1,4 miljoonan seuraajan sometähti paukahti töihin Ahvenanmaalle

Veikkausliigan IFK Mariehamn on hankkinut riveihinsä Saudi-Arabian maajoukkuepelaajan Abdulfattah Asirin.Asiri solmi seuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.

Asiri on etenkin sosiaalisessa mediassa melkoinen tähti, sillä hänellä on Instagramissa 1,4 miljoonaa seuraajaa.

29-vuotias laitahyökkääjä saapuu Maarianhaminaan Saudi-Arabian pääsarjaseura Al-Nassrista. Seura on tullut tänä vuonna tunnetuksi maailmanlaajuisesti sen jälkeen kun Cristiano Ronaldo siirtyi sinne.

ASIRI on pelannut koko aikuisuransa Saudi-Arabian pääsarjassa, mutta hänellä on paljon kansainvälistä kokemusta. Vyöllä on 32 Saudi-Arabian A-maaottelua. Lisäksi hän on pelannut useita kymmeniä otteluja Aasian Mestarien liigaa Saudi-Arabian suurseuroissa Al-Ittihadissa, Al-Ahlissa ja Al-Nassrissa.

Asiri pelasi MM-karsinnoissa ja oli tyrkyllä myös kisajoukkueeseen, mutta putosi ryhmästä viime aikoina vähiin jääneen peliajan vuoksi. Ronaldon saapuminen seuraan tiesi peliajan vähentymistä entisestään.

Nyt pelaaja etsiikin uutta puhtia uralleen siirtymällä Eurooppaan. Kyse ei ole mitättömästä liikkeestä, sillä hän tienasi yli miljoona euroa kaudessa Saudi-Arabiassa. IFK Mariehamnin koko pelaajabudjetti kaudelle on 584  599 euroa.

Asiri on tehnyt Saudi-Arabian pääsarjassa 28 maalia 153 ottelussa ja antanut 31 maalisyöttöä.

Tapparan legenda lopettaa uransa

TAMPEREEN Tappara on jääkiekon Suomen mestari 2023.

Ratkaisevassa finaalissa Tappara kaatoi Lahden Pelicansin jatkoerässä maalein 5–4. Finaalisarjan kirvesrinnat veivät nimiinsä voitoin 4–1.

SM-liigassa 1 107 runkosarjaottelua pelannut Kristian Kuusela lopettaa uransa.

Kuusela kertoi asiasta IL:lle Tapparan mestaruusjuhlissa.

Tämän kauden runkosarjassa Kuusela pelasi 53 ottelua ja teki niissä 15 tehopistettä.

Kun legendan nimi kuulutettiin Nokia-areenassa ja hän luisteli hakemaan kultamitaliaan, yhtyi koko halli täyteen Kuusela-huutoon.

– Kyllä tuossa lopussa veti aika tunteikkaaksi. Molemminpuolinen kunnioitus minun ja Tappara-yhteisön välillä on sanoinkuvaamaton. Pitää olla kiitollinen kaikesta, mitä on saanut kokea uran varrella.

– Nyt on aika antaa aikaa perheelle ja golfille, Kuusela sanoi koppikäytävällä.

Kuusela on myös maailmanmestari ja Ruotsin mestari.

Seinäjoelta kotoisin oleva Kuusela pelasi nuorena Tapparan junioreissa, mutta nousi liigapelaajaksi Ässissä. Suomessa hän pelasi lisäksi Kärpissä sekä Bluesissa ja viimeiset vuodet Tapparassa.

Kuusela teki SM-liigan yhden kauden piste-ennätyksensä kaudella 2015–16, jolloin hänen 59 pistettänsä toi pistepörssin voiton.

Haaland loisti myös ilman ponihäntäänsä

Manchester City oli vakuuttava mestaruudesta taistelevien joukkueiden kohtaamisessa Englannin Valioliigassa. City kukisti sarjan kärjessä olevan Arsenalin loistavalla esityksellä maalein 4–1.

Samalla City nousi vain kahden pisteen päähän Arsenalin ykkössijasta. Cityn tilanne vaikuttaa loppukautta ajatellen hyvältä jo siitä syystä, että se on pelannut kaksi ottelua Arsenalia vähemmän.

Ottelun suuri tähti oli keskikentän maestro Kevin De Bruyne, joka teki Citylle kaksi maalia ja syötti John Stonesin puskeman toisen osuman.

