FC Lahti säilyy Veikkausliigassa

Mikä trilleri! FC Lahti säilytti paikkansa Veikkausliigassa myös ensi kaudeksi. Lahti voitti TPS:n kotonaan 2–1 liigakarsinnan toisessa osaottelussa.

Lahden juhlittu sankari oli puolustaja Teemu Penninkangas, joka iski ratkaisumaalin lisäajalla. TPS oli vain hetkeä aiemmin tasoittanut pelin.

Jatkoaikaa tai rangaistuspotkuja ei tarvittu, kun Alavudella jalkapallo-oppinsa saanut Penninkangas viimeisteli kulmapotkun jälkeisestä paluupallosta voittomaalin 2–1, kun pelikello näytti aikaa 90.45 eli ensimmäistä neljästä lisäaikaminuutista.

–  Kellossa oli vielä aikaa, joten liikaa ei voinut antaa keskittymisen herpaantua. Eihän tämä mikään hyvä kausi ollut, mutta nyt on loistava fiilis, herkisteli Penninkangas kauden viidennen maalinsa jäljiltä.

Lahti johti ottelua 78 minuutin ajan Altin Zeqirin rangaistuspotkumaalilla. TPS pääsi jo valmistautumaan ratkaisun viivästymiseen, kun Juri Kinnunen laukoi lukemat tasoihin 88. minuutilla.

Penninkankaalle ilta oli ikimuistoinen. FC Lahden kannattajat palkitsivat hänet ennen ottelua joukkueen kauden parhaana pelaajana.

Lahti jatkaa korkeimmalla sarjatasolla ja TPS Ykkösessä.