Tähtipelaajan oikeudenkäynti alkoi – syyttäjä: lukitsi naisia huoneisiin ja raiskasi

Manchester Cityä edustaneen jalkapalloilija Benjamin Mendyn oikeudenkäynti alkoi maanantaina Chesterin rikostuomioistuimessa Britanniassa.

Mendyä, 28, syytetään kahdeksasta raiskauksesta, yhdestä raiskauksen yrityksestä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Väitetyt teot tapahtuivat lokakuun 2018 ja viime vuoden elokuun välisenä aikana.

Istunnossa kuultiin tapauksen syyttäjän Timothy Crayn avauspuheenvuoro.

Syyttäjä paljasti järkyttäviä yksityiskohtia syytetyn väitetystä käytöksestä, uutisoivat BBC ja Guardian.

SYYTTÄJÄN mukaan Mendy raiskasi naisia lukituissa ”paniikkihuoneessa”, josta uhrit eivät päässet pakenemaan. Ranskalaispelaaja houkutteli naisia Prestburyssa sijaitsevaan syrjäiseen kartanoonsa muun muassa manchesterilaisista yökerhoista.

Syyttäjän mukaan Mendy ja Matturie, 41, etsivät yökerhoista ”naisia, jotka olivat siinä määrin päihtyneitä, etteivät he muistaneet paljoakaan tai eivät lainkaan tapahtumista, tai olivat unessa”.

Naiset olivat Mendylle ”kertakäyttötavaraa seksiä varten”, syyttäjä Cray sanoi istunnossa. Hän kuvaili Mendyä ”saalistajaksi”.

TAPAUKSESSA on yhteensä 13 kantajaa, kaikki naisia. Heidän keskimääräinen ikänsä on noin 20 vuotta. Yksi naisista oli tapahtumien aikaan 17-vuotias.

Kaksi naisista kertoi tutkinnan yhteydessä poliisille, että heitä ”palloteltiin” Mendyn ja Matturien kesken. Viisi naista sanoi joutuneensa Mendyn raiskaamaksi tai tämän seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Kuusi naista sanoi joutuneensa Matturien raiskaamaksi.

Mendy on kiistänyt kaikki syytökset. Hänen ystäväänsä Louis Saha Matturiea syytetään kahdeksasta raiskauksesta sekä neljästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Syyttäjä Timothy Cray kertoi news.com.au -uutissivuston mukaan valamiehistölle, että miehet raiskasivat naiset, koska luulivat olevansa voimakkaita ja luulivat pääsevänsä kuin koira veräjästä.

Cray kertoi jalkapalloilijan ajattelevan naisten olevan olemassa vain seksiä varten.

– Nämä naiset ovat kertakäyttötavaraa, asioita, joita käytetään seksiin ja sen jälkeen heitetään sivuun.

– Tulette kuulemaan yhä uudelleen ja uudelleen, etteivät he tyytyneet ei-vastaukseen.

Väitetyt rikokset ovat tapahtuneet lokakuun 2018 ja elokuun 2021 välisenä aikana.

– Haavoittuvaisia, peloissaan, eristäytyneitä – näitä sanoja kuulette paljon todistajilta.

Mendy vapautettiin takuita vastaan tammikuussa. Hän oli pidätettynä 134 päivää elokuusta lähtien.

Hän siirtyi Manchester Cityyn ranskalaisesta Monacosta vuonna 2017.