Ottelun lopussa City löysäsi otettaan ja Arsenalin Rob Holding pääsi kaventamaan. Viime hetkillä Erling Braut Haaland iski loppunumerot. Maali oli norjalaissensaation kauden 33:s Valioliigassa.

Arsenalilla on takanaan aivan upea futiskausi. Siitä huolimatta tämäkin kevät päättyy katastrofiin.

Arsenal ei tule voittamaan mestaruutta. Se on pelannut nyt neljä liigaottelua ilman voittoa, ja saanut vain kolme pistettä 12 mahdollisesta.

Painajaismainen ajanjakso päättyy viimein

Niklas Moisanderilla on edessään vuoden odotetuin päivä.Hänen edustamansa seura Malmö FF tiedottaa, että suomalainen toppari pelaa tiistaina alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

Kyseessä on ensimmäinen ottelu sitten viime syyskuun, kun Moisander nähdään pelaamassa. Puolustajakonkarilla on takanaan pitkä kuntoutusjakso, sillä hänen oikean jalan ristiside katkesi viime syyskuun ottelussa IFK Norrköpingiä vastaan.

Joukkueen lääkäri tiesi nopeasti vamman vakavuuden. Moisander on 37-vuotias, joten vastaavanlaiset kolhut voivat tarkoittaa pelaajauran tylyä loppua. Suomalainen ei kuitenkaan luovuttanut vaan päätti puristaa itsensä takaisin kuntoon.

Moisanderin onneksi hän oli allekirjoittanut Malmön kanssa hiljattain alkaneen futiskauden kattavan jatkosopimuksen, joka julkaistiin pian loukkaantumisen jälkeen. Kuntoutus jatkoi näin ollen ilman stressiä ensi kauden osoitteesta, ja perhe sai sitoutua entistä enemmän viihtyisään ruotsalaiskaupunkiin.

Lepoaikaa riitti myös viime vuoden alussa. Moisanderin vuosi 2022 alkoi lupaavasti, mutta pienet vammat ja pitkä koronakaranteeni söivät alkuvuoden kausivalmisteluista todella ison palan.

Hankalan vuoden jälkeen Moisander valmistautuu viimein toistaiseksi vuoden odotetuimpaan päiväänsä. Kotikentällään pelaava Malmön alle 21-vuotiaiden joukkue kohtaa Nuorten Allsvenskanissa Landskronan.

Moisander siirtyi Malmöön kesällä 2021 saksalaisseura Werder Bremenistä. Hän pelasi Suomen A-maajoukkueessa yhteensä 62 ottelua tehden niissä kaksi maalia.

Emil Larmin nollapeli toi Växjölle SHL:n mestaruuden

Växjö on voittanut Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:n mestaruuden. Växjö voitti Skellefteån maanantaina 3–0 ja vei mestaruuden voitoin 4–1.

Robert Rosén vei Växjön johtoon aivan toisen erän lopussa. Kaksi viimeistä maalia Växjö teki tyhjiin ottelun lopussa, maalintekijöinä olivat Victor Stjernborg ja Ludvig Nilsson.

Växjön suomalaisvahti Emil Larmi venytti ensimmäisessä erässä akrobaattisen torjunnan, josta puhutaan Ruotsissa pitkään. Kaikki 18 laukausta ottelussa torjunut Larmi torjui tilanteessa kuin ihmeen kaupalla.

Suomalaismaalivahdin mahtitorjunta sai Ruotsissa ottelun televisioineen C Moren selostajat puhkeamaan huimiin hehkutuksiin.

Loppusummerin jälkeen hullaantunut yleisö huusi pitkään Larmin nimeä, ja hänet palkittiin historiallisesti ensimmäisenä maalivahtina playoffien arvokkaimpana pelaajana.

Växjön riveissä mestaruuden voittivat Larmin lisäksi suomalaiset Miika Koivisto ja Kalle Kossila. Jälkimmäinen ei loukkaantumisen takia pystynyt pelaamaan finaalisarjassa.

Mestaruus on SHL:n mahtiseuraksi nousseelle Växjölle neljäs. Aiemmat ovat vuosilta 2015, -18 ja -21.

Tottenham-luotsin kokeilu johti nöyryyttäviin murskajasiin Valioliigassa

Newcastle meni Tottenhamia vastaan 5–0-johtoon 21 minuutissa ja voitti ottelun peräti 6–1. Tappio oli kova kolaus Tottenhamin haaveille paikasta Mestarien liigassa.

