15 suomalaisia varattiin NHL:n varaustilaisuudessa

Suomalaisia varattiin seitsemän draft-kierroksen aikana kaikkiaan 15.

Kasper Halttunen varattiin ensimmäisenä suomalaisena vuoden 2023 NHL-varaustilaisuudessa. San Jose Sharks varasi Halttusen toisella kierroksella numerolla 36.

Toisena suomalaisena varattiin Lahden Pelicansin Rasmus Kumpulainen numerolla 53 Minnesota Wildiin.

Porin Ässien Lenni Hämeenaho varattiin numerolla 58 New Jersey Devilsiin. Toisella kierroksella varattiin siis kaikkiaan kolme suomalaista.

NHL:n ykkösvaraus oli odotetusti Kanadan 17-vuotias superlupaus Connor Bedard. Hänet varasi Chicago Blackhawks. Bedardia pidetään yhtenä sukupolvensa suurimmista talenteista.

Jalkapallo­fani teki testamentin: haluaa antaa kaiken Neymarille

Brasilialainen jalkapallofani aikoo jättää koko omaisuutensa jalkapallopelaaja Neymarille. Reutersin mukaan fani ei keksinyt henkilöä, joka olisi ansainnut perintönsä Neymaria enemmän, joten hän päätti jättää kaiken PSG-tähdelle.

Nimettömänä pysyttelevä fani kertoo, että hän haluaa jättää jalkapallotähdelle kaiken, koska on suuri Brasilian maajoukkueen kannattaja.

– Pidän Neymarista, ja samaistun häneen paljon. Minäkin kärsin herjaamisesta, ja myös minä olen perheihminen. Hänen suhteensa isäänsä muistuttaa minua omasta isästäni, joka menehtyi, fani kertoi Metropolesille.

Perusteena ratkaisulle on myös se, että lähipiiristä ei löydy ketään, jolle kannattaja haluaisi jättää perintönsä.

– En ole kovin hyvässä kunnossa enkä koe, että minulla olisi ketään, jolle jättäisin tavarani. En halua hallituksen tai sukulaisteni saavan niitä. En tule sukulaisteni kanssa toimeen, kannattaja sanoi.

30-vuotias jalkapallofani sanoi, että on yrittänyt aiemminkin luopua tavaroistaan Neymarin hyväksi, mutta onnistumatta. Hänelle oli ilmoitettu, että testamentti on laillinen tapa toimia hänen haluamallaan tavalla. Testamentti allekirjoitettiin asianajotoimistossa Porto Alegressa.

Neymar pelaa tällä hetkellä Ranskan liigassa PSG:n joukkueessa. Hänen vuositulonsa ovat noin 85 miljoonaa dollaria, eli noin 77,8 miljoonaa euroa..

Teemu Pukki sai ”Beckham-sopimuksen”

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki siirtyy pelaamaan Yhdysvaltain MLS-sarjaan.

Pukin uusi joukkue Minnesota United julkisti sopimuksen tiistaina verkkosivuillaan.

Minnesota kertoo Pukin sopimuksen ulottuvan kesään 2025 asti. Seuralla on optio pitää Pukki riveissään vuoden 2025 loppuun asti.

Jokainen MLS-seura saa hankkia kolme pelaajaa, joiden palkkakuluja ei huomioida liigan virallisessa palkkakattojärjestelmässä. Näin ollen Minnesota United voi maksaa Pukille huomattavasti korkeampaa palkkaa kuin suurelle osalle muista pelaajistaan.

Joukkueen muiden pelaajien tulee mahtua 5,2 miljoonan dollarin palkkakaton alle.

Taannoin Iltalehden haastattelussa ollut jalkapalloagentti Jonne Lindblom arvioi, että Pukki tienaisi MLS:ssä yli miljoona euroa nettona kaudessa. Agentit ennustivat, että Euroopassa Pukki ei olisi päässyt yhtä merkittäville tienesteille kuin Pohjois-Amerikassa.

Jukka Jalonen jättää Leijonat ensi kauden päätteeksi

Tuleva kiekkokausi jää tässä kohtaa Jukka Jalosen viimeiseksi Leijonien päävalmentajana.

Asia ratkesi lopullisesti juhannusviikolla.

Iltalehden mukaan asia ratkesi juhannusviikolla. Lehdelle asian vahvisti Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Jalonen, 60, on toiminut Leijonien päävalmentajana 2008–2013 ja uudelleen vuodesta 2018.

Jalosen ensimmäisen päävalmentajapestin huipennus olivat MM-kisat 2011 Slovakiassa, kun A-maajoukkue juhli historiansa toista MM-kultaa.

Toisen päävalmentajapestinsä aikana Jalonen on johtanut Leijonat MM-kultaan 2019 ja 2022 sekä olympiakultaan 2022.

Jalonen on valmentanut myös Nuoria Leijonia. U20-maajoukkue juhli MM-kultaa Jalosen luotsaamana kotikisoissa 2016.

MYÖS Jalonen osallistuu seuraajansa etsintään.

– Jukalla on laaja verkosto ja valmennuskentän tuntemus, joten hänen asiantuntemustaan kannattaa hyödyntää, Kauhanen sanoo.

Uuden luotsin kanssa solmitaan vähintään kahden vuoden mittainen sopimus. Päävalmentajan valinnasta päättä valmisteluvaiheiden jälkeen Jääkiekkoliiton hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Harri Nummela.

Entinen huippupelaaja menehtyi 45-vuotiaana Belgiassa

BELGIAN jalkapallomaajoukkueessa kolme ottelua pelannut Cédric Roussel on kuollut juhannuspäivänä.

