Totuus Cristiano Ronaldon ”haamumaalista” paljastui

Hetken kaikki olivat varmoja, että Cristiano Ronaldo puski MM-kisojen toisen maalinsa. Näin ei kuitenkaan ollut.

Kuten hidastuskuvat osoittivat, Ronaldon kosketus Bruno Fernandesin keskittämään palloon oli hiuksenhieno, jos kosketusta edes oli. ESPN julkaisi tiistaina Fifan lähettämän vastauksen polttavaan kysymykseen: pallon sensorin mukaan Ronaldo ei osunut pelivälineeseen.

– Pallon sisällä olevaa teknologiaa käyttäen pystymme todistamaan lopullisesti, että Cristiano Ronaldo ei osunut palloon ottelun avausmaalissa, Fifan ESPN:lle lähettämässä tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan pallon sisällä oleva sensori ei rekisteröinyt minkäänlaista ulkoista osumaa pallon lennon aikana.

– Pallon sisällä olevan sensorin ansiosta voimme olla erittäin tarkkoja analyysissämme, Fifa sanoo.

PORTUGALI voitti ottelun lopulta 2–0, kun Fernandes osui loppuhetkillä toistamiseen, tällä kertaa pilkulta. Ronaldo on tehnyt turnauksessa yhden maalin, rangaistuspilkulta avausottelussa Ghanaa vastaan. Portugali on jo varmistanut paikkansa neljännesvälieriin.

Ilves murskasi täysin SaiPan SM-liigassa

Tampereen Ilves oli tyly isäntä, kun se otti 8–1-murskavoiton SaiPasta SM-liigassa.

Ilveksen tehomiehinä häärivät Henrik Haapala, joka iski tehot 1+2 sekä Panu Mieho, joka saalisti 0+3. Voitto oli Ilvekselle kuuden peräkkäinen SM-liigassa.

SaiPa tuli pian maalin päähän, mutta seuraavassa vaihdossa Haapala antoi syötön Petri Kontiolalle, joka teki 3–1-maalin, eikä sen jälkeen voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

SaiPan ainoan maalin teki Valtteri Lipiäinen.

Haapalan ja Miehon lisäksi Ilvekseltä vähintään kaksi tehopistettä ottelussa tililleen saivat Kontiola, Virtanen, Mäntykivi, Suomi sekä Tikka.

Ilves nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa kolmanneksi. SaiPa on sarjan jumbona.

Yhdysvallat suututti Iranin tempauksellaan MM-kisoissa

Yhdysvaltojen jalkapalloliitto julkaisi sosiaalisen median kanavillaan kuvia, joissa Iranin lipusta oli poistettu islamilaisen tasavallan symboli.

Jalkapalloliitto julkaisi kuvia muun muassa jalkapallon MM-kisojen B-lohkon tilanteesta.

Normaalisti lipun keskellä sijaitsevassa symbolissa on neljä puolikuuta, joiden keskellä on miekka. Tätä ei näkynyt Yhdysvaltojen jalkapalloliiton julkaisuissa, mikä on nostattanut maiden välille lisää jännitteitä.

Iranilainen epävirallinen Tasnim-uutistoimisto väittää, että Iran olisi valittanut asiasta Kansainvälisen jalkapalloliiton eettiseen komiteaan.

Muun muassa Yahoon artikkelin mukaan iranilaiset kannattajat olisivat myös kritisoineet Yhdysvaltojen julkaisuja sosiaalisessa mediassa.

– Julkaisemalla vääristyneen kuvan Iranin lipusta, Yhdysvaltojen jalkapallomaajoukkue rikkoo Fifan sääntöä, josta 10 ottelun pelikielto on sopiva rangaistus.

– Yhdysvallat pitäisi pitäisi potkia ulos kisoista, julkaisussa jatketaan.

Iranissa on osoitettu mieltä jo yli kahden kuukauden ajan maan hallintoa vastaan. Mielenosoitukset leimahtivat käyntiin sen jälkeen, kun 22-vuotias Mahsa Amini menehtyi jouduttuaan siveyspoliisin pahoinpitelemäksi.

Iranissa toimivien ihmisoikeusaktivistien mukaan mielenosoituksissa on kuollut ainakin 450 ihmistä ja yli 18 000 on pidätetty.

Iranin kuohunta on näkynyt myös MM-kisoissa Qatarissa. Maan pelaajat pysyivät hiljaa kansallislaulun ajan ensimmäisessä ottelussaan Englantia vastaan.

SM-liigalta tyly ilmoitus! Illan huippuottelu on peruttu

SM-liigassa nähdään harvinainen tilanne. Tappara joutuu perumaan illan kotipelinsä.

