Kolme suomalaista NHL:n välimieskäsittelyyn – tätä se tarkoittaa

NHL julkaisi rajoitetuista vapaista agenteista listan, jotka pääsevät välimieskäsittelyyn neuvottelemaan uudesta sopimuksesta. Suomalaisista listalla on kolme nimeä.

EDMONTON OILERSIN Jesse Puljujärvi, Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen ja San Jose Sharksin Kaapo Kähkönen.

Välimieskäsittelyssä ulkopuolinen taho kuuntelee seuran ja pelaajan toiveet uudesta sopimuksesta, jonka on oltava yhden tai kahden vuoden mittainen. Tämän jälkeen taho päättää sopimuksen, johon seuran on suostuttava tai päästettävä pelaaja kokonaan vapaille markkinoille.

Välimieskäsittelyssä seura ja seuran rajoitettu vapaa agentti kertovat omat näkemyksensä pelaajan palkasta. Tämän jälkeen välimies määrää palkan, johon seuran on suostuttava (1 tai 2 vuoden sopimus) tai päästettävä pelaaja täysin vapaaksi agentiksi.

Suomalaisista myös St. Louisin Niko Mikkola oli hakeutunut välimieskäsittelyyn, mutta hänen 1-vuotisesta ja 1,9 miljoonan dollarin arvoisesta jatkosopimuksesta kerrottiin sunnuntai-iltana.Patrik Laine ei hakenut välimieskäsittelyä, vaikka hänellä oli mahdollisuus siihen.

Välimieskäsittelyt ovat ohjelmassa 27. heinäkuuta–11. elokuuta. Kuten Mikkolankin tapauksessa, seurat ja pelaajat ovat vapaita tekemään sopimuksen ennen välimieskäsittelyä.