Nyt puhuu Joel Harkimo

Team Jokerit oy:n entinen omistaja Joel Harkimo myöntää, että jääkiekko-organisaatiosta poistuminen oli tarpeellinen päätös, vaikka se tuntuikin vaikealta.

– Rehellisesti sanottuna tää loppuvuosi on ollut kyllä elämäni raskain, Harkimo kirjoittaa Instagramissa.

Harkimon omistaman Team Jokerit Oy:n paluuhanketta varjosti salamyhkäisyys. Kiekkopiireissä monet kokivat, ettei Jokereilla ole asiaa palata kotimaisiin kiekkosarjoihin niin kauan kuin sukunimi Harkimo liittyy projektiin.

– Lähdin syksyllä täydellä sydämellä ja intohimolla mukaan Jokereihin. Mun tarkoitus ei ollut missään vaiheessa olla mikään enemmistöomistaja tai keulakuva. Loppujen lopuksi oli kuitenkin seuralle parasta, että jään kelkasta pois. Kaikesta huolimatta olen äärimmäisen innoissani tästä uudesta porukasta, joka lähtee Jokereita vetämään, Harkimo kirjoittaa.

Jalkapalloilija tuli ulos kaapista

Jalkapalloilija Jakub Jankto kertoi 13. päivä helmikuuta sosiaalisen median kanavillaan olevansa homoseksuaali.

Jankto, 27, paljasti asian videolla, jossa hän kertoi, ettei halunnut enää elää varjossa.Jankto on nyt antanut ensimmäisen haastattelun asian tiimoilta.

– Onko jalkapallomaailma edelleen homofobinen? Varmasti vähän, kyllä. Jalkapallomaailma on yhä homofobinen. Muuten en olisi ollut ensimmäinen, joka tuli kaapista ulos, Jankto sanoi Bildin mukaan.

– Moni pelkää tulevansa ulos kaapista. Toivottavasti pystyin auttamaan heitä ja sanomaan, että siitä on tulossa normaalia, että jalkapalloilija on homoseksuaali, hän jatkoi.

Jankto kertoo ilmoituksensa olleen tärkeää hänelle. Vaikka jotkut voisivat pitää sitä jonkinlaisena vallankumouksellisena tekona, hänelle se oli normaalia.

– Toivon, että tämä auttaa niitä, jotka jatkavat piiloutumistaan. Elin pitkän aikaa esteen kanssa, enkä voinut olla vapaasti sitä, mitä halusin. Ilmoitukseni jälkeen tunsin vihdoin itseni vapaaksi.

Jankto pelasi ensimmäisen kerran julkistuksensa jälkeen viikko sitten Tšekin pääsarjan ottelussa Jablonecia vastaan.

Sparta Prahassa lainalla pelaava Jankto oli otettu yleisön vastaanotosta.

– Se oli mahtavaa, jokainen antoi aplodit minulle. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pelasin hymy huulilla. Nyt voin voittaa, tehdä maalin, tehdä hattutempun hymy kasvoillani.

Leeds suosikki Valioliigan jumbofinaalissa

Leeds jäi odotettua aseettomammaksi, kun se hävisi Evertonin vieraana pelitapahtumiin nähden ansaitusti 0–1. Viikolla Leeds nimitti monissa liemissä marinoituneen Javi Gracian managerikseen, mutta espanjalaisluotsin työlupa on viivästynyt, eikä hän välttämättä pääse johtamaan joukkojaan vielä kotiottelussa Southamptonia vastaan.

Soton vastasi yhdestä kierroksen yllätyksistä, kun se onnistui nappaamaan 1–0-vierasvoiton Chelsean kustannuksella suoran vapaapotkumaalin turvin. Maalipaikkojen valossa voitto oli tietysti melko ansaitsematon, mutta nostaa varmasti haastavassa tilanteessa olevan joukkueen itseluottamusta. Ennen viikonloppua Southampton tiedotti, että väliaikaisvalmentajaksi valittu Ruben Selles jatkaa kauden loppuun saakka joukkueen peräsimessä.

Vaikka joukkueet ovat putoamistaistelussa lähes yhtä pahassa jamassa, on Leeds perustason ja kotiedun turvin noin 50 prosentin todennäköisyydellä voittava suosikki. Vakiossa Leedsin kannatus on jäämässä turhan maltilliseksi ja alipelattu kotivoitto kelpaa riveihin varmaksi.

Suomalaisjoukkueet romahtivat NHL-kierroksella

Chicago Blackhawksin otteluun saatiin toisena iltana peräkkäin todella dramaattinen loppu.

