24-vuotias suomalainen NHL-pelaaja kosi rakastaan upealla tavalla

ääkiekkoilija Eetu Luostarinen on mennyt kihloihin tyttöystävänsä Tiia Tuomolan kanssa. Pariskunta kertoi asiasta Instagram-julkaisussa, jossa he esittelivät sormusta ja kosintapaikkaa.

Mustavalkoisessa kuvassa Tuomolan vasenta nimetöntä koristi kihlasormus, jossa huomio kiinnittyy totta kai suureen timanttiin.

– Sanoin kyllä, Tuomola kirjoittaa.

Kuvien perusteella Luostarinen löi luovuutensa likoon kosinnassaan. Hän oli tehnyt rantahiekkaan ruususuista suuren sydämen, jonka keskellä, yön suloisessa hämyssä, hohti valokirjaimin ”MARRY ME” eli ”mene kanssani naimisiin”.

Teknisesti ottaen Luostarinen ei siis valokirjaimilla pyytänyt Tuomolaa vaimokseen, vaan käytti käskymuotoa, mutta se on sivuseikka.

Kuvassa oli mukana myös suuri kuohuviinipullo, joka toisessa kuvassa oli päässyt jääpedille ilouutista juhlistamaan.

Pariskunta julkaisi lisäksi kuvan hyvin arvokkaalta näyttävästä kihlasormuksesta.

Somejulkaisun kommenttikenttä on täyttynyt onnitteluista. Heidän joukkoon kuuluu muun muassa seurakaveri Anton Lundell ja maajoukkuekaveri Petteri Lindbohm.

Hallitseva mestari tippui Englannin cupista

Jalkapallon Englannin FA-cupin voittoa puolustaneen Liverpoolin matka tämän kauden cupissa tyssäsi neljännelle kierrokselle, kun kotijoukkue Brighton otti 2–1-voiton sunnuntaina. Voittomaalin teki ottelun lisäajalla Kaoru Mitoma.

Harvey Elliott vei Liverpoolin johtoon avauspuoliajalla, mutta Lewis Dunkista verkkoon kimmonnut pallo tasoitti pelin vielä ennen taukoa. Otteluparissa oltiin jo matkalla uusintapeliin, kunnes japanilaislaituri Mitoma viimeisteli lisäajan toisella minuutilla hienosti voittomaalin ja Brightonin viidennelle kierrokselle.

LIVERPOOLILLE kuluva kausi on ollut tuskaisa. Viime vuonna lähellä peräti neljän tittelin (Valioliiga, Mestarien liiga, FA-cup, liigacup) voittamista ollut Liverpool on tällä kaudella pudonnut molemmista kotimaan cupeista, ja Valioliigassa joukkue on vasta yhdeksäntenä.

Mestarien liigassa se sentään selvitti tiensä jatkoon alkulohkosta ja kohtaa helmikuun puolivälin jälkeen pelattavissa neljännesvälierissä Real Madridin.

MM-kisatauon jälkeen pelaamistaan yhdeksästä ottelusta Liverpool on voittanut vain kolme. Tappioita on neljä ja tasapelejä kaksi.

Joukkueen ainoa mahdollisuus kuitata pokaali tällä kaudella on Mestarien liigassa, jossa se kohtaa Real Madridin seuraavalla kierroksella.

Cristiano Ronaldolle nöyryytys Saudi-Arabiassa

Cristiano Ronaldon ensimmäiset ottelut Saudi-Arabian ökyseurassa Al-Nassrissa ovat menneet penkin alle.

Portugalilaistähti on jäänyt maaleitta molemmissa pelaamissaan otteluissa, ja torstaina Al-Nassr putosi myös ulos Saudi-Arabian Super cupista hävittyään välierässä Al-Ittihadille 1–3.

Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden perusteella Al Ittihadin kannattajat ottivat kaiken irti suurtähden alakulosta. Al Nassrin pettyneiden pelaajien poistuessa kentältä katsomossa hoilattiin yhtä nimeä: ”Messi! Messi! Messi!”