Tappara ei saa loukkaantumisten ja useiden sairastapausten vuoksi SM-liigan sääntöjen vaatimaa pelaajamäärää illan kokoonpanoon.

Tapparan ja Lukon piti kohdata tänä iltana kello 18.30 Tampereen areenalla, mutta ottelu joudutaan siirtämään uuteen ajankohtaan.

Tapparan ja Lukon ottelu oli ennakolta torstain herkkupala, sillä Lukko johtaa sarjaa ja Tappara on sarjassa kolmantena.

VIIME viikolla toinen tamperelaisjoukkue Ilves kärvisteli sairastumisten kanssa.

Ilvekseen iski maajoukkuetauolla flunssa- ja korona-aalto, eikä joukkue pystynyt harjoittelemaan sovitusti.

Ilves ei kuitenkaan joutunut turvautumaan otteluperuutuksiin pelaajapulan keskellä.

Fifalta ja Qatarilta yllättävä täyskäännös sateenkaari­väreistä

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti Independentin mukaan, että sateenkaarikuvioiset asusteet ovat tervetulleita Qatarin MM-kisojen stadioneille, kun kisojen alkulohkovaihetta on yksi kierros pelattuna. Täyskäännös koskee faneja, joilta on aiemmin takavarikoitu muun muassa lippuja.

Sateenkaaret ovat olleet kisojen aikana yksi puhutuimmista aiheista, eikä Fifa ole sallinut joukkueiden käyttävän sateenkaarikuviota kapteeninauhoissa.

Kisojen alla Fifa vakuutti, etteivät sateenkaaret aiheuta Qatarissa ongelmia. Samaa luvattiin myös alkoholillisen oluen nauttimisesta stadionalueilla.

Moni kisoihin osallistuva jalkapallojoukkue aikoi kapinoida aikaisempaa kieltoa vastaan käyttämällä kapteeninnauhassaan seksuaalivähemmistöjä tukevaa viestiä. Fifa uhkasi, että nauhaa käyttävät pelaajat saavat ottelussa keltaisen kortin.

INDEPENDENT-LEHDEN mukaan Fifa on jälleen muuttanut mieltään, ja katsojat voivat pukeutua sateenkaariväreihin toisesta ottelukierroksesta alkaen.

Sateenkaarivärit ovat nousseet yhdeksi turnauksen puheenaiheista. Seitsemän eurooppalaisjoukkueen (Saksa, Belgia, Englanti, Hollanti, Sveitsi, Tanska, Wales) kapteenit aikoivat käyttää kisoissa sateenkaariteemaista OneLove-kapteeninauhaa, mutta joukkueet vetäytyivät suunnitelmasta Fifan maanantaisen kurinpitoukaasin myötä.

Saksan maajoukkue otti kantaa MM-kisoissa

Saksan joukkue teki yhteisen kannanoton ennen jalkapallon MM-kisojen ottelua Japania vastaan. Jokainen avauskokoonpanon pelaaja peitti suunsa kädellä, kun joukkue asettui yhteiskuvaan ennen ottelun alkua.

Kannaottoa ei näytetty kansainvälisissä televisiokuvissa.

Syynä kannanotolle oli kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan päätös kieltää sateenkaarilogolla varustetun OneLove-kapteeninnauhan käyttö. Useat eurooppalaisjoukkueet olivat suunnitelleet nauhan käyttöä MM-kisoissa.

Fifa uhkasi joukkueita pelaajan varoittamisella eli keltaisen kortin antamisella heti pelin alkuun, jos käsivarressa olisi kielletty nauha.

Joukkueen lisäksi oman osansa taistoon sananvapauden ja tasa-arvon puolesta antoi Saksan sisäministeri Nancy Faeser. Qatarissa Saksan avausottelua paikan päältä seurannut Faeser puki ylleen paljon kohistun sateenkaarinauhan.

Sisäministerin vasenta käsivartta koristi hihanauha, jossa paljon kohua aiheuttanut sateenkaariväritys oli näkyvästi esillä. One love -tekstillä koristeltu käsinauha olisi kuulunut Saksan maajoukkueen kapteenille Manuel Neuerille, mutta häneltä Fifa eväsi luvan käyttää sitä.

Faeserin provokatiivinen temppu tuli taatusti Fifan ja Qatarin tietoon. Hän seurasi ottelua samassa aitiossa Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon ja Qatarin valtionjohdon kanssa.

SAKSAN maajoukkuepelaajien protesti ei ollut kaikkien mieleen.

