1,4 miljoonan seuraajan sometähti paukahti töihin Ahvenanmaalle

Veikkausliigan IFK Mariehamn on hankkinut riveihinsä Saudi-Arabian maajoukkuepelaajan Abdulfattah Asirin.Asiri solmi seuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.

Asiri on etenkin sosiaalisessa mediassa melkoinen tähti, sillä hänellä on Instagramissa 1,4 miljoonaa seuraajaa.

29-vuotias laitahyökkääjä saapuu Maarianhaminaan Saudi-Arabian pääsarjaseura Al-Nassrista. Seura on tullut tänä vuonna tunnetuksi maailmanlaajuisesti sen jälkeen kun Cristiano Ronaldo siirtyi sinne.

ASIRI on pelannut koko aikuisuransa Saudi-Arabian pääsarjassa, mutta hänellä on paljon kansainvälistä kokemusta. Vyöllä on 32 Saudi-Arabian A-maaottelua. Lisäksi hän on pelannut useita kymmeniä otteluja Aasian Mestarien liigaa Saudi-Arabian suurseuroissa Al-Ittihadissa, Al-Ahlissa ja Al-Nassrissa.

Asiri pelasi MM-karsinnoissa ja oli tyrkyllä myös kisajoukkueeseen, mutta putosi ryhmästä viime aikoina vähiin jääneen peliajan vuoksi. Ronaldon saapuminen seuraan tiesi peliajan vähentymistä entisestään.

Nyt pelaaja etsiikin uutta puhtia uralleen siirtymällä Eurooppaan. Kyse ei ole mitättömästä liikkeestä, sillä hän tienasi yli miljoona euroa kaudessa Saudi-Arabiassa. IFK Mariehamnin koko pelaajabudjetti kaudelle on 584  599 euroa.

Asiri on tehnyt Saudi-Arabian pääsarjassa 28 maalia 153 ottelussa ja antanut 31 maalisyöttöä.