Ronaldon kanssa maailman parhaan pelaajan tittelistä vuosikaudet kilpaillut Lionel Messi pelaa Ranskan suurseurassa PSG:ssä ja juhli joulukuussa maailmanmestaruutta Argentiinan kapteenina.

Katsoja hyppäsi kentälle ja löi maalivahtia

Tunnetaso pysyi Pohjois-Lontoossa sunnuntai-iltana korkealla vielä senkin jälkeen, kun Arsenal oli ottanut 2–0-vierasvoiton Tottenhamista.

Arsenal pelasi vahvasti ja riemuitsi ottelun jälkeen voittoaan, mutta tilanne kärjistyi lähes käsirysyksi. Arsenalin maalivahti Aaron Ramsdale sai katsomosta terävät terveiset loppuvihellyksen jälkeen.

– Spursin kannattajat huusivat minulle läpi ottelun. Yritin antaa heille vähän takaisin. Ihmiset, joille kommentoin, ottivat asian hyvin, mutta yksi fani yritti potkaista minua selkään. Harmi, sillä lopulta kyse on vain jalkapallo-ottelusta. Kummankin joukkueen pelaajat vetivät minua pois tilanteesta, onneksi mitään vakavaa ei tapahtunut. Jäi ikävä maku, mutta kopissa iloitaan, Ramsdale kommentoi Sky Sportsille tuoreeltaan.

Televisiokamerat kuvasivat siinä välissä managerien Antonio Conten ja Mikel Artetan täysin sivistynyttä kädenpuristusta.

Heti seuraavassa kuvassa se näytti kuitenkin, miten turvamiehet joutuivat pidättelemään kentälle pyrkiviä katsojia. Ramsdale alkoi toden teolla raivota katsojille, ja vain Artetan nopea väliintulo esti tilanteen eskaloitumista entisestään.

On selvää, että Tottenham saa isot rapsut järjestyshäiriöstä. Pelaajien koskemattomuus on yksi futiksen sakramenteista.

– Se oli sääli. Kyse oli kuitenkin vain yhdestä futisottelusta. Onneksi mitään liian dramaattista ei tapahtunut, Ramsdale jatkoi.

– Nyt on vähän katkera maku suussa, mutta olen varma, että tämä kääntyy iloksi, kunhan pääsemme pukuhuoneeseen.

KuPSilta dramaattinen ilmoitus – Simo Valakarin sopimus purettu

Kuopion Palloseura tiedotti perjantaina, että päävalmentaja Simo Valakarin sopimus on purettu. Tiedotteessa kerrottiin, että sopimus purettiin ”yhteisymmärryksessä”. KuPSin ja Valakarin sopimus oli voimassa vuoden 2023 loppuun.

Seuran mukaan Valakari oli ilmoittanut työnantajalleen, ”ettei hänellä enää ole intohimoa ja kykyä valmentaa KuPS:n edustusjoukkuetta”. Tiedotteessa myös sanottiin, että KuPSin valmennusryhmä oli menettänyt luottamuksensa Valakariin.

Valakari valmensi KuPSia marraskuussa 2020 lähtien ja saavutti seurassa kaksi Suomen Cupin voittoa. Veikkausliigassa kuopiolaiset sijoittuivat entisen maajoukkuepelaajan alaisuudessa parhaimmillaan toiseksi.

Kuopiolaisseuran suorasanaisesta tiedotteesta selviää, että valmentaja siirtyy seuraavaksi ulkomaille, MTV Urheilun mukaan latvialaisen FK Audan peräsimeen.

– Simo Valakarin ilmoitettua työantajalleen, Kuopion Palloseuralle, ettei hänellä enää ole intohimoa ja kykyä valmentaa KuPS:n edustusjoukkuetta ja valmennusryhmän menetettyä luottamuksensa päävalmentajaan, työnantaja Kuopion Palloseura Oy ja päävalmentaja Valakari ovat todenneet, ettei yhteistoiminnalle ole enää edellytyksiä, tiedotteessa todetaan.

