Seuralegendalta järisyttävä kehu Teemu Pukille

Teemu Pukki, 33, nousi lähes viiden Norwichissa vietetyn vuoden aikana seuran sankariksi. Suomalaistähti oli isossa roolissa joukkueen Valioliiga-nousuissa vuosina 2019 ja 2021.

Pukki, 33, tuli Norwichiin tanskalaisseura Bröndbystä kesällä 2018. Heti ensimmäisellä kaudellaan hän takoi 29 liigamaalia Norwichin noustessa pääsarja Valioliigaan. Putoamisen jälkeen Pukki paukutti 26 maalia kaudella 2020–21 Norwichin harpatessa takaisin Valioliigaan, josta tuli jälleen lähtö alas viime kaudella.

Kolmatta nousua ei Pukki enää päässyt kokemaan, sillä yhtenä suosikeista tähän Mestaruussarjan kauteen lähtenyt Norwich hukkasi talven mittaan otettaan ja noususaumat karkasivat.

Komea ura ”Kanarialintujen” riveissä jättää Pukin tilastoihin ennen maanantain päätöspeliä lukemat 209 ottelua ja 88 maalia.

– Ensireaktioni (viisi vuotta sitten) oli ”Mestaruussarja, ei se ole minulle”. Ajattelin, että Mestaruussarja oli vain pitkiä palloja ja taistelua, ja se ei ole minun tyylistäni jalkapalloa. Mutta lopulta jäin seuraan, ja se oli varmaankin yksi parhaimmista päätöksistä urallani. Minulla on ollut uskomattomat viisi vuotta, ja olen todella iloinen, että päätin tuolloin tulla tänne, Pukki muisteli tuloaan Norwichiin seuran julkaisemassa videohaastattelussa, josta paikallislehti Norwich Evening News julkisti otteita.

Pukin sopimus Norwichissa päättyy tähän kauteen. Hän ei halunnut uutta diiliä.

– Tiedän, että minulla on vielä muutama vuosi jäljellä (peliuraa). Haluan uusia kokemuksia, Pukki kommentoi seuran tiedotteessa.

Tietoa uudesta seurasta ei ole.