JULKAISU sai ristiriitaisen vastaanoton Twitterissä. Osa saksalaisfaneista kiitteli joukkuetta hienosta eleestä ja osa taas kertoi ymmärtävänsä Fifan linjausta.

Monet kommentoijista olivat kuitenkin sitä mieltä, ettei Saksan maajoukkueen protesti ollut riittävä, vaan kapteeni Manuel Neuerin olisi pitänyt käyttää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia symboloivaa OneLove-nauhaa Fifan uhkavaatimuksesta huolimatta.

OTTELUA edeltänyt protesti ei kuitenkaan jäänyt Saksan joukkueen ainoaksi, sillä maalivahti Manuel Neurin jaloissa komeilevista kengistä erottui selvästi sateenkaaren värit.

Saksa hävisi ottelun Japanille maalein 1–2.

Argentiinan media lyö Lionel Messiä ja koko joukkuetta armotta: ”Löysä”

Jalkapallon MM-kisojen ensimmäinen jymy-yllätys nähtiin tiistaina, kun Saudi-Arabia löi kisojen mestarisuosikkeihin kuuluvan Argentiinan 2–1.

Argentiina aloitti ottelun vahvasti. Se siirtyi jo 10. minuutilla johtoon Lionel Messin rankkarimaalilla teki avausjaksolla kolme paitsiomaalia, mutta toisella puoliajalla niskaan tuli jäitä. Saudi-Arabia iski heti puoliajan alkuun kahdesti, mikä näytti lamauttavan ennakkosuosikin.

ARGENTIINAN media ei kohdellut joukkuettaan silkkihansikkain shokkitappion jälkeen. Esimerkiksi urheilulehti Clarínin pelaajille jakamat arvosanat. Kaikki arvosanat ovat välillä 4–6, kun lehden skaala on 1–10.

oukkueen kapteeni ja suvereeni johtohahmo Messi oli yksi niistä pelaajista, joiden esitys palkittiin nelosella. Messi arvioitiin siis kentän heikoimpien joukkoon.

– Aloitti ottelun hyvin, kun teki heti melkein maalin ja hetken päästä upotti pilkun. Sittemmin hänellä oli vaikeuksia löytää tilaa vastustajan supertiiviin puolustusblokin sisältä. Menetti pallon, mikä johti Saudi-Arabian ensimmäiseen maaliin. Löysä avaus ”Kirpulta” viidensissä MM-kisoissaan, lehti kirjoitti.

Tulos oli katastrofi monelle vedonlyöjälle. Koska 36 ottelun tappiottomassa putkessa otteluun saapunut Argentiina oli paperilla niin ylivoimainen ennakkosuosikki, oli sen kerroin kaikissa vedonlyöntipalveluissa hyvin pieni.

Jos joku siis halusi tehdä ”varmaa rahaa”, täytyi vetoon lyödä kiinni hurja summa.

Daily Mail kertoo erään australialaisen uhkapelaajan hävinneen ottelun lopputuloksen takia karmeat 160 000 dollaria. Kertoimella 1,13 pelattu veto Argentiinan voitolle olisi tuonut onnistuessaan 20 000 dollarin voiton, joten järjetön riski kostautui.

Brittilehden mukaan toinen vedonlyöjä hävisi samaisessa ottelussa 100 000 dollarin vetonsa, kun Argentiina ei voittanutkaan ottelua yli 2,5 maalilla.

Lukon päävalmentaja lyötiin lukkoon seuraavalle kaudelle

Rauman Lukko tiedotti maanantaina, että seura jatkaa ensi kaudella tutussa komennossa. Marko Virtanen luotsaa Lukkoa myös ensi kaudella.

Virtasen, 53, nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, mutta osapuolet pääsivät sopuun jatkosta.

Lukko on pelannut tällä kaudella Virtasen alaisuudessa vakuuttavasti. Lukko keikkuu SM-liigan ykköspaikalla 45 pisteellään.

Viime kaudella Lukko sijoittui runkosarjassa sijalle kymmenen. Pudotuspeleissä Lukko hävisi puolivälierissä Tapparalle.

Virtasen uusi sopimus on yhden vuoden mittainen.

Lukko kartoitti valmentajatilannetta ajan kanssa.

– Aina kun päävalmentajalla on sopimus katkolla, tehdään tilanteen kartoitus. Kartoitin vapaana olevat ja meitä kiinnostavat huippuvalmentajat. Kontaktoin heistä osan. Se on perustyötä, joka kuuluu työnkuvaani, Sahlstedt kertoo.

– Mutta ei meillä ollut perusteita valmentajan vaihdolle.

