Jari Kurrilla ja Harry Harkimolla ei ole roolia helsinkiläisseuran liigahankkeessa

Jari Kurri ja Harry Harkimo ovat ulkona Jokerien liigahankkeesta.

Jokerien juniorikiekkoa pyörittävän Helsingin Jokerit ry:n mukaan Jari Kurri ja Harry Harkimo eivät ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa.

Jokerit ry kertoi keskiviikkona luovuttaneensa Jokerien tavaramerkin hallinnoinnin uudelle taustayhtiölle pitkällä sopimuksella.

Tiedotteen mukaan Jokerien edustusjoukkueen liigaprojektia johtaa uusi taustayhtiö ja Helsingin Jokerit ry on sen osaomistajana.

– Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat vielä kesken. Toivommekin työrauhaa projektillemme, jonka päämääränä on palauttaa Jokerit suomalaiseen sarjajääkiekkoiluun kaudelle 2023–24, Jokerit ry kirjoitti tiedotteessa.

Jokerien paluulla kotimaan kaukaloihin on spekuloitu siitä lähtien, kun seura lähti venäläisjohtoisesta jääkiekkosarjasta KHL:stä viime keväänä.

Iltalehti uutisoi tiistaina, että Harkimon poika Joel Harkimo olisi toisen tahon keulakuvana, joka sysäsi Naurava Narri Oy:n sivuun.

Joel Harkimo itse kiisti tiedon keskiviikkona Twitter-tilillään.

– Väitteet että olen keulakuva yhtään missään eivät pidä paikkansa. Olen kiinnostunut rakastamani seuran tulevaisuudesta kuten kaikki, joilla on Jokeri-sydän, Harkimo kirjoitti.

IS:n tietojen mukaan Joel Harkimo omistaa – tai ainakin hän esiintyy liikeneuvotteluissa omistajana – Kurrin yhtiölle vuosia kuuluneen lisenssioikeuden Jokerien tavaramerkkiin, josta on käyty kovia neuvotteluja Jokerien emoseuran ry:n ja uuden ostajaehdokkaan Naurava Narri Oy:n kanssa.

Naurava Narri Oy on Teemu Selänteen ympärille keskittynyt yhtiö, joka on kuukausien ajan yrittänyt saada Jokereita haltuunsa tuodakseen pääsarjajoukkueen liigaan ja varmistaakseen junioriorganisaation pitkäjänteisen toiminnan.