Emil Larmin nollapeli toi Växjölle SHL:n mestaruuden

Växjö on voittanut Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:n mestaruuden. Växjö voitti Skellefteån maanantaina 3–0 ja vei mestaruuden voitoin 4–1.

Robert Rosén vei Växjön johtoon aivan toisen erän lopussa. Kaksi viimeistä maalia Växjö teki tyhjiin ottelun lopussa, maalintekijöinä olivat Victor Stjernborg ja Ludvig Nilsson.

Växjön suomalaisvahti Emil Larmi venytti ensimmäisessä erässä akrobaattisen torjunnan, josta puhutaan Ruotsissa pitkään. Kaikki 18 laukausta ottelussa torjunut Larmi torjui tilanteessa kuin ihmeen kaupalla.

Suomalaismaalivahdin mahtitorjunta sai Ruotsissa ottelun televisioineen C Moren selostajat puhkeamaan huimiin hehkutuksiin.

Loppusummerin jälkeen hullaantunut yleisö huusi pitkään Larmin nimeä, ja hänet palkittiin historiallisesti ensimmäisenä maalivahtina playoffien arvokkaimpana pelaajana.

Växjön riveissä mestaruuden voittivat Larmin lisäksi suomalaiset Miika Koivisto ja Kalle Kossila. Jälkimmäinen ei loukkaantumisen takia pystynyt pelaamaan finaalisarjassa.

Mestaruus on SHL:n mahtiseuraksi nousseelle Växjölle neljäs. Aiemmat ovat vuosilta 2015, -18 ja -21.