Manchester City kävi ryöstöretkellä: Nousi jälleen Valioliigan kärkeen

Manchester City kukisti Valioliigaa tällä kaudella hallinneen Arsenalin 3–1 ja nousi sen ohi sarjan kärkeen.

Molemmilla joukkueilla on nyt 51 pistettä, mutta Cityllä on parempi maaliero. Joukkue on tosin pelannut yhden ottelun Arsenalia enemmän.

City pääsi iskuetäisyydelle edellisellä kierroksella, kun Arsenal jäi tasapeliin Brentfordin kanssa ja City kukisti Aston Villan. Eroa joukkueiden välillä kutistui kolmeen pisteeseen.

City avasi kärkikamppailun maalihanat. Kevin De Bruyne katkoi Arsenal-puolustuksen syötön 24. minuutilla ja vei vieraat 1–0-johtoon.

Voittomaalin laukoi toisella puoliajalla 72. minuutilla Jack Grealish. Norjalainen maalikanuuna Erling Haaland lisäsi kymmenen minuuttia johdon 3–1:een.

Manchester City siirtyi voiton myötä liigan johtopaikalle, vaikka se oli kahdeksan pisteen takamatkalla vielä noin kuukausi sitten.