Japanin kohumaali MM-kisoissa hämmentää

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on julkaissut uutta kuvamateriaalia Japanin toisesta maalista Espanjaa vastaan torstain MM-kisaottelussa. Japanin 2–1-voittomaali hyväksyttiin VAR-tarkastelun jälkeen, kun pallon katsottiin pysyneen pelissä päätyrajalla.

Fifa julkaisi Twitterissä mallinnuksen, joka osoittaa pallon todella pysyneen kentän puolella.

– Jotkin kamerakulmat saattavat näyttää harhaanjohtavilta. Saatavilla olevien todisteiden pohjalta koko pallo ei ollut päätyrajan ulkopuolella, twiitissä selvennettiin.

Espanjan valmentaja Luis Enrique väitti nähneensä VAR:n ottamat kuvat ja kiisti niiden todenperäisyyden. Fifa ei kommentoinut tai näyttänyt mitään todisteita, millä perusteella VAR oli tehnyt päätöksensä.

Sosiaalisessa mediassa fanit alkoivat heti tehdä omia demonstraatioitaan, miten pallo oikeasti pysyi viivojen sisällä. Yläkuvakulma osoittaa, että pieni osa pallosta pysyi viivan päällä. Toisesta kuvakulmasta katsottuna pallo sen sijaan on selvästi viivan yli.

MM-kisoissa olevassa pallossa on sensori, mutta Palloliiton huippuerotuomarivalmentaja Mattias Gestranius kertoo, että pallon kentällä pysymistä sillä ei pystytä todistamaan.

Pallo ei lähetä merkkiä tuomareille mennessään rajoista yli.