SaPKo hakeutuu konkurssiin

Savonlinnan Pallokerho eli SaPKo on hakeutumassa konkurssiin. Itä-Savon tietojen mukaan SaPKo oy ilmoitti asiasta tiistaisessa yhtiökokouksessaan. Samalla Savonlinnan Mestis-joukkueen taru päättyy.

Mestis-joukkueen velkamääräksi paljastui 226 800 euroa. SaPKo teki voittoa viimeisimmältä kaudeltaan 32 737 euroa, mutta se ei riittänyt paikkaamaan asiaa tarpeeksi, jotta seuratoimintaa olisi voitu jatkaa.

Yhtiökokouksessa tuli ilmi, että neuvotteluita rahoittajien kanssa käytiin vielä tiistaina, mutta loppujen lopuksi sopimuksia rahoittajista ei saatu aikaan.

Kutvonen kiittelee tukijoita ja yhteistyökumppaneita kaikesta avusta ja pahoittelee ettei toimintaa pystytty jatkamaan.

Kutvonen kertoo, että SaPKo-yhtiön konkurssilla ei ole vaikutusta Juniori-SaPKon toimintaan.

Juniori-SaPKo ry:n puheenjohtaja Vesa Pölönen kuitenkin arvioi, että SaPKon toiminnan päättyminen jättää ison loven kaupunkiin.

– Savonlinna tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin Jukureiden kanssa. Jatkossa pitää tiivistää yhteistyötä entisestään sinne suuntaan.

Kutvonen ei halua lähteä ennakoimaan liikaa tulevaa, mutta toivoo, ettei jääkiekkotoiminta pääty lopullisesti kaupungissa.

SaPKon tunnettua pässin logoa ei yhtiö aio ryhtyä omimaan vaan se on Kutvosen mukaan jatkajille käytettävissä, mikäli kiinnostuneita löytyy.

– Jos joku haluaa kakkosdivarissa jatkaa, niin ilman muuta. Kyllähän tämä on sellainen kiekkokulttuurikaupunki, että luulisi jonkun kiinnostuvan. Ei vain viime viikolla ollut niitä kiinnostuneita.

– Raskas päätös oli. Eihän tämä mukavaa ole missään tapauksessa.

Kesäkuun 2. päivä verottaja ilmoitti SaPKolle konkurssiuhasta maksukehotuksella. Yhtiöllä oli rästissä maksamattomia veroja.

SaPKo oli viime kaudella kolmanneksi viimeinen sarjataulukossa. Kaudella 2016–17 joukkue juhli ainoaa Mestiksen mestaruuttaan.