HJK putosi Suomen cupista

Helsingin Jalkapalloklubin haave triplamestaruudesta kaatui tiistaina, kun se putosi Suomen cupin viidennellä kierroksella FC Honkaa vastaan.

Kai Meriluoto vei Klubin 23. minuutilla johtoon läpiajosta, mutta Hongan Lucas Kaufmann onnistui tasoittamaan pelin tunnin kohdalla.

Siinä Hongan 20-vuotias maalivahti Roope Paunio astui estradille ja varasti show’n torjumalla kaksi HJK-pelaajan laukausta. Kun vastapuolen kollega Jesse Öst ei saanut rankkareita torjuttua, Honka vei kisan 4–2 ja eteni jatkoon.

Muita tiistain jatkajia olivat Inter ja VPS.

Vegas marssi NHL:n finaaleihin

Vegas Golden Knights voitti Dallas Starsin peräti 6–0 ja eteni NHL-finaaleihin seurahistoriansa toisen kerran. Vegas voitti läntisen konferenssin finaalisarjan otteluvoitoin 4–2.

Vegas iski kuudennen ottelun avauserään kolme maalia vieraskaukalossa. William Carrier aloitti maalinteon, William Karlsson jatkoi erän puolivälissä ja Keegan Kolesar iski kolmannen osuman hetkeä myöhemmin.

Toisessa erässä Jonathan Marchessault iski lukemat jo 4–0:aan. Kolmannen erän alussa Karlsson napautti illan toisellaan taululle jo lukemat 5–0.

Mike Amadio viimeisteli loppulukemat päätöserän puolivälin jälkeen. Vegas kohtaa finaaleissa Floridan.

Heiskasen lisäksi neljän muun suomalaisen Roope Hintzin, Esa Lindellin, Joel Kivirannan ja Jani Hakanpään kausi päättyi pettymykseen.

VEGAS isännöi sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa Florida Panthersia, kun Stanley Cupin finaalit alkavat.

Panthersilla on riveissään kolme suomalaista pelaajaa Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Lisäksi Tuomo Ruutu on joukkueen apuvalmentaja.

Everton säilyi häikäisevällä maalilla

Leicester ja Leeds putoavat Southamptonin ohella jalkapallon Englannin Valioliigasta. Everton säilyy sarjassa.

Leicester on nauttinut Valioliigassa viime vuosina huumaavia menestyksen hetkiä, joille tulee nyt rajua vastapainoa. Kaudella 2015–16 Leicester voitti sensaatiomaisesti liigamestaruuden, ja kaudella 2020–21 seura kruunattiin FA Cupin mestariksi.

Leicester voitti päätöskierroksen ottelunsa West Hamia vastaan 2–1, mutta se ei riittänyt, koska samaan aikaan Everton kaatoi Bournemouthin 1–0.

Evertonin sarjapaikan ratkaisi häikäisevällä tavalla Abdoulaye Doucure, joka täräytti pallon tulisella volleylla suoraan ilmasta verkkoon.

Päätösvihellyksen jälkeen suuri määrä Evertonin kannattajia juoksi kentälle juhlimaan sarjapaikan säilymistä. Muutamilla kannattajilla oli käsissään sinisiä savuja.

Arsenal-laina nousi Veikkausliigan kärkipelin sankariksi

SJK lentää korkealla. Se nousi perjantaina Veikkausliigan kärkeen, kun se voitti kotonaan toiseksi pudonneen KuPSin 1–0. Ottelun suuriksi sankareiksi nousi maalintekijä Jeremiah Streng sekä Englannin Arsenalista lainalla oleva maalivahti Ovie Ejeheri, joka torjui avauspuoliskolla Joona Vetelin rankkarin.

Joaquin Gomezin valmentama SJK on yhden pisteen edellä KuPSia ja kaksi HJK:ta. Lisäksi sillä on pelattuna kahdeksan ottelua, kun takana olevilla on kymmenen ja yhdeksän.

Seinäjokelaiset putosivat Suomen cupista toukokuun puolivälissä, mutta Veikkausliigassa saldona on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja nolla tappiota.

Seuraavaksi SJK:ta odottaa toinen herkkupala, kun se matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi 3. kesäkuuta.

