Noora Räty pui MM-valintoja Instagramissa

Elo-syyskuussa pidettäviin jääkiekon naisten MM-kisoihin keskiviikkona nimetty Suomi pelaa Tanskassa järjestettävän turnauksen A-lohkossa Kanadan, USA:n, Sveitsin ja Japanin kanssa. Naisleijonat pelasi viime viikolla kaksi harjoituspeliä Tshekkiä vastaan. Jälkimmäinen niistä päättyi Suomen voittoon.

– Tshekki-pelit olivat tärkeitä uudelle johtoryhmälle. Ne antoivat hyviä kokemuksia MM-kisoihin, päävalmentaja Juuso Toivola toteaa.

Loukkaantumiset tai muut terveysmurheet eivät vaikuttaneet joukkueen kokoonpanoon.

– Saimme ne pelaajat, jotka halusimme. Hyviä pelaajia jäi paljon myös ulkopuolelle. MM-kisoja ajatellen tilanne vaikuttaa hyvältä.

Joukkueesta puuttui kaksi kovaa nimeä: puolustaja Minttu Tuominen ja maalivahti Noora Räty. Räty oli sivussa myös Pekingin olympialaisista.

Maailman parhaimpiin maalivahteihin lukeutuvan Rädyn tilanne maajoukkueen suhteen on ollut kysymysmerkki sen jälkeen, kun entinen päävalmentaja Pasi Mustonen jätti pestinsä kesken Pekingin kisojen. Mustosella ja Rädyllä oli omat erimielisyytensä.

RÄTY kommentoi nyt tilannettaan Instagramissa. Hän kirjoitti laittavansa ”faktoja suoriksi”, ennen kuin media tekee omat johtopäätöksensä.

– Puhuin keväällä pitkään puhelimessa päävalmentaja Juuso Toivolan ja maalivahtivalmentaja Vesa Virran kanssa menneestä ja tulevasta. Rakentavat ja hyvähenkiset keskustelut kahden ihmisen kanssa, joita arvostan paljon, Räty kirjoitti.

– En missään vaiheessa ole tähdännyt elokuun MM-kisoihin tai ollut edes ehdolla leiritykseen, saati sitten lopulliseen kisajoukkueeseen, hän jatkoi.

– On siis väärin otsikoida mediassa, että minua ei valittu joukkueeseen, kun en sinne ikinä ollut edes valittavissa.

Päivityksensä lopuksi Räty lähetti tsempit joukkueelle ja kertoi odottavansa innoissaan, mitä se saa uuden päävalmentajansa johdolla aikaan.

Joukkue kokoontuu seuraavan kerran elokuun puolivälissä Vierumäellä, jossa se kohtaa Japanin kahdessa harjoituspelissä.