Kotistadionillaan St. James’ Parkilla pelannut Newcastle karkasi 5–0-johtoon 21 ensimmäisen minuutin aikana.

Jacob Murphy avasi maalihanat heti toisella minuutilla. Joelinton teki 2–0:aan kuudennella minuutilla ja Murphy osui uudelleen, kun pelikellossa oli yhdeksän minuuttia. Ruotsalaishyökkääjä Alexander Isak maalasi kahdesti 19. ja 21. peliminuuteilla.

Harry Kane teki vieraiden lohdutusmaalin heti toisen jakson alkuun, mutta juuri kentälle vaihdetut Miguel Almirón ja Callum Wilson juonivat yhdessä 6–1-loppunumerot.

Tulos varmistaa käytännössä, ettei Tottenham pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa. Se on nyt kuusi pistettä neljäntenä olevaa Manchester Unitedia perässä, mutta joukkue on pelannut kaksi ottelua manchesterilaisia enemmän.

Mestarivalmentaja Jani Honkavaara palaa KuPSiin

Seura tiedotti perjantaina, että uusi päävalmentaja on Jani Honkavaara.

Honkavaara on kuopiolaisille tuttu mies, sillä hän toimi seuran päävalmentajana vuosina 2017–2019. KuPS voitti Honkavaaran alaisuudessa Suomen mestaruuden 2019.

Honkavaara kertoo Ylelle, että kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Joukkueen omistaja Ari Lahti ja toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen lähestyivät Honkavaaraa.

– Minulta kysyttiin vain halukkuutta hypätä ruoriin. Ilmaisin heti kiinnostukseni, että olen hommaan valmis, Honkavaara toteaa.

KuPS oli napannut kolmesta ottelustaan vain yhden tasapelipisteen ja tehnyt yhden maalin. Menestyjäehdokkaana kauteen lähtenyt KuPS on hävinnyt FC Interille ja Hongalle sekä pelannut tasan sarjanousija KTP:n kanssa.

KuPS on liigassa kolmen kierroksen jälkeen voitotta. Se hävisi kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi ja pelasi yhden tasan.

Joukkue kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Ilveksen kotikentällään.

Kapteenin huima suoritus ratkaisi Pikkuleijonille avausvoiton MM-kisoissa

Suomi avasi jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat tasaisella väännöllä isäntämaa Sveitsiä vastaan. Pikkuleijonat voitti torstai-illan ottelun kolmannen erän maaleilla lukemin 4–2.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa alkoi tapahtua kertarysäyksellä. Emil Järventie iski Suomen johtoon ajassa 25.41, ja vain 35 sekuntia myöhemmin Tom Leppä tuplasi Pikkuleijonien karkumatkan.

Erän lopulla oli Sveitsin vuoro iskeä kaksi osumaa lyhyen ajan sisään. Leo Braillard kavensi napakalla laukauksella ylivoimalla, ja paria minuuttia myöhemmin Matteo Wagner hyödynsi Veeti Väisäsen epäonnistuneen avaussyötön ja tasoitti lukemat.

Kolmatta erää oli pelattu reilut 11 minuuttia, kun Pikkuleijonien kapteeni Kasper Halttunen astui esiin. HIFK:n 17-vuotias hyökkääjä taituroi itsensä laidasta maalinedustalle ja veivasi kiekon tyylikkäästi ohi Sveitsin maalivahdin Ewan Huetin.

Päätöserää oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia, kun Pikkuleijonat pääsi piinasta. Kasper Halttunen otti roolia ja vei ensin jalkakynällä yhden sveitsiläisen kahville laidan lähellä.

Upea soolonousu päättyi kulmasta maalin eteen, mistä Halttunen viimeisteli Huet’n suojusten alta 3–2:een.

Sveitsi haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta haaveet kaatuivat viimeistään Jessen Nurmen tyhjiin siirtämän osuman jälkeen.

Palautumisaika on lyhyt, sillä Suomi kohtaa heti perjantaina Latvian kello 17.

Bayern pyllähti ulos Mestarien liigasta – Manchester City ja Inter etenivät välieriin

Bayern ja City pelasivat keskiviikkoiltana Münchenissa 1–1-tasapelin. Inter–Benfica päättyi Milanossa tasatulokseen 3–3.

Kummassakaan parissa ei lopulta koettu suurta jännitystä. City löi Bayernin yhteismaalein selvästi 4–1 ja Inter Benfican 5–3.