Marko Anttila pelasi viimeisen maaottelunsa ja herkistyi

Marko Anttila, 37, vahvisti torstain tappiollisen MM-puolivälierän jälkeen, että hänen pelinsä Suomen A-maajoukkueessa on pelattu. Kanadaa vastaan päättyi yksi Suomen jääkiekkohistorian ikimuistoisimmista tarinoista. Lempääläläinen Mörkö-tarina sieltä parhaasta päästä.

Anttilan katse laahusti Suomen vaihtoaition lattiassa, kun Kanada viimeisteli 4–1-voittonsa ja pääsynsä MM-välieriin ensi lauantaiksi. Ottelun päätyttyä Nokia-areenan kotiyleisö hurrasi seisaaltaan Anttilalle, joka teki kunniakierroksen häntä niin syvästi rakastavan sinivalkoisen ihmismeren edessä.

Vielä ottelun lopussa Anttilan ajatukset olivat mustia ja tyhjiä. Kilpailijan mieli olisi halajanut viettämään 38-vuotissyntymäpäivän viikonloppua mitalipeleihin. Kun oli kunniakierroksen aika, tunteet tulvivat yli kaksimetrisen jätin mieleen.

Pelin jälkeen media kysy hyökkääjältä, onko leijonapaitaan olemassa enää takaporttia.

– Ei. Uskon, että se oli tässä. Täytän ylihuomenna 38, niin nuoremmilla on paremmat kropat ja enemmän virtaa, ”Mörkö” vastasi.

Sen jälkeen Anttila poistui Nokia-areenan uumeniin.

22-vuotiaan moni­miljonäärin temppu kunto­salilla pöyristyttää

Valioliigapelaaja Mykhailo Mudryk, 22, on kohun keskellä syyllistyttyään törkeään temppuun, kertoo jalkapalloon erikoistunut sivusto Goal.com.

Chelsean laitahyökkääjä salakuvasi kuntosalilla valmentajansa kanssa treenannutta vanhaa miestä ja julkaisi tästä videon Instagramin tarinat-osioonsa.

Iäkäs herra istui soutulaitteessa tekemässä toistoja niin, että osa hänen takapuolestaan näkyi. Videolla miehen paljaana ollut intiimialue oli blurrattu.

Ukrainalaistähden tempaus vihastutti somevaikuttaja ja fitnessyrittäjä Joey Swollin, joka avautui jalkapallotähden tempusta 2,4 miljoonan seuraajan Instagram-tilillään.

– Joko auta häntä tai keskity omiin asioihisi. Älä koskaan kuvaa videota heistä ja julkaise sitä sosiaalisessa mediassa. Pystyt parempaan, Swoll kirjoitti.

Mudrykin somekäytös on ollut epäasiallista aiemminkin. Alkuvuonna hän julkaisi Tiktokissa videon, jossa hän käytti rasistista kieltä.

Peliesitykset Chelseassakaan eivät ole olleet kovan hintalapun (100 miljoonaa) arvoisia. Maaleja on syntynyt puhtaat nolla.

Cristiano Ronaldo haluaa jo pois Saudi-Arabiasta

PORTUGALIN supertähti Cristiano Ronaldo, 38, kohautti jalkapallomaailmaa vuodenvaihteessa siirtymällä Saudi-Arabian liigaan Al-Nassrin joukkueeseen.

Ronaldo houkuteltiin öljymaahan ennätyksellisellä 200 miljoonan euron vuosipalkalla, mutta nyt mies halajaa jo muualle, kertoo espanjalainen Mundo Deportivo.

Lehden mukaan eläminen Saudi-Arabiassa ja joukkueen arki eivät ole vastanneet Ronaldon odotuksia. Hänet on yllättänyt muun muassa se, että maan infrastruktuuri on kaukana modernin yhteiskunnan tasosta.

Elämän realiteetit ovat lehden mukaan ajaneet Ronaldon tilanteeseen, jossa hän haikailee paluuta Eurooppaan, vaikka visiitti on kestänyt alle puoli vuotta. Hän on ehtinyt pelata saudijoukkueessa 17 ottelua, joissa on iskenyt 13 maalia. Ronaldon sopimus Al-Nassrin kanssa ulottuu vuoteen 2025.

Myös Lionel Messin on huhuttu siirtyvän ensi kaudeksi Saudi-Arabian liigaan. Hänelle on tiettävästi tarjottu Ronaldon tienestejäkin hurjempaa tiliä – 400 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Jesperi Kotkaniemi raivostui täysin ottelun jälkeen

Carolina Hurricanes kärsi viime yön NHL-kierroksella 0–1-tappion Florida Panthersille ja valahti itäisen konferenssin finaalisarjassa 0–3-takamatkalle. Joukkueella on seuraavassa ottelussa pakkovoiton paikka.