Lukko johtaa Liigaa neljän pisteen erolla toisena olevaan Pelicansiin.

Benjamin Källman iski hienon osuman

JALKAPALLON MM-kisat alkavat sunnuntaina Qatarissa, mutta Euroopassa pelataan yhä samaan aikaan maajoukkuetauon ystävyysotteluja. Ullevaalilla Oslossa kohtasivat Norja ja Suomi.

Ottelu päättyi sopuisaan 1–1-tasapeliin.

Suomi onnistui yllättämään Norjan jo toisella minuutilla. Marcus Forss viimeisteli tehokkaasti, mutta oli paitsiossa, eikä osumaa hyväksytty.

Toista kertaa Suomelta ei maalia viety avausjaksolla. Huuhkajat pelasi hyvän keskityspaikan Daniel O’Shaughnessylle. Toppari lähetti tarkan keskityksen boksiin ja Benjamin Källman puski pallon verkkoon.

Hienoja otteita Kansojen liigassakin esittänyt Källman on nyt tehnyt neljä maalia A-maajoukkueessa.

Avausjaksolla Norjan paras paikka tuli Ödegaardille, joka kokeili kauempaa. Lukas Hradecky venytti komeasti näppinsä väliin ja torjui pallon yli. Muuten Norja oli varsin vaaraton ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Toinen puoliaika ehti vanheta reilun minuutin ennen kuin Norja tasoitti 1–1:een. Kotijoukkue rakensi paikan rangaistusalueen läheisyydessä. Keskitys tavoitti Alexander Sörlothin, joka viimeisteli vuorenvarmasti.

Forssille tarjoitui jälleen yksi huippupaikka, mutta siitä vikkeläjalkainen kärki ei osunut. Forss kirmasi puolittain läpi Robert Ivanovin erinomaisesta pystysyötöstä, mutta Örjan Nyland venytti laukauksen tielle.

Toisella jaksolla pallonhallinta karkasi selvästi Norjalle. Huuhkajilla oli vaikeuksia saada pidempiä hallintajaksoja ja luotua pitkiä hyökkäyksiä kohti isäntien maalia.

TULOS oli neljäs peräkkäinen tappioton ottelu Markku Kanervan joukkueelle. Huuhkajat on viimeksi hävinnyt kesällä Bosnialle.

Ottelu oli Suomen viimeinen tänä vuonna. Karsinnat EM-kisoihin 2024 alkavat keväällä. Suomi kohtaa maaliskuussa Tanskan ja Pohjois-Irlannin karsinnan ensimmäisissä otteluissa.

Venäläiset myyvät osuutensa ”Hartwall-areenasta”

Halliyhtiö piti perjantaina varsinaisen yhtiökokouksen, jossa oli määrä valita uusi hallitus ja hyväksyä viime tilikauden tilinpäätös. Iltalehti on nähnyt tiedotteen, jonka hallin muut osakkaat sekä yhtiökokoukseen osallistuvat ovat saaneet nähdäkseen.

Halliyhtiön hallitus kertoo, että Arena Eventsin osakkeiden myynti etenee ”kohtuullisesti”. Hallituksen mukaan halli on houkutellut erilaisia vakavasti otettavia halukkaita ostajia.

Perjantainen yhtiökokous on Arena Events -yhtiölle viimeinen osakkeenomistajana. Hallitus kuvailee, että Arena Event luopuu halliyhtiön osakkeista ”haikein mielin”. Tiedotteen mukaan paljon spekulaatiota aiheuttanut kauppa tullaan saattamaan vastuullisesti maaliin.

Tiedotteessa kiitetään osakkeenomistajia kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä hankalassa tilanteessa.

– Areenan myynti olisi todella tärkeä juttu, koska tällainen tiltti ei ole kenenkään etujen mukaista. Areenan sulkeminen on ollut osakkeenomistajankin kannalta tosi surullinen juttu.

IS UUTISOI jo aiemmin tässä kuussa, että venäläisomistajat ovat olleet halukkaita myymään areenan, mutta ainakaan tuolloin areena kauppa ei ollut edennyt viranomaiskäsittelyyn.

Areenan myynti vaatii monimutkaisen viranomaisprosessin, koska venäläisomistajat ovat EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalla.

Syksyn aikana IS on tuonut esiin kolme eri tahoa, jotka ovat olleet kiinnostuneita areenan ostamisesta. Näitä ovat ainakin globaali tapahtumajätti ASM Global, saksalainen tapahtumakonserni CTS Eventim sekä energiayhtiö St1:n miljardööriomistaja Mika Anttonen.