Miro Heiskanen hämmensi NHL-toimittajia suomen kielellä

SUOMALAINEN NHL-tähti ja viime kevään maailmanmestari Miro Heiskanen, 23, vieraili pohjoisamerikkalaisessa suosikkipodcastissa, joka on nimeltään 32 Thoughts: The Podcast.

Kyseisessä ohjelmassa Sportsnetin NHL-toimittajat Elliotte Friedman ja Jeff Marek perkaavat NHL:n ajankohtaisia ja polttavia aiheita.

Heiskanen vieraili kaksikon piinapenkissä NHL:n pelaajien ollessa mediakiertueella Pariisissa elokuussa.

Friedman pyysi Heiskasta laskemaan yhdestä viiteen, ja suomalaisnuorukaisen tulkinta yllätti kaksikon totaalisesti.

– Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, Heiskanen lausui sujuvalla suomen kielellä.

– On paljon helpompaa ymmärtää saksaa kuin suomea, Friedman sanoi välittömästi Heiskasen laskettua viiteen.

Friedman arvioi, että ei olisi arvannut yhtään numeroa oikein, jos ne olisivat laitettu satunnaiseen järjestykseen.

Dallas Starsin puolustaja vastasi luonnollisesti myös jääkiekkoaiheisiin kysymyksiin. Heiskaselta kysyttiin muun muassa hänen kesäharjoittelustaan.

– Harjoituskaudella treenasin paljon nopeutta ja voimaa. Täksi kaudeksi yritän tuoda enemmän hyökkäyspeliä mukaan. Haluan olla luovempi hyökkäysalueella ja tehdä enemmän pisteitä, Heiskanen sanoi.

Heiskanen on paukuttanut NHL-urallaan tiukasti 35 pisteen rajapyykin tietämille joka kausi. Nyt lukemaa olisi saatava ylöspäin, sillä Starsin puolustajien pistetykki John Klingberg jätti seuran kesällä. Näin ollen suomalaisella on luvassa entistä suurempi rooli siniviivalla tällä kaudella.

– Yksi, missä voin parantaa, on minun laukaukseni. Haluan sen olevan paljon parempi, ja sitä olen yrittänyt parantaa kesällä.