HJK kärsi rökäletappion Mestarien liigan karsinnoissa

HJK jäi selvästi alakynteen Mestarien liigan karsintojen toisella kierroksella Viktoria Plzeniä vastaan. Viime viikolla Helsingistä 1–2–vierasvoiton hakenut tsekkiläisjoukkue oli tiistaina tyly isäntä luvuin 5–0. Tshekin mestari eteni kolmannelle kierrokselle yhteismaalin 7–1.

Plzeň aloitti nopeasti maalinteon kotiyleisönsä edessä. Toista osaottelua oli pelattu 11. minuuttia, kun Ludek Pernica puski etutolpan juuresta pallon HJK:n verkkoon.

Noin 10 minuuttia myöhemmin Jan Sykora lisäsi Plzeňin johdon kahteen maaliin. HJK:n verkko heilui jo kolmannen kerran, kun ottelua oli pelattu vasta 31 minuuttia. Tällä kertaa Lukas Hejda onnistui maalinteossa maalin edestä ja vei Plzeňin 3–0-johtoon.

Toisella jaksolla Plzeň teki kaksi maalia lisää.

Ensin 73. peliminuutilla Sykora viimeisteli ottelun toisen maalinsa ja reilut 10 minuuttia myöhemmin Jan Kliment vei kotijoukkueen 5–0-johtoon.

HJK:n europelit jatkuvat seuraavaksi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella slovenialaista NK Mariboria vastaan. HJK:ssa ei ole vielä kunnolla ruodittu kyseistä vastustajaa.