Real Madridin saksalaistähti sai suomalaisfanit haltioihin

Jalkapallomaailman huomio on keskiviikkona Helsingissä, kun Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan hallitsevat voittajat Real Madrid ja Eintracht Frankfurt kohtaavat Olympiastadionilla Euroopan jalkapalloliitto Uefan Super Cupissa.

Tapahtuman koko ja kansainvälinen mediahuomio ovat Suomeen poikkeuksellisen suuria. Viime vuonna Pohjois-Irlannin pääkaupungissa Belfastissa pelatulla Chelsean ja Villarrealin välisellä Super Cupilla oli maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa tv-katsojaa.

Supercupin ottelu mitellään keskiviikkona, mutta espanjalaisjätin pelaajat saapuivat majapaikkaansa Hakaniemessä sijaitsevaan Hilton Strand hotelliin jo tiistaina.

Paikan päällä maailmantähtiä odotteli innokas fanijoukko, jota riemastutti etenkin nimikirjoituksia jakanut saksalaiskeskikenttä Toni Kroos, 32.

Joukkueen manageri Carlo Ancelotti kehui Suomea tiistaina lehdistötilaisuudessa.

– Olen ensimmäistä kertaa täällä. Erittäin kaunis paikka. Tykkään Kanadasta paljon ja täällä on yhtäläisyyksiä siihen. Suomen maajoukkue on saanut hienoja tuloksia ja tämä on historiallinen stadion, missä on järjestetty olympialaisetkin, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

– Eintrachtin kannattajia on tulossa paljon, mutta he pukeutuvat valkoiseen, joten katsomossa tulee olemaan paljon sitä väriä. Voimme ajatella heidän kannustavan Real Madridia.