Tilanne kävi Carolinan suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemen hermoille.

Kotkaniemen reaktio on helppo ymmärtää.

Hurricanes on ollut 5–5-pelissä hallitsevampi osapuoli ottelusarjassa Florida Panthersia vastaan.

Varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa Carolina voitti Floridassa laukaukset maalia kohti tasakentällisin 32–10 ja yhteensä 32–17, mutta Panthers otti jälleen voiton – nyt numeroin 1–0 ja meni sarjassa jo 3–0-johtoon.

Myös Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour myönsi turhauttavan tilanteen.

– Emme voi tehdä juuri enempää. Pidämme siitä, miten pelaamme. Pitää vain keksiä tapa tehdä maali, Brind’Amour sanoi Sportsnetille.

Manchester City on Valioliigan mestari

Manchester Cityn kolmas peräkkäinen Valioliigan mestaruus varmistui lauantaina.

Cityn mestaruus sai sinettinsä, kun sarjakakkonen Arsenal hävisi iltapelissä Nottingham Forestille vierasnurmella 1–0.

Ottelun ainokaisen ja nousijajoukkue Forestille sarjapaikan varmistaneen osuman viimeisteli nigerialaishyökkääjä Taiwo Awoniyi ottelun 19. peliminuutilla.

Kärkikaksikon piste-ero pysyi näin ollen neljässä pisteessä, kun 81 pistettä keränneellä Arsenalilla on enää yksi ottelu pelaamatta. 85 pisteellä sarjaa johtavalla Cityllä on vielä kolme sarjaottelua pelaamatta. Tuore mestari isännöi Chelseaa sunnuntaina.

MESTARUUS on Citylle jo viides kuuteen viime kauteen.

Manchester City on mestaruutensa arvoinen ryhmä. Guardiola yrittää nyt säästää ykkösnyrkkiään mahdollisimman hyvin Englannin cupin ja Mestarien liigan finaaleja varten. Katalaanikoutsi on urallaan kerran aiemmin onnistunut valloittamaan triplamestaruuden, mutta Englannissa siinä on onnistunut vain Manchesterin punainen puoli (keväällä 1999).

Luksuselämästä nauttivan tähden julkaisema somekuva sai kansan raivon valtaan

Belgian maajoukkuetoppari Jason Denayer aiheutti pahennusta kuvajulkaisullaan.

Yli puolen miljoonan käyttäjän seuraama huippujalkapalloilija jakoi kuvan ”lemmikistään”, tiikeristä.

– Ulkoilutan kissaani, Denayer kirjoitti kuvan yhteyteen.

Kuvassa Denayer kävelytti lemmikkitiikeriään kadulla. Raivo repesi, ja kuva poistui nopeasti Denayerin tililtä.

Moni ehti napata kuvakaappauksen julkaisusta. Muun muassa eläinoikeusjärjestö World Animal Foundation kritisoi futistähteä kovin sanoin Twitter-julkaisussaan.

– Kahlitset majesteettisen tiikerin rentoa kävelylenkkiä varten? Tämä ei ole voimannäyttö, vaan osoitus välinpitämättömyydestä ja julmuudesta. Eksoottiset eläimet kuuluvat luontoon, eivät henkilökohtaisen huvin rekvisiitaksi. Jason Denayer kohtaa eläinten rakastajien vastaiskun tämän pöyristyttävän temppunsa johdosta, järjestön Twitter-tili kirjoittaa.

MONISSA arabimaissa eksoottisten eläinten pitämistä lemmikkinä on perinteisesti pidetty statussymbolina, mutta ajat ovat muuttumassa.

Lakiuudistukset ovat hankaloittaneet yksilön mahdollisuuksia omistaa villieläimiä. Sellaisesta voidaan tuomita sakko- tai vankeusrangaistukseen.

Ennen siirtoaan Ranskaan ja sieltä Dubaihin Denayer, 27, oli pitkään kirjoilla Manchester Cityssä. Sieltä pelipaikka ei kuitenkaan tahtonut aueta. Belgialainen vietti suurimman osan sopimusajastaan Cityssä lainalla eri seuroissa.