla ja vyöryi alati kohti Korpelan maalia.

Aivan puoliajan alussa näppärä hyökkäys huipentui Risa Shimizun keskitykseen ja Endon oikean jalan kliiniseen viimeistelyyn: 1–2.

Juuri ennen tunnin täyttymistä Hana Takahashi oli terävin kulmurin jälkitilanteessa: 1–3.

Korpela ehti niukasti Yui Hasegawan laukauksen eteen muttei voinut muutamaa minuuttia myöhemmin mitään Riko Uekin volleypommille: 1–4.

Hasegawa viimeisteli suomalaisnöyryytyksen viileällä rankkarilla: 1–5.

– Aivan liikaa harhasyöttöjä tuli, helppoja virheitä. Maailmanluokan joukkue rankaisee niistä, Korpela tuskaili Ylen haastattelussa.

– Ainakin opittiin, millaista on pelata tällaisessa helteessä. Oltiin selvästi väsyneitä, mutta sama se on vastustajalle.

Suomi kohtaa lauantaina 2. heinäkuuta EM-kenraaliharjoituksessa Hollannin. Ottelu alkaa kello 19.

EM-kisat käynnistyvät 6.7. ottelulla Englanti–Itävalta. Helmarit pelaa EM-kisojen avausottelun Espanjaa vastaan 8.7. klo 19.

Suomen kiekkolegenda valittiin Hockey Hall of Fameen

Suomalainen kiekkosuuruus Riikka Sallinen on valittu mukaan Hockey Hall of Fameen eli jääkiekon kunniagalleriaan. Valinnasta ilmoitettiin maanantai-iltana, mutta itse aatelointi tapahtuu vasta syksyllä Torontossa.

Ennen Sallista kyseisen tunnustuksen on saanut vain kaksi suomalaiskiekkoilijaa: Teemu Selänne ja Jari Kurri.

Sallisen kanssa samaan aikaan kunniagalleriaan nimettiin neljä pelaajaa: Daniel Alfredsson, Roberto Luongo, Daniel Sedin ja Henrik Sedin. Lisäksi nyt jo edesmennyt, jääkiekon lajikehityksessä mukana ollut Herb Carnegie sai nimensä arvostettuun listaukseen.

49-vuotias leijonalegenda on ensimmäinen Hall of Fameen valittu eurooppalaisnainen.JYPin kasvatti pelasi lähinnä jääkiekkouransa naisten SM-sarjassa ja Ruotsin naisten sarjassa SDHL:ssä. Hän edusti Naisleijonia aina 2019 vuoteen saakka. Hän voitti muun muassa kahdesti olympiapronssia sekä yhden MM-hopean.

Pitkällä urallaan hän pelasi yhteensä 135 naisten SM-sarjan ottelua. Naisten MM-kisoissa pelejä tuli 45 ja olympialaisissa 23. Sallinen nimettiin kolmesti MM-turnauksen tähdistökentälliseen.

Sallinen lopetti uransa jo 2003, mutta palasi takaisin kaukaloon kymmenen vuotta myöhemmin.

Sallisen saama kunnianosoitus ei ole jäänyt kiekkokansalta huomaamatta. Teemu Selänne onnitteli kiekkoilijaa Twitterissä pian uutisen julkistamisen jälkeen.

– Onnittelut Riikka! Olet ansainnut tämän, Selänne hehkutti.

Huuhkajatähti Joel Pohjanpalo meni naimisiin

Joel Pohjanpalo sanoi tahdon juhannuspäivänä Ranskassa.

Huuhkajien luottohyökkääjä Joel Pohjanpalo on astellut avioliiton satamaan yhdessä puolisonsa Catharina Gericken kanssa.

Juhannushäitä tanssittiin lauantaina Ranskassa näyttävissä maisemissa Chateau Saint-Jeannet’ssa, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Nizzasta luoteeseen.

Pohjanpalo pitää maaotteluiden tuomasta vastapainosta hääjärjestelyille. Hän ei kerro jännittävänsä liikoja, eikä tuleva vaimokaan ole vielä menettänyt malttiaan.

”Meillä on onneksi ihan hyvä hääsuunnittelija, joka rauhoittelee meitä. Toistaiseksi ei ole mitään stressiä, mutta kun päästään lähemmäs häitä, niin sittenhän kaikki ongelmat yleensä alkavat”, 27-vuotias hyökkääjä kujeilee Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Kuvia ja videoita unelmahäistä jakoi muun muassa Pohjanpalon maajoukkuekaverin Robin Lodin puoliso Janni Lod Instagramissaan.

27-vuotias Pohjanpalo pelasi päättyneen kauden lainalla turkkilaisessa Rizesporin joukkueessa. Huuhkajissa hän iskenyt 56 ottelussa 13 maalia.

FC Lahti vaihtaa päävalmentajaa

VEIKKAUSLIIGAN FC Lahti vaihtaa päävalmentajaa. Seura tiedotti torstaina, että Ilir Zeneli ei jatka seurassa loppukautta.Uudesta päävalmentajastaan seura tiedottaa myöhemmin.

