Man United pisti jälleen kättä taskuun – 95 miljoonan pelaajasiirto

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Manchester United on päässyt sopimukseen hollantilaisseura Ajaxin kanssa brasilialaisen Antonyn siirrosta.

Ajaxin mukaan laitapelaaja Antony, 22, siirtyy Unitediin peräti 95 miljoonalla eurolla, ja summa saattaa nousta erilaisten lisien jälkeen 100 miljoonaan euroon.

Antonyn on vielä läpäistävä lääkärintarkistus ja sovittava henkilökohtaisista ehdoista ennen kuin siirto on varma.

Paluuta Valioliigan huipulle epätoivoisesti hamuama United on polttanut tällä kaudella uusiin hankintoihinsa massiiviset 263 miljoonaa euroa. Antony on joukkueen, ja koko Valioliigan kesän siirtoikkunan kallein hankinta. Seurahistoriassa vain Paul Pogba on liikahtanut suuremmalla summalla.

ManU:n muita isoja hankintoja ovat Casemiro (70,5 miljoonaa), Lisandro Martinez (57 miljoonaa) ja Tyrel Malacia (15 miljoonaa). Christian Eriksen saapui joukkueeseen ilmaisella siirrolla.

Susanna Tapanin oudot puheet ihmetyttävät

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tähtihyökkääjän Susanna Tapanin ympärillä on kuohunut siitä lähtien, kun hän jäi pois Yhdysvallat-ottelusta ystäviensä häiden takia.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue nappasi avausvoittonsa jääkiekon MM-kisoissa, kun se voitti Herningissä Japanin maalein 9–3 (2–1, 4–1, 3–1).

Suomi otti odotetusti voiton selvin lukemin, sillä se oli aiemmin elokuun harjoitusotteluissa kaatanut Japanin 7–1 ja 6–1.

Naisleijonat sai ottelussa onnistumisia tähtipelaajilleen. Ykkösketjun pelaajista Susanna Tapani ja Petra Nieminen taiteilivat upeilla osumilla turnauksen ensimmäiset maalinsa.Suomi voitti ottelun 9–3.

Puuhastelun maku ei varsinaisesti hälventynyt, kun Tapani, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola ja GM Tuula Puputti kommentoivat tähtipelaajalta USA-ottelun verottanutta reissua ystävän häihin.

Tapani ihmetteli kohun mittasuhteita ja pahoitteli joukkueelle aiheuttamaansa hämminkiä. Tähtihyökkääjä esitti siis klassisen muka-anteeksipyynnön, jossa hän ei pahoitellut tekoaan vaan siitä aiheutunutta kohua.

Veikkausliigassa muhii jännittävä mestaruustaisto

Helsingin Jalkapalloklubi otti niukan 1–0-voiton SJK:sta sunnuntaina Veikkausliigassa.

HJK nousi voittonsa myötä sarjassa toiseksi ohi Hongan ja on nyt tasapisteissä Kuopion Palloseuran kanssa, joka on sarjan ykkösenä. Molemmilla joukkueilla on saman verran pisteitä, eli 43.

HJK:n voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli ensimmäisellä jaksolla Anthony Olusanya. Olusanya leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi pallon upeasti verkon perukoille.

Aku Koskenvuon keskiarvo lukiossa oli 9,7 

ON kova juttu saada NHL-varaus.

On todella kova juttu päästä Harvardin yliopistoon.

Ja on kerrassaan uskomatonta, jos sama ihminen, varsinkin suomalainen, saavuttaa nämä molemmat.

Aku Koskenvuolta temppu onnistui. 19-vuotias maalivahti on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija, jolle tarunhohtoisen Harvardin ovet avautuvat. Hän vaihtaa tänä syksynä HIFK:n ja Helsingin amerikkalaiseen huippuyliopistoon.

Jo viime vuonna Vancouver Canucks varasi Koskenvuon viidennellä kierroksella.

Moni ei edes usko häntä todeksi – lätkäjätkää, jolla on valtavat älynlahjat myös koulun penkillä.

KOSKENVUON keskiarvo lukiossa oli 9,7. Pelkästään sillä ei Harvardiin vielä kävellä. Yhdysvaltojen vanhimman yliopiston seula on tiukka ja akateeminen.

NHL:N varaustilaisuus jännitti Koskenvuota enemmän kuin Harvardin hakuprosessi. Hän seurasi draftia nettistriimin kautta, koska tilaisuus järjestettiin koronan takia etänä.

Koskenvuo sai kuulla oman nimensä lopulta numerolla 137, kun Canucks huusi hänet.

– Se oli tosi hienoa. Ei se mikään itsestäänselvyys ollut, että varaus tulee, joten olin vain tyytyväinen kun kuulin oman nimeni, Koskenvuo sanoo.

– NHL on tietenkin tavoitteeni. Se häämöttää siellä kaukana, että joskus pääsisi änäripelejä pelaamaan, mutta tosi paljon on töitä tehtävänä, että sellaiselle tasolle pääsisin, hän pohtii realistiseen sävyyn.

