Kokenut espanjalais­valmentaja hyppää Aston Villan ohjaksiin

Viime viikolla Steven Gerrardille potkut antanut Valioliigan Aston Villa tiedotti maanantaina, että Espanjan Villarrealissa valmentava Unai Emery ottaa joukkueessa ohjat marraskuun ensimmäinen päivä.

Aston Villa ei kertonut Emeryn sopimuksen pituutta eikä mahdollista siirtosummaa, jonka se maksaa Villarrealille sopimuksen purkamisesta.

Emery on Valioliigan seuraajille entuudestaan tuttu, sillä hän saapui Arsenalin päävalmentajaksi Arséne Wengerin siirryttyä valmennuspuuhista eläkkeelle. Valmentajan aika Tykkimiehissä jäi lopulta lyhyeksi, sillä hän sai potkut toisella kaudellaan.

Espanjalainen on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa euroturnauksissa. Emery valmensi Arsenalin ensimmäisellä kaudellaan Eurooppa-liigan finaaliin, jonka pohjoislontoolaiset hävisivät lopulta Chelsealle.

Villarrealissa Emery onnistui voittamaan Eurooppa-liigan ja viemään viime kaudella Keltaisen Sukellusveneen aina Mestarien liigan välieriin saakka. Matkallaan neljän parhaan joukkoon Villarreal voitti Juventuksen ja Bayern Münchenin.

Emery on luotsannut urallaan Villarrealin lisäksi muun muassa Arsenalia, PSG:tä, Sevillaa ja Valenciaa.

Hän johdatti Sevillan kolmeen ja Villarrealin yhteen Eurooppa-liigan mestaruuteen. PSG:n Emery valmensi muun muassa kerran Ranskan mestariksi ja kahdesti cupin voittajaksi. Viime kaudella Villarreal eteni Emeryn komennossa Mestarien liigan välieriin saakka.

ASTON VILLA on pelannut Valioliigassa vaisuhkon alkukauden ja on kerännyt 12 pelistään 12 pistettä. Seura antoi viime viikolla potkut päävalmentajalleen Steven Gerrardille.