Tiistaina Patrick Kane pääsi jatkoajan loppuhetkillä läpiajoon ja lämäsi kiekon Vegas Golden Knightsin verkkoon, mutta videotarkistus osoitti, että maali syntyi niukasti peliajan jo täytyttyä.

Keskiviikkona osat vaihtuivat. Nyt Chicagon vastustajan Dallasin Tyler Seguin näytti laukoneen dramaattisen tasoitusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, mutta kiekko oli verkossa liian myöhään.

Coyotesin tavoin ilta oli synkkä myös Dallas Starsille. Tähtipaidat karkasivat Chicago Blackhawksia vastaan kolmen maalin johtoon, mutta sitten esiin astuivat Max Domi ja Patrick Kane.

Domi (2+0) ja Kane (2+1) johdattivat joukkonsa 4–3-voittoon.

Starsin neljästä suomalaisesta pistetiliään kerrytti Miro Heiskanen, joka syötti Jason Robertsonin 3–0-maalin. Roope Hintzille ottelu oli kolmas perättäinen ilman tehopisteitä.

Manchester City jäi Saksassa tasatulokseen

MANCHESTER CITY oli avauspuoliajan jälkeen 1–0-vierasjohdossa Leipzigia vastaan jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälieräavauksessa.

City siirtyi vierasjohtoon 27. minuutilla, kun Riyad Mahrez laukoi pallon maaliin Leipzigin pahan harhasyötön jälkeen.

City sai kylmän suihkun ottelun 70. minuutilla, kun kotijoukkueen Josko Gvardiol tasoitti ottelun puskumaalillaan.

Saksalaisseuran tukipilareihin kuuluva Gvardiol näytti taitonsa Kroatian ryhmässä Qatarissa pelatuissa MM-kisoissa. Hän on yksi Euroopan suurseurojen himoitsemista puolustajista.

Molemmat tuntuivat tyytyvän 1–1-tulokseen.

– Olen tyytyväinen koko otteluun, en ainoastaan ensimmäiseen puoliaikaan, Guardiola summasi Cityn Twitter-tilillä.

– Meillä oli hyviä paikkoja molemmilla jaksoilla.

Ottelupari paketoidaan Etihadilla 14. maaliskuuta.

Suomalainen huippupelaaja sai pelikiellon omituisesta rikkeestä

Tottenhamin Eveliina Summanen, 24, on saanut kahden matsin pelikiellon filmaamisesta.

Summanen oli kaksinkamppailussa ManUn Ella Toonen kanssa. Toone näytti tönäisevän suomalaista ja tämä jäi kierimään nurmelle kasvojaan pitäen. Erotuomari Amy Fearn ajoi Toonen kentältä kentältä suoraan punaisella kortilla. Summanen ei saanut itse tilanteessa rangaistusta.

Englannin jalkapalloliitto FA tutki tapauksen myöhemmin ja antoi Summaselle kahden ottelun pelikiellon. Sen mukaan Summanen oli kiistänyt huijanneensa erotuomaria, mutta liittoon selitys ei uponnut.

MANU voitti Tottenhamin maalein 2–1 ja johtaa sarjaa. Tappioputkeen ajautunut Tottenham on kahdeksantena. WSL:ssä pelaa 12 joukkuetta.

Lehkonen tasoitti, Rantanen ratkaisi

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche on voittanut Edmonton Oilersin jatkoajalle venähtäneessä 11 maalin trillerissä lukemin 6–5.

Coloradon sankari ottelussa oli suomalaistähti Mikko Rantanen, joka ratkaisi Coloradolle kotivoiton 22 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Osuma oli Rantaselle kauden 36:s ja suomalaisen tehot kuluvalla kaudella ovat nyt 36+30.

Rantasen ohella Coloradon toinen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen oli niin ikään näkyvässä roolissa. Lehkonen teki päätöserässä Coloradon 5–5-tasoituksen ja auttoi denveriläisjoukkueen jatkoajalle. Lehkosella on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 17+21.

Lopputulos oli katkera tappio vierasjoukkue Edmontonille, sillä joukkue johti ottelua toisessa erässä 3–0 ja päätöserän alkupuolella vielä 5–3. Vähälle peliajalle viime aikoina jäänyt Edmontonin Jesse Puljujärvi sai jääaikaa ottelussa reilut kahdeksan minuuttia. Torniolainen syötti joukkueensa neljännen maalin ja Puljujärven tehot ovat nyt tältä kaudelta 5+8.

 Rantanen kehui kuitenkin ottelun jälkeen J. T. Compherin ottamaa aloitusvoittoa.

– Ensinnäkin, todella hyvää työtä Compherilta, että hän voitti aloituksen. Se on todella tärkeää jatkoajalla, Rantanen aloitti.

Kauden 36:nnen osumansa tehnyt Rantanen myös kehui joukkuekavereitaan, jotka loivat hänelle tilaa laukoa.