Ville Peltonen kiistää työnhaun: ”Olen täysin sitoutunut HIFK:hon”

SVEITSIN urheilumediassa on ammuttu ilmoille villejä huhuja viime päivinä.

Sikäläiset lehdet ovat väittäneet, että sekä HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen että Pelicansia piiskaava Tommi Niemelä olisivat hakeneet Sveitsin pääsarjaseuran HC Davosin päävalmentajan paikkaa.

Davos antoi keskiviikkona potkut Christian Wohlwendille.

Loppukauden ajan Davosia valmentavat Waltteri Immonen ja Glen Metropolit. Ensi kaudeksi paikka on auki.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG -LEHTI väittää, että Peltonen olisi jo lähettänyt työhakemuksen Davosiin.

HIFK:n päävalmentajana toimiva Peltonen kiistää yhteydet HC Davosiin täysin.

– Mulla ei ole mitään tietoa koko asiasta. Kyseessä on täysi uutisankka, sanoo Peltonen Iltalehdelle.

– Olen täysin sataprosenttisen sitoutunut HIFK:hon. En katsele mihinkään suuntaan, pelaajalegenda jatkaa.

Peltosen sopimus HIFK:n kanssa jatkuu kauden 2023–24 loppuun asti.

Uusi suomalainen kaljaskandaali?

Ruotsalainen jalkapallosivusto Fotbollskanalen kertoi keskiviikkona, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen jäseniä päävalmentaja Markku Kanerva mukaan lukien oli ollut hotellin terassilla oluella Portugalin harjoitus- ja pelileirillä.

Kanerva otti keskiviikon etätiedotustilaisuudessa jyrkästi kantaa Fotbollskanalenin podcast-uutiseen, jonka otsikko oli ”Uusi suomalainen olutskandaali tammikuun kiertueella”. Podcastissa kummeksuttiin suomalaisten alkoholinkäyttöä harjoitusleirin aikana.

– En oikein edes viitsisi kommentoida naurettavia juttuja, mutta on pakko kommentoida tässä vaiheessa, kun on sotkettu pelaajiammekin mukaan. Naurettavia ja perättömiä juttuja.

Päävalmentajalla olisi varmasti muutakin ajateltavaa. Suomi kohtaa torstaina Viron ottelussa, joka on jo EM-karsinnan kenraaliharjoitus. Seuraavan kerran Huuhkajat esiintyy nurmella Kööpenhaminen Parkenilla maaliskuussa, jolloin jaetaan jo EM-karsintapisteitä.

Silti suurin huomio on ruotsalaisten väitteessä, että Suomen joukkueessa on orastava alkoholiongelma.

– Aivan naurettavia ja perättömiä juttuja. Meillä oli eilinen iltapäivä ja ilta vapaana, jolloin sekä pelaajat että taustan jäsenet saivat tehdä omia juttuja. Me lähdimme pelaamaan padelia ja saimmekin hyvät pelit aikaan, Kanerva taustoitti.

– Kun tulimme hotellille, otimme yhdet pienet oluet ja menimme tyhjälle terassille. Ilmeisesti joku ruotsalaistoimittaja oli nähnyt tämän ja tehnyt aivan uskomattomia johtopäätöksiä.

Valmentajat käyttäytyivät törkeästi naisia kohtaan – neljälle miehelle rajut rangaistukset Yhdysvalloissa

Neljä jalkapallovalmentajaa määrättiin maanantaina elinikäiseen toimintakieltoon Yhdysvalloissa. Naisten jalkapalloliiga NWSL kertoi Paul Rileyn, Christy Hollyn, Rory Damesin ja Richie Burken rangaistuksista sekä liigan toimiston ja seurojen sakkorangaistuksista.

Rangaistukset ovat osa liigan laajaa tutkimusta hyväksikäytöstä ja väärinkäytöksistä. Liiga ilmoitti joulukuussa, että se on havainnut ”toistuvia väärinkäytöksiä” useimmissa liigaseuroissa. Aiempi tutkimus oli jo paljastanut todisteita häirinnästä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Liiga tutki 14 kuukautta NWSL-liigan pelaajien valituksia sekä liigan käytäntöjä väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

NWSL määräsi maanantaina lievempiä rangaistuksia seitsemälle muulle henkilölle. Heidät määrättiin toimintakieltoon, kunnes he ottavat vastuun ja tunnustavat väärinkäytöksensä.

