Erling Haalandia grillattiin tulenarasta aiheesta

Jalkapalloilija Erling Haaland, 22, joutui vastaamaan kiperiin kysymyksiin Norjan maajoukkueen mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Erling Haaland joutui toimittajien piinapenkkiin, kun norjalaistähdeltä tivattiin hänen mielipiteitään seurajoukkueensa Manchester Cityn arabiomistajien ihmisoikeusrikkomuksista.

NRK:n toimittaja tiedusteli tähtihyökkääjältä, mitä mieltä tämä on edustamansa Manchester Cityn omistajista, joita on syytetty laajamittaisista ihmisoikeusrikkomuksista.

Haalandin ilmekään ei värähtänyt, kun hän kuuli kysymyksen. Vastaus tuli punnitun tyynesti.

– Ensinnäkin, en ole koskaan tavannut heitä, enkä tunne heitä mitenkään. Nuo olivat aika voimakkaita syytöksiä, enkä osaa vastata niihin, Haaland sanoi NRK:lle.

Toimittaja halusi myös tietää, oliko se yksi syistä, miksi Haaland valitsi seurakseen juuri Cityn.

– Olen ollut Cityn fani koko elämäni, isänikin (Alf-Inge) edusti seuraa. Kuten tiedät, olen pelannut muutaman ottelun seurassa ja tehnyt 14 maalia. Minulla on ollut hyvä alkukausi, ja se on asia, joka minulle itselleni merkitsee. Valitsin hyvän seuran, mitä tulee valmentajiin, joukkuetovereihin ja vastaavaan, Haaland sanoi.

Haaland, 22, painotti, että hänen tiensä vei Cityyn, jotta hän voisi kehittyä pelaajana.

– Halusin Manchester Cityyn, jotta voisin kehittyä yhä paremmaksi pelaajaksi. Samoilla periaatteilla olen valinnut aiemmatkin seurani, Haaland taustoitti.

Haaland on pelannut Cityn paidassa sensaatiomaisen alkukauden. Norjalainen on tehtaillut Valioliigassa peräti 11 maalia. Nyt Haaland valmistautuu Norjan maajoukkueen Kansojen liigan otteluihin, joissa vastaan tulevat Slovenia ja Serbia.