Ranskan mykistävä ylivoima hiljensi Italian

Ranska ja Italia kohtasivat sunnuntai-iltana jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen päätösottelussa Rotherhamissa.

Alkutahdit iskettiin lähes heti: Geyoro iski lukemiksi 1–0 yhdeksän minuutin kohdalla ja 12. minuutilla maalinteossa onnistui Ranskan pääsarjan viime kauden maalikuningatar Marie-Antoinette Katoto.

Salamamaalien jälkeen peli rauhoittui, mutta lisää oli tulossa. Delphine Cascarinon kova kaukolaukaus painui 38. peliminuutilla vastustamattomasti ohi Italian maalivahdin Laura Giulianin, ja vain reilua minuuttia myöhemmin Geyoro hyödynsi Italian puolustuksen nukahduksen.

Viimeisen niitin ottelulle iski Geyoro illan kolmannellaan juuri ennen ensimmäisen jakson päättymistä. Kolme maalia kuuteen minuuttiin asetti Italian kohtalaisen hankalaan asemaan juuri ennen puoliaikaa.

Ranskan hyökkäys-show’n seurauksena ottelu oli ohi jo ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Toiselle puoliajalle Italia teki useamman vaihdon ja toi tuoreita jalkoja keskikentälle, mutta pelin kulku ei liiemmin muuttunut.

65. peliminuutilla Italian ilta uhkasi muuttua surkeasta katastrofaaliseksi. Joukkueen kapteeni Sara Gama pysäytti Grace Geyoron rajuin ottein ja Gamalle näytettiin jo punaista korttia, mutta kortti muuttui keltaiseksi videotarkastuksen seurauksena.

– Punainen kortti ei olisi ollut väärä ratkaisu, Ylen studiossa Marko Saloranta kommentoi.

Myös Maija Saari oli samoilla linjoilla.

– Nähtiin vielä hidastuksena, että Gama kääntää jalkaa napit edellä alavatsaan. Tässä studiossa oltiin sitä mieltä, että ensimmäinen reaktio, punainen, oli oikea. Italian kannalta muutos oli hyvä. Saavat pidettyä heidän johtohahmonsa puolustuslinjassa loppupeleihin.

Toivottomasta tilanteesta huolimatta Italia ei luovuttanut maalintekohaaveiden suhteen. Vaihdosta kentälle tullut Martina Piemonte iski viimein joukkueen avausosuman 76. peliminuutilla.

Maali jäi Italian ja toisen puoliajan ainoaksi, joten Ranskan voittolukemat kirjattiin luvuin 5–1.