Lisäksi liiga määräsi toimistolleen vähintään miljoonan dollarin (930 000 euroa) sakon ja vaati sitä korjaamaan toimintatapojaan. Seuroista Chicago Red Stars sai 1,5 miljoonan (1,4 miljoonaa euroa) ja Portland Thorns miljoonan dollarin sakkorangaistukset.

Liigan komissaari Jessica Berman lupasi, että liiga ”tukee jatkossa toimintaa ja ohjelmia, jotka edistävät pelaajien terveyttä ja turvallisuutta”.

–  Nämä toimet ovat ehdottoman tärkeitä, kun kehitämme liigaa niin, että se edistää pelaajien mahdollisuuksia menestykseen ja hyvinvointiin kentällä ja kenttien ulkopuolella, Berman korosti.

Ruotsi kylvetti Huuhkajia

Suomi hävisi Ruotsille talvileirin ensimmäisessä ottelussa.

Naapurit kohtasivat Estadio Algarvella Etelä-Portugalissa, eikä pohjoismainen futisherruus kiinnostunut juurikaan paikallisia.

Suomen paras paikka syntyi kuin varkain 19. minuutilla, kun Lucas Lingmanin pitkä syöttö tavoitti Kai Meriluodon ja tämä karisti puolustajan niskastaan.

Ruotsin maalivahti Leopold Wahlsted venyi kuitenkin hienoon torjuntaan.

– Yksi tavoite oli nähdä pelaajia näissä ympyröissä. Tästä saatiin palautetta ja nyt analysoidaan tarkemmin. Ruotsi oli piirun verran parempi. Se puolusti todella tiiviisti ja otti tilat pois. Syöttöjen laatu jätti toivomisen varaa.

Suomi pelaa Algarvessa myös Viroa vastaan. Ottelu pelataan torstaina.

ALGARVEN leirillä ja peleissä ei ole mukana maajoukkueen kirkkaimpia tähtiä, jotka pelaavat tällä hetkellä seurajoukkueidensa mukana.

EM-karsinnat Huuhkajat aloittaa maaliskuussa Tanskaa vastaan pelattavalla ottelulla.

Brasilialainen MM-pelaaja Roberto Dinamite on kuollut

Brasilialainen jalkapalloilija Roberto Dinamite, oikealta nimeltään Carlos Roberto de Oliveira, on kuollut. Entisen pelaajan kuoleman vahvistaa hänen seuransa Vasco da Gama.

Roberto Dinamite menehtyi 68-vuotiaana paksusuolen syöpään.

– Suureksi suruksemme joudumme ilmoittamaan suuren pelaajan jättäneen meidät sunnuntaina. Carlos Roberto de Oliveira, alias Roberto Dinamite, omisti 29 vuotta 68 elinvuodestaan seuralle, ensiksi pelaajana ja sitten sen presidenttinä. Lepää rauhassa, seura tiedottaa.

Seurassa juniorista lähtien kasvanut Dinamite paukutti Vasco da Gamalle peräti 708 maalia pelaamissaan 1 110 ottelussa. Räjähtävän lempinimensä mies sai jo 17-vuotiaana, kun paikallislehti hehkutti ensimmäisen edustusjoukkuemaalinsa tehnyttä nuorta miestä otsikolla ”Lapsi-dynamiitti räjähti”.

Brasilian maajoukkueessa Dinamite pelasi 38 ottelua ja viimeisteli 20 maalia. Hän oli mukana Brasilian vuosien 1978 ja 1982 MM-joukkueissa. Euroopassa Dinamite piipahti Barcelonan riveissä 1979–80, mutta ei onnistunut ja palasi kotiseuraansa Vascoon nopeasti.

Uran jälkeen Dinamite oli paitsi seuran puheenjohtaja, myös Rion osavaltion johdossa vaikuttanut poliitikko.