Jalkapalloilija tuli ulos kaapista

Jalkapalloilija Jakub Jankto kertoi 13. päivä helmikuuta sosiaalisen median kanavillaan olevansa homoseksuaali.

Jankto, 27, paljasti asian videolla, jossa hän kertoi, ettei halunnut enää elää varjossa.Jankto on nyt antanut ensimmäisen haastattelun asian tiimoilta.

– Onko jalkapallomaailma edelleen homofobinen? Varmasti vähän, kyllä. Jalkapallomaailma on yhä homofobinen. Muuten en olisi ollut ensimmäinen, joka tuli kaapista ulos, Jankto sanoi Bildin mukaan.

– Moni pelkää tulevansa ulos kaapista. Toivottavasti pystyin auttamaan heitä ja sanomaan, että siitä on tulossa normaalia, että jalkapalloilija on homoseksuaali, hän jatkoi.

Jankto kertoo ilmoituksensa olleen tärkeää hänelle. Vaikka jotkut voisivat pitää sitä jonkinlaisena vallankumouksellisena tekona, hänelle se oli normaalia.

– Toivon, että tämä auttaa niitä, jotka jatkavat piiloutumistaan. Elin pitkän aikaa esteen kanssa, enkä voinut olla vapaasti sitä, mitä halusin. Ilmoitukseni jälkeen tunsin vihdoin itseni vapaaksi.

Jankto pelasi ensimmäisen kerran julkistuksensa jälkeen viikko sitten Tšekin pääsarjan ottelussa Jablonecia vastaan.

Sparta Prahassa lainalla pelaava Jankto oli otettu yleisön vastaanotosta.

– Se oli mahtavaa, jokainen antoi aplodit minulle. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pelasin hymy huulilla. Nyt voin voittaa, tehdä maalin, tehdä hattutempun hymy kasvoillani.