– Darnell Nurse tavallaan koukkasi minua, joten Jack Campbell ehkä luuli, että lauon siitä paikasta. Sitten hän oli hetkeä myöhemmin ulkona maalista. Olin iloinen, että autoin joukkuetta voittamaan, Rantanen kuvaili.

Raju takaisku PSG:lle

Ranskan jalkapallon pääsarjassa PSG pelasi hurjan ja monivaiheisen ottelun Lillen kanssa. Vierasjoukkue Lille nousi 2–0-asemasta 2–3-johtoon, mutta lopulta pariisilaiset veivät pisteet Lionel Messin ja Kylian Mbappén viimeisten minuuttien maaleilla.

PSG voitti 4–3, mutta se maksoi siitä todella kovan hinnan. Ensimmäisellä puoliskolla joukkueen 20-vuotias puolustaja Nuno Mendes loukkaantui ja jätti pelin kesken.

Vielä suurempi takaisku syntyi toisen puoliskon alussa, kun Neymar sotkeutui Benjamin Andren jalkoihin kivuliain seurauksin. Neymar loukkaantui eikä voinut jatkaa peliä.

Brassitähti yritti ottaa kävelyaskelia kolhun jälkeen, mutta joutui kyynelehtien asettumaan paarien päälle makaamaan. Neymar ei päässyt kentältä omin voimin, mikä oli Mestarien liigan voittamisesta haaveilevalle PSG:lle erittäin huolestuttava asia.

PSG hävisi Mestarien liigan pudotuspeleissä Bayern Münchenille ensimmäisen osan ja saattaa joutua ratkaisevaan peliin ilman Neymaria.

Lukas Hradeckylta sokeeraava virhe europelissä

Moka ei ollut ihan peterenckelmaisella tasolla, mutta lähellä sitä.

Lukas Hradecky tunaroi Breed Embolon antaman paineen alla pallon omaan maaliin torstai-iltana pelatussa ottelussa, jossa Huuhkajien tähden Bayer Leverkusen kohtasi Monacon.

Monaco meni osumalla 1–0-johtoon.

– Se oli selvä rike. En sano siitä mitään enempää, se oli röyhkeää, Hradecky puhisi televisiokanava RTL:n haastattelussa(siirryt toiseen palveluun).

Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen hävisi ottelun kotonaan lopulta 2–3. Joukkueet kohtaavat neljännesvälierien toisessa osaottelussa ensi viikon torstaina.

Ottelun jälkeen kentällä nähtiin torikokous. Tunteet kuumenivat kahakaksi, ja tönimisessä olivat mukana niin pelaajat kuin joukkueiden taustahenkilötkin. Kotijoukkueen pelaajat eivät suostuneet ottelun jälkeen paljastamaan, mitä provosoivaa konkreettisesti tapahtui.

– Se oli lapsellista. En tiedä, mitä on meneillään. Ei kukaan voi käyttäytyä noin nykypäivänä, tuossa ei ole lainkaan kunnioitusta, Hradecky purki tuntojaan haastattelussa.

Leijonien maalivahdin lähtö Jukureista nostatti kohun

Mikkelin Jukurien ja tähtimaalivahti Frans Tuohimaan, 31, yhteistyö päättyi myrskyisissä merkeissä.

Keskiviikkoiltana vain muutamia tunteja ennen siirtorajan umpeutumista Jukurit julkaisi tiedotteen, että seura ja Tuohimaa ovat purkaneet kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen.

Jukurien mukaan aloite tuli pelaajalta, joka oli tyytymätön loppukaudeksi tarjolla olleeseen rooliin ja peliaikaan.

– Valmentajana olen pettynyt. Hänellä oli seurahistorian suurin sopimus, Jokinen sanoi Iltalehdelle(siirryt toiseen palveluun).

Tiedotteen mukaan olympia- ja MM-kultaa kolmosmaalivahtina viime vuonna saavuttanut Tuohimaa oli tyytymätön hänelle tarjolla olleeseen peliaikaan.

Kakkosvahti Markus Ruusu kaappasi viime otteluissa torjuntavastuun, kun hän torjui mikkeliläisille neljä voittoa. Tuohimaan torjuntaprosentti 89,5 on ollut sarjan heikoimmasta päästä.

– Ymmärrän sen, että pelaajalla on tuska ja huoli omasta tulevaisuudestaan, mutta tällainen ratkaisu jättää jonkinlaisen leiman pelaajan luonteesta. Kertoo millainen hän oikeasti on, kun tässä vaiheessa heitetään pyyhe tiskiin, Jokinen tylytti Ilta-Sanomille(siirryt toiseen palveluun).