HJK:lle kirvelevä tappio Euroopan liigassa 

Viime viikolla Töölössä HJK ja Ludogorets päätyivät Eurooppa-liigan ottelussa 1–1-pistejakoon.

– Paremmalle hävittiin tänään. Oli meillä ottelussa muutama tontti, josta pitäisi tällä tasolla pystyä viimeistelemään. Peli olisi voinut olla silloin ihan eri näköinen, totesi kokenut Jukka Raitala.

Klubi-koutsi Toni Koskela oli lähettänyt pelaajansa rohkeasti haastamaan vihreäpaitoja. Perparim Hetemaj ja David Browne karvasivat aggressiivisesti, mutta ratkaisevaa riistoa ei tullut.

Vähitellen Ludogorets nappasi kuitenkin koko ajan suuremman siivun pallosta. Peliväline alkoi polttaa HJK-pelaajien jaloissa, ja samalla oma hyökkäyspeli kutistui yksittäisten läpisyöttöjen hakemiseksi.

Paine tuotti pelätyn tuloksen 39. minuutilla, kun brassivahvistus Rick vapautti Denny Gropperin rangaistusalueella. Israelilaispelaajan vihainen veto olisi ollut torjuttavissa, mutta HJK-veskari Conor Hazard ei saanut kroppaansa vedon taakse, ja pallo painui hänen käsiensä kautta maalin kattoon.

HJK:n olisi pitänyt tasoittaa vielä ennen taukoa, kun Ludogorets-puolustus lahjoitti pallon Hetemaj’lle. Hän alusti vielä täydellisen maalipaikan Malikille. Valitettavasti vain ghanalaisen vedosta tuli täysi suutari, ja isäntien veskari Sergio Padt nappasi helpon torjunnan.

Santeri Hostikka saikin kuin varkain avopaikan, mutta kokenut Cicinho liukui pallon eteen pelastaen käytännössä varman maalin.

Samaan aikaan kuitenkin myös isännät pääsivät luvattoman helposti Hazardin tontille, ja irkkuveskarin piti olla koko ajan varpaillaan.

HJK:n eurotaival on päättymässä pettymykseen, ja joukkueen esitys Bulgariassa oli selvästi sen heikoin tässä liigassa. On vaikea sanoa, miksi joukkueen esitys näytti pehmeältä.

HJK on C-lohkon jumbona yhdellä pisteellä. Lohkoa johtaa Real Betis (10 pistettä) ennen Ludogoretsia (7) ja AS Romaa (4).

Euroopan liigan jatkopeleihin pääsee lohkon kaksi parasta. Kolmonen jatkaa urakkaa Konferenssiliigan pudotuspeleissä.

Helsinkiläisjoukkue kohtaa alkulohkossa vielä Betisin ja Roman.