Aleksander Barkov järjesti riemukkaan ratkaisun

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin Anton Lundell teki joukkueensa avausmaalin, kun Panthers haki tärkeän 3–2-jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsilta. Lundellin maali syntyi ensimmäisen peliminuutin päätteeksi Eetu Luostarisen syötöstä.

Luostarinen riisti kiekon Toronton maalin edustalla ja syötti Lundellille, joka laukoi tarkasti kauden kymmenennen maalinsa.

Panthers nousi voitolla pisteen päähän idän viimeistä pudotuspelipaikkaa hallinnoivasta Pittsburgh Penguinsista, jolla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

New York Islanders puolestaan venytti viiden pisteen kaulan Penguinsiin hakemalla 2–1-voiton Washington Capitalsin kotihallista.

Voittomaalikisassa ratkaisun loihti Kyle Palmieri.

Poliisi on tietoinen kuvasta ja tutkii asiaa

Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland kurvaili pari viikkoa sitten 340 000 euron Rolls-Roycellaan Cityn kotistadionin lähistöllä älyluuri kädessään.

Miehestä räpsäistiin kuva, joka on päätynyt myös poliisin pöydälle.

– Voin vahvistaa, että Greater Manchester Police on tietoinen kuvasta ja tutkii asiaa, Manchesterin poliisi kommentoi.

Isossa-Britanniassa voi saada kovankin rangaistuksen, jos käyttää puhelinta ajamisen aikana. Jos kuski on suorittanut inssiajonsa kahden vuoden sisällä, kortti voi jopa lähteä kuivumaan.

Haaland on paukuttanut Citylle tällä kaudella 42 maalia 37 ottelussa.

 Cristiano Ronaldon lapsia lyödään koulussa

Jalkapallon supertähden Cristiano Ronaldon puoliso Georgina Rodriguez avasi huippujalkapalloilijan perheen arkea tuoreessa haastattelussa.

Espanjalainen malli kertoo haastattelussa, että supertähden lapsilla ei ole aina helppoa ikäistensä joukossa.

Rordiguezin mukaan perheen lapset ovat usein tulleet kiusaamisen takia koulusta kotiin kyyneleet silmissä. Rodriguez ei kuitenkaan halua, että lapset alkaisivat kostaa kiusaajilleen.

– En koskaan halua, että lapseni kulkisivat ympäriinsä lyömässä ihmisiä.

Ronaldolla ja Rodriguezilla on neljä yhteistä lasta: 5-vuotiaat Eva, Matteo ja Alana sekä 7 kuukautta vanha Esmeralda. Lisäksi perheeseen kuuluu Ronaldon aiemmasta suhteesta saama lapsi Cristiano junior, joka on 12-vuotias.

KOTONA Rodriguez kertoo pitävänsä lapsilleen kovaa kuria esimerkiksi ruokailusääntöjen suhteen.

– Selitän heille, että ruokaa ei pidä ikinä jättää syömättä. Jos he jättävät lounaasta osan syömättä, se on tarjolla välipalana tai päivällisenä, 29-vuotias malli sanoo.

– Jos he eivät syö ruokaansa, näytän heille videoita nälkää näkevistä lapsista ja selitän, että sama voisi tapahtua heillekin.

HIFK taisteli välieriin hurjan trillerin jälkeen

Helsingin Ifk pelaa tänä keväänä SM-liigan mitalipeleissä. Uskomatonta, mutta totta.

HIFK kaatoi kuudennen puolivälieräottelun jatkoerässä Lukon 3–2 Nordenskiöldinkadun jäähallissa 7 131 katsojan edessä. HIFK:lla oli sauma katkaista sarja jo perjantaina suoraan neljässä ottelussa, mutta Lukko pani stadilaisjoukkueen kovaan puntariin.

Vielä uskomattomampaa on tapa, jolla HIFK eteni välieriin maanantai-iltana. HIFK oli sellaisessa pesukoneessa, josta selviää voittajana ulos kerran sadasta.

Pudotuspelien avausmaalinsa iskenyt Eetu Koivistoinen kiitteli faneja.

–  Tämä peli oli meidän kausi pienoiskoossa. Kreivin aikaan onnistuttiin ja halli heräsi. Yleisöltä tuli kyllä loistava tuki, varsinkin jatkoerässä tunnelma oli loistava. Onhan nämä hienoja pelejä pelata.

Koivistoisella oli ottelusarjan päättymisen jälkeen ristiriitaiset tunnelmat. Hyökkääjä pelasi aiemmin Lukossa ja voitti Raumalla mestaruuden keväällä 2021.

– Henkisesti ei ole ollut helppoa tämän sarjan aikana Mulla on pitkä historia siellä, 27-vuotias hyökkääjä myönsi.