– FC Lahti kiittää lämpimästi Ilir Zeneliä yhteisesta ajasta ja toivottaa menestystä tulevaisuuteen, seura kertoi tiedotteessa.

Lahti pestasi Zenelin päävalmentajakseen marraskuussa 2019. Sitä ennen hän oli valmentanut alasarjajoukkue FC Espoota.

Lahti on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkue hävisi keskiviikkona pelatun ottelun FC Interiä vastaan murskalukemin 5–1.

Zenelin ensimmäisellä kaudella Lahti sijoittui kuudenneksi ja viime kaudella seitsemänneksi.

Lahti on voittanut tällä kaudella vain kaksi ottelua Veikkausliigassa.

SaPKo hakeutuu konkurssiin

Savonlinnan Pallokerho eli SaPKo on hakeutumassa konkurssiin. Itä-Savon tietojen mukaan SaPKo oy ilmoitti asiasta tiistaisessa yhtiökokouksessaan. Samalla Savonlinnan Mestis-joukkueen taru päättyy.

Mestis-joukkueen velkamääräksi paljastui 226 800 euroa. SaPKo teki voittoa viimeisimmältä kaudeltaan 32 737 euroa, mutta se ei riittänyt paikkaamaan asiaa tarpeeksi, jotta seuratoimintaa olisi voitu jatkaa.

Yhtiökokouksessa tuli ilmi, että neuvotteluita rahoittajien kanssa käytiin vielä tiistaina, mutta loppujen lopuksi sopimuksia rahoittajista ei saatu aikaan.

Kutvonen kiittelee tukijoita ja yhteistyökumppaneita kaikesta avusta ja pahoittelee ettei toimintaa pystytty jatkamaan.

Kutvonen kertoo, että SaPKo-yhtiön konkurssilla ei ole vaikutusta Juniori-SaPKon toimintaan.

Juniori-SaPKo ry:n puheenjohtaja Vesa Pölönen kuitenkin arvioi, että SaPKon toiminnan päättyminen jättää ison loven kaupunkiin.

– Savonlinna tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin Jukureiden kanssa. Jatkossa pitää tiivistää yhteistyötä entisestään sinne suuntaan.

Kutvonen ei halua lähteä ennakoimaan liikaa tulevaa, mutta toivoo, ettei jääkiekkotoiminta pääty lopullisesti kaupungissa.

SaPKon tunnettua pässin logoa ei yhtiö aio ryhtyä omimaan vaan se on Kutvosen mukaan jatkajille käytettävissä, mikäli kiinnostuneita löytyy.

– Jos joku haluaa kakkosdivarissa jatkaa, niin ilman muuta. Kyllähän tämä on sellainen kiekkokulttuurikaupunki, että luulisi jonkun kiinnostuvan. Ei vain viime viikolla ollut niitä kiinnostuneita.

– Raskas päätös oli. Eihän tämä mukavaa ole missään tapauksessa.

Kesäkuun 2. päivä verottaja ilmoitti SaPKolle konkurssiuhasta maksukehotuksella. Yhtiöllä oli rästissä maksamattomia veroja.

SaPKo oli viime kaudella kolmanneksi viimeinen sarjataulukossa. Kaudella 2016–17 joukkue juhli ainoaa Mestiksen mestaruuttaan.

Cristiano Ronaldon kahden miljoonan urheiluauto otti osumaa

Cristiano Ronaldon omistama superauto Bugattti Veyron koki kovia maanantai-iltana Espanjan Mallorcalla.

Mallorcalaisen Ultima Horan mukaan auto karkasi kuljettajansa hallinnasta osuen asuintalon porttikäytävään. Auto kärsi suuria vaurioita keulaansa.

Kuljettaja ei ollut Manchester Unitedia edustava futistähti, vaan hänen alaisuudessaan työskentelevä henkilö. Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta.

CRISTIANO RONALDOLLA tiedetään olevan mieltymys kalliisiin ja näyttäviin kulkupeleihin. Manchester Unitedin hyökkääjä on esitellyt autojaan useaan otteeseen Instagramissa.

Helmikuussa 2017 Ronaldo jakoi kuvapalvelussa otoksen Bugatti Veyronistaan, jonka hinta on ollut ostohetkellä noin pari miljoonaa euroa.

Sen huippunopeudeksi ilmoitetaan 431,07 kilometriä tunnissa. Autoa vauhdittaa kahdeksanlitrainen W16-turbomoottori.

Autotallista löytyy toinenkin Bugatti. Viime vuonna hän maksoi hengästyttävät kymmenen miljoonaa euroa erikoisvarustellusta Bugatti Centodiecistä.Luksusautoista tallista löytyvät lisäksi muun muassa Lamborghini, Ferrari ja Aston Martin.

37-vuotiaalla portugalilaisella on tähän kaikkeen toki varaa. Forbes arvioi Ronaldon tienanneen urallaan reilusti yli miljardi dollaria.

IKÄVÄ onnettomuus ei tuottane Ronaldolle suurta päänvaivaa, sillä miehen vuositienesteillä vastaavia autoja ostaisi 55.

