Benjamin Källman iski hienon osuman

JALKAPALLON MM-kisat alkavat sunnuntaina Qatarissa, mutta Euroopassa pelataan yhä samaan aikaan maajoukkuetauon ystävyysotteluja. Ullevaalilla Oslossa kohtasivat Norja ja Suomi.

Ottelu päättyi sopuisaan 1–1-tasapeliin.

Suomi onnistui yllättämään Norjan jo toisella minuutilla. Marcus Forss viimeisteli tehokkaasti, mutta oli paitsiossa, eikä osumaa hyväksytty.

Toista kertaa Suomelta ei maalia viety avausjaksolla. Huuhkajat pelasi hyvän keskityspaikan Daniel O’Shaughnessylle. Toppari lähetti tarkan keskityksen boksiin ja Benjamin Källman puski pallon verkkoon.

Hienoja otteita Kansojen liigassakin esittänyt Källman on nyt tehnyt neljä maalia A-maajoukkueessa.

Avausjaksolla Norjan paras paikka tuli Ödegaardille, joka kokeili kauempaa. Lukas Hradecky venytti komeasti näppinsä väliin ja torjui pallon yli. Muuten Norja oli varsin vaaraton ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Toinen puoliaika ehti vanheta reilun minuutin ennen kuin Norja tasoitti 1–1:een. Kotijoukkue rakensi paikan rangaistusalueen läheisyydessä. Keskitys tavoitti Alexander Sörlothin, joka viimeisteli vuorenvarmasti.

Forssille tarjoitui jälleen yksi huippupaikka, mutta siitä vikkeläjalkainen kärki ei osunut. Forss kirmasi puolittain läpi Robert Ivanovin erinomaisesta pystysyötöstä, mutta Örjan Nyland venytti laukauksen tielle.

Toisella jaksolla pallonhallinta karkasi selvästi Norjalle. Huuhkajilla oli vaikeuksia saada pidempiä hallintajaksoja ja luotua pitkiä hyökkäyksiä kohti isäntien maalia.

TULOS oli neljäs peräkkäinen tappioton ottelu Markku Kanervan joukkueelle. Huuhkajat on viimeksi hävinnyt kesällä Bosnialle.

Ottelu oli Suomen viimeinen tänä vuonna. Karsinnat EM-kisoihin 2024 alkavat keväällä. Suomi kohtaa maaliskuussa Tanskan ja Pohjois-Irlannin karsinnan ensimmäisissä otteluissa.