Cristiano Ronaldo katsoi vaisuna sivusta, kun uusi tähti syntyi

KUN eri mediat julkaisivat MM-kisaoppaitaan marraskuussa, niissä ei näkynyt Gonçalo Ramosin nimeä. Vaikka Ramos oli tehtaillut maaleja alkukaudesta Benfican paidassa, harva asiantuntija uskoi 21-vuotiaan hyökkääjän nousevan Portugalin kisajoukkueeseen.

Päävalmentaja Fernando Santos oli kuitenkin havainnut Ramosissa jotain sellaista, mitä muut eivät nähneet, ja valitsi nuorukaisen Qatariin.

TIISTAINA Santos teki vielä rohkeamman tempun heittämällä Ramosin avauskokoonpanoon neljännesvälieräottelussa Sveitsiä vastaan. Samalla kapteeni Cristiano Ronaldo putosi vaihtopenkille – ensimmäisen kerran arvokisoissa sitten kesän 2008 EM-kisojen.

Valmentajan ratkaisulle löytyi tukea myös kansan keskuudessa, sillä A Bola -lehden tekemässä kyselyssä 70 prosenttia vastaajista toivoi Ronaldon jättämistä penkille.

Riskipeli kannatti, sillä kärkeen määrätty Benfica-hyökkääjä Goncalo Ramos mätti kolme maalia 6–1-voitossa.

Kun Ronaldo vihdoin pääsi kentälle 74. minuutilla, fanit palkitsivat hänet raikuvin suosionosoituksin. Ronaldo ei kuitenkaan jäänyt pelin jälkeen antamaan takaisin faneille saamastaan tuesta yhtä lailla kuin muut joukkuetoverit. Ilman maaleja pelanneen Ronaldon nähtiin kävelevän yksin pukusuojaan, kun muut joukkuetoverit kiittivät kannattajia kentällä.

Silti ottelun jälkeen puhutti ennen kaikkea Ronaldo.

SKY SPORTSIN mukaan Ronaldo oli saapunut ottelun jälkeen haastattelualueelle leveä virne kasvoillaan. Hän oli kuitenkin vastannut vain yhteen kysymykseen: ”Oliko hän iloinen?”

– Totta kai, totta kai. Portugali voitti, Ronaldo tuumasi Skyn mukaan.