HIFK on vaarassa ajautua konkurssiin 

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava HIFK on lähettänyt avoimen kirjeen seurayhteisölleen tänään torstaina. Tiedotteesta käy ilmi, että konkurssi on lähellä.

Tiedotteessa HIFK Fotboll Ab:n puheenjohtaja Heikki Pajunen kertoo, että seura on pahoissa talousvaikeuksissa.

–  Akuutti tarve on puoli miljoonaa euroa tälle vuodelle ja 140 000 euroa kesäkuussa, yhtiön pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Pajunen kertoo STT:lle.

Pajunen kertoo, että yhtiö on vaikeasta tilanteesta huolimatta pystynyt maksamaan kaikki lakisääteiset maksut sekä palkat työntekijöilleen.

Pajunen sijoittajakollegoineen lähti HIFK:n taustalle viime marraskuussa. Yhtiö tarvitsi myös tuolloin kipeästi rahoitusta. Pajusen johtamalla ryhmällä oli tarkoitus vakauttaa toiminta ja alkaa rakentaa tulevaa. Merkittävä muutos tapahtui 24. helmikuuta, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Samalla hetkellä käytännössä yhtiön varainhankinta törmäsi seinään.

– Olemme taloudellisesti saavuttaneet pisteen, missä olemme erittäin vakavan tilanteen edessä. On sanottava ääneen, että Veikkausliiga-kauden jatkamiseksi vielä heinäkuussa tarvitsemme apuanne ja panostanne, hyvät HIFK:n ystävät ja HIFK-perheen jäsenet.

Pajusen mukaan HIFK on lipunmyynnissään 40 prosenttia perässä aikaa ennen pandemiaa.

Puheenjohtaja kommentoi STT:lle, että yhtiö tarvitsee loppuvuoden aikana 500 000 euroa, joista 140 000 euroa se tarvitsee kesäkuussa.

Pajunen kertoo, että taloustilanne oli jo vuoden alussa erittäin vaikea, mutta Ukrainan sota keskeytti viimeisetkin keskustelut yrityskumppanien ja mahdollisten sijoittajien kanssa.

HIFK Fotboll Ab:lla on 800 osakasta, ja uusia osakkaita on etsitty jatkuvasti. Toukokuussa pidetyn yhtiökokouksen jälkeen HIFK on neuvotellut uusien sijoittajakandidaattien kanssa, mutta neuvottelut eivät ole johtaneet toivottuun lopputulokseen.

HIFK vetoaa nyt osakkaisiinsa sekä koko 8 000 ihmisen HIFK-yhteisöön jalkapallojoukkueen pelastamiseksi.

Yhtiö yrittää saada akuutin kassakriisin ratkaistua myymällä seuraaviin neljään kotiotteluunsa yhteensä 20 000 lippua.

Mikäli HIFK ei saa kesäkuun aikana kasaan tarvittavaa 140 000:ta euroa, edessä on kauden keskeytyminen. Edustusjoukkuetoiminta jatkuisi silloin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, jossa HIFK:n kakkosjoukkue pelaa.