Ensin hänen on lunastettava paikkansa Harvardin maalilla kovatasoisessa NCAA:n yliopistosarjassa. Koskenvuota on luonnehdittu fiksuksi ja atleettiseksi maalivahdiksi, joka tarvitsee vielä tasaisuutta peruspeliinsä.

HJK onnistui harvinaisessa tempussa ja eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen

Helsingin Jalkapalloklubi venyi torstai-iltana suomalaisittain harvinaiseen temppuun, kun se taisteli Eurooppa-liigan karsintaottelussa tanskalaisen Silkeborgin vieraana 1–1-tasapelin. Joukkueiden avauskohtaaminen Töölössä päättyi HJK:n 1–0-voittoon, joten HJK eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 2–1.

Aikaisemmin Eurooppa-liigan lohkovaiheessa on nähty suomalaisjoukkue vain kerran aiemmin, kun HJK onnistui samaisessa tempussa kaudella 2014–2015.

PAIKKA Euroopan kakkoskilpailussa tuo HJK:lle jykevän rahapotin.

Uefa maksaa lohkovaiheeseen pääsystä 3,63 miljoonaa euroa palkintorahaa, noin 700 000 euroa enemmän kuin Konferenssiliigan paikka olisi tuonut.

Lisäksi Klubille tarjoutuu mahdollisuus kasvattaa muhkeaa palkintopottia kuudessa lohkovaiheen ottelussa.

Uefa maksaa Euroopan liigan ottelun voitosta 630 000 euroa, tasapelistäkin 210 000 euroa.

Lohkovoittajalle maksetaan 1,1 miljoonan bonus, lohkokakkoselle 550 000 euroa, jonka päälle tulee puoli miljoonaa jatkokierroksille pääsystä.

Euroopan liigan lohkot arvotaan perjantaina iltapäivällä.

 Jari Kurrilla ja Harry Harkimolla ei ole roolia helsinkiläisseuran liigahankkeessa

Jari Kurri ja Harry Harkimo ovat ulkona Jokerien liigahankkeesta.

Jokerien juniorikiekkoa pyörittävän Helsingin Jokerit ry:n mukaan Jari Kurri ja Harry Harkimo eivät ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa.

Jokerit ry kertoi keskiviikkona luovuttaneensa Jokerien tavaramerkin hallinnoinnin uudelle taustayhtiölle pitkällä sopimuksella.

Tiedotteen mukaan Jokerien edustusjoukkueen liigaprojektia johtaa uusi taustayhtiö ja Helsingin Jokerit ry on sen osaomistajana.

– Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat vielä kesken. Toivommekin työrauhaa projektillemme, jonka päämääränä on palauttaa Jokerit suomalaiseen sarjajääkiekkoiluun kaudelle 2023–24, Jokerit ry kirjoitti tiedotteessa.

Jokerien paluulla kotimaan kaukaloihin on spekuloitu siitä lähtien, kun seura lähti venäläisjohtoisesta jääkiekkosarjasta KHL:stä viime keväänä.

Iltalehti uutisoi tiistaina, että Harkimon poika Joel Harkimo olisi toisen tahon keulakuvana, joka sysäsi Naurava Narri Oy:n sivuun.

Joel Harkimo itse kiisti tiedon keskiviikkona Twitter-tilillään.

– Väitteet että olen keulakuva yhtään missään eivät pidä paikkansa. Olen kiinnostunut rakastamani seuran tulevaisuudesta kuten kaikki, joilla on Jokeri-sydän, Harkimo kirjoitti.

IS:n tietojen mukaan Joel Harkimo omistaa – tai ainakin hän esiintyy liikeneuvotteluissa omistajana – Kurrin yhtiölle vuosia kuuluneen lisenssioikeuden Jokerien tavaramerkkiin, josta on käyty kovia neuvotteluja Jokerien emoseuran ry:n ja uuden ostajaehdokkaan Naurava Narri Oy:n kanssa.

Naurava Narri Oy on Teemu Selänteen ympärille keskittynyt yhtiö, joka on kuukausien ajan yrittänyt saada Jokereita haltuunsa tuodakseen pääsarjajoukkueen liigaan ja varmistaakseen junioriorganisaation pitkäjänteisen toiminnan.

Honka rökitti HIFK:n ennätysyleisön edessä

Honka otti tyylipuhtaan 4–1-voiton kotikentällään HIFK:sta jalkapallon Veikkausliigassa.

Honka nousi voittonsa ansiosta sarjan kärkipaikalle ohi Helsingin Jalkapalloklubin sekä Kuopion Palloseuran. Kaikki kolme seuraa ovat kuitenkin samassa pistemäärässä. Kaikilla seuroilla on 40 pistettä kasassa.

Jo 1400-luvulla perustetussa Espoossa vietetään sen kaupunkistatuksen 50-vuotisjuhlia, ja sen kunniaksi Tapiolassa oli paikalla kotijoukkueen kauden selvä ennätysyleisö: 3 075 katsojaa. Show oli asianmukainen, sillä Honka hallitsi tapahtumia alusta loppuun.