Kuuma NHL-huhu Jukka Jalosesta

NHL-SEURA Florida Panthers etsii tällä hetkellä valmentajaa.

Tässä yhteydessä esiin on noussut suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen nimi: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen. Kokenut NHL-toimittaja Frank Seravalli kertoi asiasta Twitter-tilillään.

– Kuulemani mukaan Florida Panthersin valmentajahaussa on noussut esiin yksi uusi nimi: Jukka Jalonen.

Seravalli muistutti samassa yhteydessä, että Jalosella on takanaan yli 30-vuotinen valmennusura ja että hänen johdollaan Suomi on voittanut olympiakultaa sekä kolme MM-kultaa.

Jalonen on kertonut aiemmin halustaan päästä urallaan valmentajaksi NHL:ään.

Floridan oli koko NHL:n paras joukkue runkosarjassa, mutta tie nousi tylysti

pystyyn neljässä pelissä playoffien toisella kierroksella hallitsevalle Stanley Cup- mestarille Tampa Bay Lightningille.

KuPS ja HJK hävisivät

Jalkapallon Veikkausliigassa tuli todellisia yllätystuloksia lauantaina.

Sarjan kärkijoukkueet ja selvät mestarisuosikit KuPS ja HJK nimittäin hävisivät.

Sekä KuPS että HJK sortuivat otteluissaan punaisiin kortteihin.

FC Honka kaatoi kuopiolaiset 2–0 Agon Sadikun ja Rui Modeston maaleilla. KuPS koki harvinaisen tappion, sillä joukkueen edellinen häviö Veikkausliigassa tuli viime toukokuun 29. päivänä. Samalla kuopiolaisten ennätysmäinen 31. peräkkäisen tappiottoman liigapelin putki päättyi.KuPS ei ollut siis hävinnyt pääsarjapeliä yli vuoteen.

– KuPS oli ensimmäinen, joka pakotti meidät puolustamaan syvällä pitkiä aikoja, Hongan Duarte Tammilehto tunnusti.

– Loimme paikat, olimme tehokkaita. Myös kontrollimme puolustamalla toimi. Heillä oli pallon hallintaa, meillä kokonaisuudessa pelin, Tammilehto jatkoi.

AC Oulu puolestaan haki pisteet Klubilta maalein 1–0. Michael López teki oululaisten maalin rangaistuspotkusta.

HJK:n Bojan Radulovic sai kaksi keltaista korttia parin minuutin sisään. Oulun rankkari tuli juuri Radulovicin toisen rikkeen jälkeen. Serbialainen ehti olla kentällä vain alle vartin tultuaan vaihdosta kentälle toisella puoliskolla.

Muissa peleissä FC Haka voitti IFK Mariehamnin 3–2, Ilves kaatoi FC Lahden niin ikään 3–2 ja FC Inter ja SJK tasasivat pisteet maalein 1–1.

HIFK ja VPS kohtaavat toisensa kello 23.00 niin kutsutussa yöttömän yön ottelussa.

Mikko Rantanen tarjoili loistosyötön ylivoimalla: ”Ei siinä hirveästi kuvioita piirrellä”

NHL:n loppuotteluissa ei olla toviin nähty kahden jättiläisen kohtaamista, mutta nyt luvassa on jääkiekkoherkkua, jonka aikana ei kannata poistua jääkaapille.

Colorado sekä hallitseva mestari Tampa panivat avausottelussa pystyyn äärimmäisen viihdyttävän ja hyvän draaman kaaren sisällään pitäneen jääkiekkotapahtuman.

Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen Coloradon Avalanche vei ensimmäisen voiton Tampa Bay Lightningilta NHL:n Stanley Cup -finaaleissa lukemin 4–3 jatkoerässä.

Voittomaali syntyi vajaan puolentoista minuutin jälkeen, kun ruotsalainen André Burakovsky tälläsi kiekon reppuun.

Rantanen oli tyytyväinen peliin.

– Hyvä alku saatiin peliin. Ei näkynyt tauko ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Tampa oli parempi ja he ansaitsivat pari maalia siihen, Rantanen sanoi pelin jälkeen.

Mikko Rantanen ja Colorado Avalanche voittivat avauspelin finaalisarjassa.Mikko Rantanen ja Colorado Avalanche voittivat avauspelin finaalisarjassa.

Rantanen antoi kunniaa Tampa Bayn maalivahdille Andrei Vasilevskille.

– Vasilevski oli tosi hyvä. Olisimme voineet voittaa sen jo kolmannessa.

Colorado pääsi pyörittämään 5–3-ylivoimaa, josta suomalaiset rankaisivat. Rantanen pitää simppelistä ylivoimapelistä, niin tulosta syntyy.

– Ei siinä hirveästi kuvioita piirrellä. Paremmin se menee kuin pelaa vain. Yrittää ajatella vain, että meitä on kaksi enemmän. Jos piirtelee liikaa kuvioita, niin se menee enemmän sättäämiseksi, Rantanen arvio.

Colorado ja Tampa Bay kohtaavat uudelleen sunnuntain vastaisena yönä Denverin Ball Arenassa Stanley Cup -finaalien toisessa ottelussa.