41-vuotias brasilialainen alusvaatemalli Fifan kasvoksi

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ilmoitti maanantaina Fifan Best-gaalassa, että 41-vuotias brasilialainen Adriana Lima saa ensimmäisenä henkilönä ainutlaatuisen tehtävän järjestössä.

Infantino kertoi, että Limasta tulee järjestön globaali kannattajalähettiläs, joka työskentelee ”kehittääkseen, edistääkseen ja osallistuakseen maailmanlaajuisiin aloitteisiin” ennen kesällä pidettäviä naisten jalkapallon MM-kisoja.

– Kun tapaat Adrianan, tunnet välittömästi hänen lämpönsä, ystävällisyytensä ja sen, miten helposti lähestyttävä ja intohimoinen hän on, Infantino sanoi The Guardian -lehden mukaan.

Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan tänä vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tärkeä vuosi naisten jalkapallon edistämiselle ei saanut Doddin mielestä hienoa alkua, kun Fifa nimitti uudeksi jalkapallon lähettilääksi Victoria’s Secretin ”enkeleihin” kuuluneen mallin Adriana Liman, 41.

Naisten jalkapalloilun kehittämiseen sitoutunut Dodd ihmetteli, miten on mahdollista, että näkyvän viran sai alusvaatemalli, jolla ei ole merkittävää sidettä jalkapalloon.

– Oikeasti, Fifa? Onko tämä sellainen lähettiläs, jollaista me tarvitsemme MM-kisojen lähestyessä, Dodd tviittaa.

Lima osallistui viime viikolla Fifan palkintogaalaan Pariisissa ja viihtyi siellä Infantinon seurassa.

– Aitona brasileirana jalkapallo on veressäni. On suuri kunnia olla osa Fifan perhettä, brasilialainen Lima kirjoittaa Instagramissa.