Maalinteon avasi hollantilaisvahvistus Kevin Jansen 28. minuutilla. Honka hyökkäsi tyylikkään sommitelman siivin, ja Jansen ampui Florian Krebsin tykittämän laukauksen paluupallon verkkoon.

TOISELLA jaksolla Honka vaihtoi isomman vaihteen silmään. Ville Koski puski kulmapotkusta 2–0, ja kuusi minuuttia ennen loppua Jansen viimeisteli hienosti illan toisen maalinsa.

Neljäs maali syntyi 88. minuutilla Otso Koskisen ohjauksesta.

HIFK pääsi tilastokirjoihin pian Koskisen maalin jälkeen. Michael Bakare puski kavennuksen Guillermo Sotelon keskityksestä.

Jokerien diili oli allekirjoitusta vailla, sitten kuvaan astui Jari Kurri

Helsingin Jokerit ry on julkaissut tiedotteen, jossa kommentoidaan tuoreimpia käänteitä seuran paluuprojektista SM-liigaan.

Sunnuntaina Teemu Selänteen edustama osakeyhtiö Naurava Narri Oy tiedotti, että sen neuvottelut Helsingin Jokerit ry:n kanssa päättyivät tuloksettomina.

Helsingin Jokerit ry on seuran junioriorganisaatio, joka omistaa Jokerien nimen ja logon. Ry:n tiedotteen mukaan sillä on edelleen voimassa oleva sopimus Jokerit-tavaramerkistä Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club Oy:n kanssa.

– Sopimus ei ole rauennut keväällä, kuten mediassa on esitetty, tiedotteessa sanotaan.

MTV Urheilu uutisoi maanantaina, että Kurri on neuvotellut U20-joukkueelle sponsorisopimuksia alkavalle kaudelle ja tarjonnut porkkanana yhteistyötä mahdollisen SM-liigajoukkueen kanssa tulevaisuudessa.

Kurrilla on neuvotteluissa valttikortit hänen saatuaan juniori-organisaatiolta harvinaisen vahvan mandaatin. Helsingin Jokerit ry ei peittele Kurri-sidettään, vaan kirjoittaa tiedotteessaan, että sen ”tavoitteena on löytää yhdessä Jari Kurrin kanssa Jokereille paras ja kestävin vaihtoehto palata pysyvästi ja menestyksekkäästi suomalaiseen sarjajääkiekkoon”.

– Kulisseissa on alkanut käydä selväksi, että Helsingin Jokerit haluaa auttaa Jari Kurria, jonka asema suomalaisessa jääkiekkoilussa on kyseenalaistettu Jokerit Hockey Club Oy:n pitkäaikaisten venäläisoligarkkikytkösten vuoksi. Myös Kurrin omistajakaudella (2019–2022) Jokereihin ehdittiin pumpata isosti venäläisrahaa, IS:n sisäpiirilähde sanoo.

Joel Pohjanpalon siirto varmistui – italialaisseura maksoi miljoonasumman

Joel Pohjanpalo, 27, siirtyy Leverkusenista Italian Serie B:ssä pelaavaan Veneziaan. Suomalaishyökkääjä saapui perjantaina Italiaan ja hän pelannee jo sunnuntaina Venezian riveissä.

Pohjanpalo teki kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, jossa on optio kahdelle lisäkaudelle.

Saksalaisen Kicker-sivuston mukaan siirtosumma oli 2,5 miljoonaa euroa.

Pohjanpalo ei saanut liiemmin vastuuta Leverkusenissa, jossa hän pelasi seitsemän viime kauden aikana yhteensä vain 23 ottelussa. Niissä hän teki seitsemän maalia.

Helsingissä jalkapallo-oppinsa saanut Pohjanpalo siirtyi HJK:sta Bayer Leverkuseniin ensin lainalle, ja lopulta seuran omistukseen vuonna 2014. Bundesliigassa hän debytoi kaudella vuonna 2016.

Saksan pääsarjassa hän pelasi yhteensä 42 ottelua ja teki niissä 13 maalia. Peliaika oli kuitenkin kortilla maan huippujoukkueessa, ja Pohjanpalo nähtiin lainalla muun muassa HSV:ssä, Union Berlinissä ja turkkilaisessa Rizesporissa.

Viime kaudella Pohjanpalo paukutti Turkin pääsarjassa 16 maalia.

Nuoret Leijonat MM-finaaliin!

NUORET Leijonat eteni upeasti alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-finaaliin kaadettuaan Ruotsin välierässä 1–0-lukemin.

Suomen suurin sankari oli nollapelin torjunut Juha Jatkola, joka torjui yli 20 ruotsalaislaukausta.

Voittomaalista vastasi toisessa erässä ylivoimalla Kasper Puutio, joka ujutti kiekon Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedtin jalkojen välistä maaliin.

Puution osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi.

– Erinomaisen sinnikäs ja sitoutunut joukkue. Loistava henki ja paljon yhteisiä kokemuksia. On ollut mielettömän hieno matka tämän joukkueen kanssa, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen tuumasi ottelun jälkeen Discovery+:n haastattelussa.

Suomi kohtaa Kanadan MM-kisojen finaalissa. Ottelu pelataan tulevana yönä Suomen aikaa kello 3 alkaen.