Argentiinan MM-vahdille vaaditaan kovaa rangaistusta

Emiliano Martinezin koppava käytös raivostuttaa Ranskassa.

Jänne katkesi viimeistään siinä vaiheessa, kun Argentiinan tähtivahti piteli mestaruusparaatissa sylissään Kylian Mbappéksi puettua nukkea.

Nyt Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noel Le Graet puuttui Mbappén mollaamiseen. Sanomalehti Marcan mukaan puheenjohtaja kirjoitti Argentiinan jalkapalloliitolle kirjeen, jossa hän ilmoitti ivaamisen menneen liian pitkälle ja pyysi selvitystä asiasta.

Noel Le Graet, Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja, kirjoitti Argentiinan kollegalleen kirjeen, joka sisälsi mielipiteitä voitonjuhlista.

– Minusta nämä eleet eivät olleet urheilukilpailuun sopivia. Minulla ei riitä tällaiseen käytökseen ymmärrystä, Le Graet sanoo Ouest-Francelle.

Ranskalainen poliitikko ja urheiluvaikuttaja Karl Olive ei tyydy pelkästään anteeksipyyntöön vaan toivoo vielä radikaalimpaa vastatoimea. Hän haluaa, että jalkapalloliitto Fifa harkitsisi ottavansa parhaan maalivahdin tittelin pois Martinezilta ja antavan sen toiselle, kertoo RCN.

Maalivahdin touhut ovat päätynyt puheenaiheeksi myös ministeritasolle. Ranskan talousministeri Bruno Le Maire haluaa, että Fifa aloittaisi tutkinnan Martinezin epäsoveliaasta käytöksestä.

– Mitä Fifa tekee? Urheilussa tärkeintä on reilu peli. Vastustajalle ja hävinneille täytyy osoittaa kunnioitusta, Le Maire kertoo ranskalaisen Sud Radion mukaan.

Martinez sai edustamaltaan joukkueeltaan Aston Villalta luvan juhlistaa maailmanmestaruutta tapaninpäivän Valioliiga-kierroksen yli. Päävalmentaja Unai Emery lupaa, että sankarivahti palaa kokoonpanoon vuoden ensimmäisenä päivänä, kun joukkue kohtaa Tottenhamin.