Lukon avausmaalin kilautti jenkkivahvistus Josh Kestner komeasti ranteella ylös kakkoserän loppupuolella. Otto Somppi teki toisen alivoimalla.

Siinä olivat raumalaisten kauden viimeiset maalit.

Suomi voitti EM-karsinnan trillerin

Huuhkajat pelasi EM-karsinnoissa Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntaina Belfastissa.

Suomen voittomaalin laukoi avausjaksolla Benjamin Källman.

Voitto oli Suomen ensimmäinen kuluvissa karsinnoissa. Torstaina Suomi hävisi Tanskalle vieraskentällä.

Helpolla pisteet eivät tulleet, sillä Huuhkajat joutui tekemään voiton eteen täyden iltapuhteen Windsor Parkin epätasaisella nurmella.

Suomi vastasi ottelun avausmaalista 28. minuutilla. Robin Lod onnistui ahtaassa tilassa keskittämään pallon kohti Teemu Pukkia, joka kuitenkin epäonnistui kosketuksessaan. Pallo päätyi Benjamin Källmanille, joka venytti Suomen 1–0-johtoon. Yhdettätoista maaotteluaan pelanneelle Källmannille osuma oli jo viides Suomen paidassa.

Suomi nousi samalla kolmen pisteen päähän H-lohkoa johtavasta Sloveniasta.

Bayern München antoi potkut päävalmentajalleen

Julian Nagelsmannin potkuista uutisoi ensin saksalaislehti Bild(siirryt toiseen palveluun). Samaa kertoi myös Sky Sports(siirryt toiseen palveluun) ja tunnettu jalkapallosiirtojen toimittaja Fabrizio Romano.

Romanon mukaan Bayern teki potkupäätöksensä torstaina, mutta ei informoinut siitä Nagelsmannia. Saksalaisvalmentaja luki tiedon mediasta.

Bayern kertoi perjantaina palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen Thomas Tuchelin.

Tuchel, 49, sai aiemmin tällä kaudella potkut Chelsean peräsimestä, eikä hän ole sen jälkeen valmentanut missään. Bildin mukaan Bayern pelkäsi, että saksalaisvalmentaja päätyisi muiden suurseurojen listoille.

Bayern on Bundesliigassa tällä hetkellä toisena, pisteen sarjajohtaja Dortmundia perässä. Mestarien liigassa Bayern eteni puolivälieriin, jossa se kohtaa Manchester Cityn.

Nagelsmann siirtyi Bayernin päävalmentajaksi kesällä 2021. Hän ehti johdattamaan seuran yhteen Bundesliigan mestaruuteen. Hän valmensi ennen Bayern-pestiään Hoffenheimissa sekä RB Leipzigissa.

Tuchel on toiminut urallaan aiemmin Chelsean lisäksi Paris Saint–Germainin, Borussia Dortmundin sekä Mainzin päävalmentajana.

Mikko Rantasen maaliputki katkesi

Colorado Avalanchen kuuden ottelun voittoputki ja Mikko Rantasen viiden ottelun maaliputki katkesivat, kun Pittsburgh Penguins haki Denveristä kaksi pistettä.

Penguins löi Avalanchen 5–2 ja nousi samalla takaisin idän viimeiselle pudotuspelipaikalle ohi Florida Panthersin, joka viime voitollaan nousi viivan ylle.

Ottelun avausmaali oli kenties sen hienoin.

Kauden 30. maalinsa iskenyt elävä legenda Sidney Crosby, 35, kahvitti Samuel Girardin ja iski kiekon häkkiin yhdellä tavaramerkeistään, upealla rystypuolen laukauksella.

Crosby on nyt ylittänyt 30 maalin rajan peräti 11 NHL-kaudella.

Huuhkajille luvattiin paras harjoituskenttä Kööpenhaminasta – Naurettava näky paljastui paikan päällä

Huuhkajat treenasi tiistaina Gladlaxen urheilukeskuksessa. Alustana oli kurainen ja monttuinen luonnonnurmi. Kenties huvittavin yksityiskohta oli vinossa seissyt maali.

Samaan aikaan EM-karsintojen avausvastustaja Tanska harjoitteli omassa rauhassaan Helsingörissä.

– Treenikenttä ei ollut siinä kunnossa kuin toivoimme. Täällä on ollut paha talvi, ja viime viikollakin tuli lunta. Tilanteeseen piti sopeutua, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi keskiviikkona Kööpenhaminassa.

Kanerva asetteli sanojaan ehkä hieman vieraskoreasti. Fakta on, ettei yksikään maajoukkue halua treenata sellaisella perunapellolla, joka Huuhkajille tarjottiin.

Sen todennäköisesti tiesi myös Tanskan jalkapalloliitto, joka kenttiä tarjosi.

