Valtava olutlasti päätyi ilmaisjakeluun

Jalkapallon MM-kisojen virallinen olutmerkki Budweiser joutui kokemaan pettymyksen Qatarissa. Lupauksista poiketen olutvalmistaja ei saanut myydä vapaasti alkoholillista versiotaan muslimimaan kisapaikoilla, mikä suututti myös monet kisoihin lähteneet jalkapallofanit.

Olutkielto tuli sen verran yllättäen ja myöhään, että Budweiser ehti panna juomat säilöön ja valmiiksi kuljetettavaksi. Kun tieto olutkiellosta tuli vain pari päivää ennen kisojen käynnistymistä, Budweiser päätti luoda turnaukseen kiintoisan porkkanan: mestaruuden voittava joukkue saa kaikki ylijääneet juomat.

El Deportivon mukaan oluet jaetaan ilmaiseksi mestarijoukkueen kotimaassa Argentiinassa. Ne toimitetaan maailmanmestaruusjuhliin liittyviin tapahtumiin ainakin Buenos Airesissa, Rosariossa ja Cordobassa. Ilmaisjakelussa olutta voivat saada 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

Argentiina tunnetaan äärimmäisen intohimoisena jalkapallomaana. Ennen Qatarissa pelattuja kisoja se voitti edellisen kerran miesten maailmanmestaruuden vuonna 1986 Meksikossa. Tuolloin joukkueen johtohahmona oli vuonna 2020 edesmennyt Diego Maradona.

Tällä kertaa mestaruusjoukkueen suurimpana tähtenä tuikki 35-vuotias Lionel Messi.