Leijonien kultasankari vaihtaa joukkuetta – Sakari Mannisen palkka julkistettiin

LISTA sopimuksettomista suomalaisista NHL:ssä sen kuin lyhenee.

Kevin Lankinen siirtyy Nashvilleen, Henrik Borgström puolestaan Washingtoniin. Sakari Mannisen NHL-sopimus sai vahvistuksen.

Manninen, 30, on pelannut kolme viime kautta KHL:n Salavat Julaev Ufassa. Hänellä ei ole aiempaa NHL-kokemusta.

Myöhään torstai-iltana varmistui myös Leijonien olympia- ja MM-sankarin Sakari Mannisen sopimus Vegasiin. Mannisen diili on yksisuuntainen. Palkkaa hän ansaitsee 750 000 dollaria.Leijonien viime kauden kultasankarin yhden vuoden sopimus on palkaltaan pienin mahdollinen eli 750 000 dollaria. Sopimus on kuitenkin yksisuuntainen eli mahdollisen AHL-komennuksen tullessa palkka pysyy samana.

Kevään 2019 suuri leijonasankari Kevin Lankinen siirtyy NHL:ssä Chicagosta Nashvilleen yhden vuoden sopimuksella.

27-vuotias maalivahti teki 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen kantrikaupunkiin. Nashvillessä nähdäänkin todennäköisesti suomalainen maalivahtikaksikko, sillä seuran selvä ykkösvahti on Juuse Saros.

Viime kausi oli Lankiselle vaikea, kun hänen torjuntaprosenttinsa oli vain 89,1.

Chicagossa Lankisen joukkuetoverina pelannut Henrik Borgström teki puolestaan sopimuksen Washington Capitalsin kanssa.

Borgströmin sopimus on vuoden pituinen ja arvoltaan 750 000 dollaria. 24-vuotias keskushyökkääjä teki viime kaudella vain seitsemän tehopistettä, ja Chicago osti hänen sopimuksensa ulos ennen vapaita markkinoita.

Borgströmistä tulee ensimmäinen suomalainen pitkään aikaan Washingtonissa, sillä edellisen kerran joukkueessa on nähty sinivalkoista väriä maaliskuussa 2009, jolloin Oskar Osala esiintyi Capitals-paidassa.