Lehkonen tasoitti, Rantanen ratkaisi

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche on voittanut Edmonton Oilersin jatkoajalle venähtäneessä 11 maalin trillerissä lukemin 6–5.

Coloradon sankari ottelussa oli suomalaistähti Mikko Rantanen, joka ratkaisi Coloradolle kotivoiton 22 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Osuma oli Rantaselle kauden 36:s ja suomalaisen tehot kuluvalla kaudella ovat nyt 36+30.

Rantasen ohella Coloradon toinen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen oli niin ikään näkyvässä roolissa. Lehkonen teki päätöserässä Coloradon 5–5-tasoituksen ja auttoi denveriläisjoukkueen jatkoajalle. Lehkosella on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 17+21.

Lopputulos oli katkera tappio vierasjoukkue Edmontonille, sillä joukkue johti ottelua toisessa erässä 3–0 ja päätöserän alkupuolella vielä 5–3. Vähälle peliajalle viime aikoina jäänyt Edmontonin Jesse Puljujärvi sai jääaikaa ottelussa reilut kahdeksan minuuttia. Torniolainen syötti joukkueensa neljännen maalin ja Puljujärven tehot ovat nyt tältä kaudelta 5+8.

Rantanen kehui kuitenkin ottelun jälkeen J. T. Compherin ottamaa aloitusvoittoa.

– Ensinnäkin, todella hyvää työtä Compherilta, että hän voitti aloituksen. Se on todella tärkeää jatkoajalla, Rantanen aloitti.

Kauden 36:nnen osumansa tehnyt Rantanen myös kehui joukkuekavereitaan, jotka loivat hänelle tilaa laukoa.

– Darnell Nurse tavallaan koukkasi minua, joten Jack Campbell ehkä luuli, että lauon siitä paikasta. Sitten hän oli hetkeä myöhemmin ulkona maalista. Olin iloinen, että autoin joukkuetta voittamaan, Rantanen kuvaili.