Argentiinan media lyö Lionel Messiä ja koko joukkuetta armotta: ”Löysä”

Jalkapallon MM-kisojen ensimmäinen jymy-yllätys nähtiin tiistaina, kun Saudi-Arabia löi kisojen mestarisuosikkeihin kuuluvan Argentiinan 2–1.

Argentiina aloitti ottelun vahvasti. Se siirtyi jo 10. minuutilla johtoon Lionel Messin rankkarimaalilla teki avausjaksolla kolme paitsiomaalia, mutta toisella puoliajalla niskaan tuli jäitä. Saudi-Arabia iski heti puoliajan alkuun kahdesti, mikä näytti lamauttavan ennakkosuosikin.

ARGENTIINAN media ei kohdellut joukkuettaan silkkihansikkain shokkitappion jälkeen. Esimerkiksi urheilulehti Clarínin pelaajille jakamat arvosanat. Kaikki arvosanat ovat välillä 4–6, kun lehden skaala on 1–10.

oukkueen kapteeni ja suvereeni johtohahmo Messi oli yksi niistä pelaajista, joiden esitys palkittiin nelosella. Messi arvioitiin siis kentän heikoimpien joukkoon.

– Aloitti ottelun hyvin, kun teki heti melkein maalin ja hetken päästä upotti pilkun. Sittemmin hänellä oli vaikeuksia löytää tilaa vastustajan supertiiviin puolustusblokin sisältä. Menetti pallon, mikä johti Saudi-Arabian ensimmäiseen maaliin. Löysä avaus ”Kirpulta” viidensissä MM-kisoissaan, lehti kirjoitti.

Tulos oli katastrofi monelle vedonlyöjälle. Koska 36 ottelun tappiottomassa putkessa otteluun saapunut Argentiina oli paperilla niin ylivoimainen ennakkosuosikki, oli sen kerroin kaikissa vedonlyöntipalveluissa hyvin pieni.

Jos joku siis halusi tehdä ”varmaa rahaa”, täytyi vetoon lyödä kiinni hurja summa.

Daily Mail kertoo erään australialaisen uhkapelaajan hävinneen ottelun lopputuloksen takia karmeat 160 000 dollaria. Kertoimella 1,13 pelattu veto Argentiinan voitolle olisi tuonut onnistuessaan 20 000 dollarin voiton, joten järjetön riski kostautui.

Brittilehden mukaan toinen vedonlyöjä hävisi samaisessa ottelussa 100 000 dollarin vetonsa, kun Argentiina ei voittanutkaan ottelua yli 2,5 maalilla.