Ville Husso teki ison NHL-sopimuksen

Ville Husso puhkuu intoa tulevasta NHL-kaudesta.

Detroit red wings.Nimi lukeutuu NHL:n legendaarisimpiin. Klassikkoseura oli monien 90-luvun lasten kuten Ville Husson lapsuudessa ja nuoruudessa NHL:n kestomenestyjä.

Detroit pelasi pudotuspeleissä hurjat 25 kertaa putkeen vuosina 1991–2016, meni kuudesti finaaleihin ja voitti neljä Stanley Cupia.

Sen jälkeen punasiipiä ei ole nähty pudotuspeleissä, mutta tänä kesänä GM, entinen kapteeni Steve Yzerman, on tehnyt isoja peliliikkeitä. Joukkueen pitäisi nyt taistella uskottavasti pudotuspelipaikasta. Yksi uusista hankinnoista on maalivahti Husso, 27.

Myös hän tietää historian.

– Todella historiallinen seura, ja 11 Stanley Cupia kertoo aika paljon joukkueen menestyksestä. Nyt kun menen sinne, pitää vain pyrkiä siihen, että niitä tulee lisää. Se on isoin juttu. Haluan voittaa, Husso sanoo.

Husso lensi Suomeen samana päivänä, 13. heinäkuuta, kun Perron teki sopimuksen Red Wingsiin.

– Otettiin nopea puhelukin siinä.

Husson sopimus Red Wingsiin on kolmevuotinen ja tuo hänelle 4,75 miljoonan dollarin keskikausiansiot.

Ennen sitä NHL-tähdellä on aikaa ottaa rennosti.

– Tulin takaisin Suomeen vasta heinäkuun puolivälin paikkeilla. Elokuun lopussa on tarkoitus lentää takaisin. Ennen sitä on tarkoitus vähän harjoitella ja nähdä perhettä ja kavereita, Husso kertoo Iltalehdelle.

Husso taistelee Detroitin ykkösmaalivahdin paikasta Alex Nedeljkovicia ja maanmies Jussi Olkinuoraa vastaan. Leijonien kultasankarista Husso odottaa oivaa kirittäjää.

– Siitä tulee varmasti kivaa. En tunne Jussia niin hyvin, mutta totta kai tiedän hänestä paljon. Pystymme taatusti puskemaan toisiamme eteenpäin. En ole ollut vielä yhteydessä häneen, mutta varmasti törmäämme jossakin vielä elokuussa, Husso toteaa.

Suomessa Husso on treenannut tänä kesänä yhdessä toisen NHL-veskarin, Kevin Lankisen kanssa.