BAYERN München lähti lähes toivottomasta tilanteesta puolivälierien toiseen osaotteluun. Kotistadionillaan baijerilaiset olivat avauspuoliskolla niskan päällä.

Tuchel oli saanut kamerunilaisjätti Eric Maxim Choupo-Motingin takaisin joukkueensa vahvuuteen. Hyökkääjä pääsi suoraan Bayernin avaukseen, ja joukkuetoverit ottivat hänet heti kiintopisteeksi keskityksille.

Paras paikka siunaantui entiselle City-tähti Leroy Sanélle, joka suttasi kuitenkin pallon avopaikasta niukasti ohi.

Minuuttia myöhemmin Bayernin kiri näytti jo päättyvän Erling Haalandin nopeuteen. Toppari Dayot Upamecano otti norjalaiselta vauhdin niskalenkillä pois, ja katseli hetken erotuomari Clément Turpinin punaista korttia.

Sillä kertaa Upamecano pelastui täpärästi, ja vielä isomman vapaudu vankilasta -kortin hän sai 37. minuutilla, kun Haaland ampui puolustajan käsivirheen jälkeisen rankkarin selvästi yli.

Bayernin kiri ei ollut kuitenkaan päässyt alkuun. Sanén lisäksi Leon Goretzka hukkasi erinomaisen maalipaikan. City-veskari Ederson torjui Kingsley Comanin kovan laukauksen aivan avausjakson lopulla.

Lisäajalla Rúben Dias tukki maaliviivan Choupo-Motingin röyhkeältä kantapääkikalta.Kipinä ei syttynyt roihuun. Bayern ja City palasivat pukuhuoneisiin 0–0-tilanteessa ensimmäisen jakson jälkeen.

Toinen nelivitonen käynnistyi siis paljon heikommasta tilanteesta Bayernin kannalta. Joukkue oli tuhlannut puolet peliajasta, eikä kiivettävä vuori ollut pienentynyt lainkaan.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 57. minuutilla. Ensin Coman tanssi väkisin vetopaikkaan, mutta yksikään Bayern-pelaaja ei ollut paikalla laittamassa karoja Edersonin torjunnasta sisään.

Kevin De Bruyne kärräsi vastahyökkäyksen, ja jakoi pallon Haalandille. Norjalaisen työ helpottui selvästi, kun Upamecano pyllähti takapuolelleen sateen liukastamalla kentällä.

Haaland kiersi ranskalaisen ja pommitti pallon voimalla Yann Sommerin selän taakse.

Kun yhteismaalit olivat jo 4–0 Citylle, ei stadionilla enää kukaan uskonut baijerilaisten mahdollisuuksiin.

Milan ja Real Madrid jatkoon Mestarien liigassa – Italiassa tuhrittiin hurjasti rankkareita

Italian Serie A:ta ylivoimaisesti johtava Napoli on tiistai-iltana kovassa paikassa, kun se kohtaa kotikentällään AC Milanin jalkapallon Mestarien liigan puolivälierän toisessa osaottelussa.

NAPOLISSA Stadio Diego Armando Maradona hiljeni avausjakson lopussa, kun Milanin ranskalaiskärki Oliver Giroud laukoi vieraat 1–0-johtoon. Giroud oli ensimmäisen nelivitosen näkyvin hahmo, sillä hän oli aikaisemmin epäonnistunut rangaistuspotkussa.

Avausosa oli päättynyt Milanin 1–0-voittoon ja 1–1-tasapelin ansiosta Milan eteni jatkoon.

Avausottelun kotikentällään 2–0 voittanut Real Madrid voitti myös Lontoossa 2–0 ja lähetti Chelsean lauluun Mestarien liigasta.

ILLAN toisessa ottelussa Real Madrid lähti Lontoossa turvaamaan 2–0-johtoaan. Avauspuoliskolla Chelsea oli lähennä johtomaalia, kun Marc Cucurella pääsi laukomaan vapaasti etukulmasta. Madridilaisten maalivahti Thibaut Courtois oli hereillä ja esitti paraatipelastuksen. Stamford Bridgellä mentiin tauolle lukemissa 0–0.

Toisella puoliajalla Real sinetöi jatkopaikkansa, kun Rodrygo tuikkasi läheltä madridilaiset 1–0-johtoon. Sama mies oli asialla kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Real Madrid jyräsi jatkoon ja hiljattain manageria vaihtaneen Chelsean taival Mestarien liigassa päättyi.