– He pyrkivät järjestämään meille parhaan mahdollisen kentän. Oliko se sitten paras… Kanerva pohti.

Parken-pomo ei kuitenkaan ollut huolissaan kentän kunnosta torstain EM-karsintaottelussa.

– Pelaajat ovat toivoneet muutosta jo pitkään. Se ei ole kaunis, mutta se on tehokas. Urheilullisesti se täyttää standardit ja on todella hyvässä kunnossa, se ei vain näytä kauniilta, Agerholm vakuutti.

Agerholm ei myöskään kadu miljoonaremonttia, sillä hänen mukaansa rakenteellinen ongelma on nyt korjattu.

Kentän kunto ei ole ainoa asia, mikä stadionilla on huolettanut. Tanskan jalkapalloliitto julkaisi nimittäin tiistaina tiedotteen(siirryt toiseen palveluun), jossa kiellettiin miesten jalkapallomaajoukkueen fanikatsomossa hyppiminen yhtä aikaa. Päätös tehtiin ulkopuolisen konsulttiyhtiön suosituksesta.

Liiton mukaan katsomoon voi kuitenkin saapua seuraamaan ottelua turvallisesti, eikä se ole romahdusvaarassa. Konsulttiyhtiö suorittaa kuitenkin myöhemmin jatkotutkimuksia.

Joel Pohjanpalo näki videon itsestään ja teki mullistavan havainnon

Kesän 2021 EM-kisoissa Tanskaa vastaan Parkenilla osunut Joel Pohjanpalo ei juuri viime EM-karsinnoissa loukkaantumisten vuoksi pelannut, mutta nyt hyökkääjä hamuaa vastuuta.

Italian Serie B:ssä pelaavaa Veneziaa edustava suomalaishyökkääjä on iskenyt tällä kaudella kymmenen osumaa, mutta kunnostautunut myös maalien syöttäjänä.

– Tällä kaudella olen tainnut antaa enemmän syöttöjä seurajoukkueessa kuin koko uran aikana yhteensä, Pohjanpalo kuittaa.

28-vuotiaalla kärkimiehellä myös italialaistuminen on jo hyvässä vauhdissa.

– Teemu Pukki laittoi minulle videon, jonka Perparim Hetemaj oli lähettänyt meidän edellisestä matsista. Siinä tuli keskitys oikealta laidalta, ja pääsin just ennen topparia palloon. Toppari ehti kuitenkin juuri ja juuri blokkaamaan sen. Oli siis ihan satavarma kulma, mutta italialaisdumarit väänsi sen sitten maalipotkuksi.

– Siinä sitten levittelen käsiä ja katson linjatuomariin, ja sitten kädet tulevat klassisesti näin eteen, italialaiset kädet… Hitto, olin iloinen itsestäni, Pohjanpalo virnuilee näyttäen tuota todellakin varsin klassista, suuren vääryyden kokeneen italialaispalloilijan ”tunnusmerkkiä”.

Näin Ronaldo iski vaparista ensimmäisen kerran 3 vuoteen

Cristiano Ronaldo teki vaparimaalin Juventuksessa heinäkuussa 2020. Viime lauantaina, lähes kolme vuotta myöhemmin, nähtiin miehen seuraava vapariosuma.

Loistava CR7! Kun hänen joukkueensa jäi taakse, portugalilainen muutti kaiken loistavalla vapaapotkulla. Rangaistuspotkun kautta luottamuskriisiin joutunut Talisca osoitti erinomaisia ​​johtamistaitojaan.

Portugalilainen tulitti Al Nassr Riyadhin avausmaalin Abhan verkkoon noin 30 metristä. Veto epäonnistui pahasti, sillä se suuntautui suoraan päin muuria, mutta Ronaldon onneksi muuri oli umpisurkea, ja pallo sujahti sen läpi melkein keskelle maalia.

Vaparionnistuminen oli selvästi suuri helpotus 38-vuotiaalle supertähdelle, sillä hän tuuletti maalia kuin maailmanmestaruutta.

Ronaldolta nähtiin toinen yllätys 85. minuutilla, kun Al Nassr sai rankkarin 1–1-tilanteessa. Maalitykki antoi kaikkien yllätykseksi pallon Anderson Taliscalle, joka toimitti pelivälineen pilkulta reppuun. Al Nassr voitti tuolla osumalla 2–1.

Ronaldon nippu on Saudi-Arabian pääsarjassa toisena 21 pelin jälkeen. Kärjessä porskuttava Al-Ittihad FC on pisteen edellä. Molemmilla joukkueilla on vielä yhdeksän peliä pelaamatta.

Ronaldo on tehnyt yhdeksän maalia kahdeksassa pelissä Saudi-Arabian liigassa.