Laajalevikkiset belgialaiset sanomalehdet Het Laatste Nieuws ja Het Nieuwsblad kertovat Rousselin kuolleen sydänkohtaukseen terassilla Monsin kaupungissa.

Roussel, 45, pelasi ammattilaisena lukuisissa belgialaisissa seuroissa sekä Englannissa, Venäjällä, Hollannissa, Italiassa ja Kyproksella.

– Legendamme ja lähettiläämme Cédric Roussel kuoli lauantaina. Koko Mons-perhe on järkyttynyt tästä uutisesta ja esittää osanottonsa Cédricin perheelle ja läheisille, Rousselin entinen seura RAEC Mons kirjoitti Twitter-tilillään.

Englannissa mies muistetaan muun muassa Robbie Keanen tutkaparina Coventrysta. Hyökkääjä edusti seuraa 1999–2001 yhteensä 43 pelissä ja teki 11 maalia.

Roussel pelasi Valioliigan lisäksi myös muun muassa Belgiassa, Venäjällä ja Italiassa. Herran ura päättyi vuonna 2013 R.R.C Waterloon riveissä.

Suomalais­kiekkoilijalle rahakas jatkosopimus NHL:stä!

NHL:n suomalaishyökkääjä Erik Haula on sopinut jatkosopimuksen joukkueensa New Jersey Devilsin kanssa. Sopimus kattaa seuraavat kolme kautta, ja se tuo Haulalle yhteensä 9,45 miljoonaa dollaria, eli noin 8,68 miljoonaa euroa.

Devils kertoi asiasta omalla Twitter-tilillään.

– Erik pelasi tärkeitä minuutteja kaikissa tilanteissa kauden aikana. Kauden päätteeksi hän kertoi minulle, kuinka paljon hän haluaa olla mukana rakentamassa meidän joukkuetta New Jerseyssä. Olen iloinen, että sopimus saatiin tehtyä nopeasti, Devilsin toimitusjohtaja Tom Fitzgerald kertoi tiedotteessa.

32-vuotias Haula kaupattiin Devilsiin viime kesänä Boston Bruinsista. Kaudella 2022–23 tahkosi Devilsin paidassa 41 pistettä yhteensä 80 ottelussa.

Neymar julkaisi kiusallisen anteeksipyynnön raskaana olevalle puolisolleen

Paris Saint-Germainin tähtipelaaja Neymar pyysi anteeksi mallityttöystävältään Bruna Biancardilta.

Viihdesivusto Em Off julkaisi keskiviikkona artikkelin, jossa se kertoi parin seksisopimuksesta, jonka mukaan Neymarilla oli lupa pettää Biancardia. Niin futistähti tekikin, mutta ystävänpäivänä.

Brassi julkaisi anteeksipyyntöviestinsä Instagram-tilillään keskiviikkoiltana.

– Minun ei olisi tarvinnut (tehdä sitä), mutta tarvitsen teitä elämäämme. Näin, kuinka paljon kärsit sen kaiken aikana ja kuinka paljon haluat olla rinnallani. Ja minä sinun. Olin väärässä, tein virheitä kanssasi.

– Kaikki tämä on osunut yhteen erityisimmistä ihmisistä elämässäni. Naisen, jonka unelmoin seuraavan rinnallani, poikani äidin. Se osui häneen niin erityisellä hetkellä, joka on äitiys.

Neymar kertoo pyytäneensä jo perheeltään antamaan anteeksi virheitään, mutta tunsi velvollisuudekseen tehdä anteeksipyynnöstä myös julkisen.

”BRU” BIANCARDIN raskaudesta ilmoitettiin huhtikuussa ja lapsen on määrä syntyä myöhemmin tänä vuonna.

Neymar ja Biancardi alkoivat tapailla vuonna 2021. He ovat ehtineet jo kertaalleen erota, mutta palasivat yhteen.

Neymarin kausi PSG:ssä oli vaikea, sillä hän kärsi loukkaantumisista. Viime helmikuussa hänen nilkkansa meni pahasti rikki.

Suomen mestarin eurovastustaja selvillä

HJK kohtaa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Larne FC:n.

Larne voitti huhtikuussa päättyneen Pohjois-Irlannin liigan mestaruuden kuuden pisteen erolla. Pohjois-Irlannin liiga on UEFA:n sarjarankingissa sijalla 42, kun taas Suomen Veikkausliiga on 36:s.

HJK avaa karsintaurakkansa kotikentällä joko tiistaina 11. tai keskiviikkona 12. heinäkuuta. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Belfastissa, jossa larnelaisseura joutuu pelaamaan. Kotistadion kun ei täytä Uefan vaatimuksia.

Vastustaja ei ollut helpoin mahdollinen, sillä tarjolla olisi ollut muun muassa Luxemburgin tai Gibraltarin mestarit. Toisaalta HJK kuitenkin vältti kovan puolalaisen Rakow Czestochowan.

HJK lähtee karsintapariin kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina. Klubin ryhmän arvo Transfermarkt-sivustolla on yhteensä 6,7 miljoonaa euroa. Larnen yhteisarvoksi on arvioitu 3,3 miljoonaa.

Helsinkiläisten tuleva vastustaja on tehnyt viime vuosina kovaa nousua. Vuonna 1889 perustettu seura nousi pääsarjaan keväällä 2019 ja voitti viime keväänä seurahistorian ensimmäisen Pohjois-Irlannin mestaruuden.

SM-liigan suomalaistähti mukana Stanley Cup -paraatissa

NHL:N mestari Vegas Golden Knights järjesti perinteisen mestaruusparaatin lauantaina.

Las Vegasin kuuluisan Strip-bulevardin ympäristöön kokoontui poliisin arvion mukaan noin 100 000 ihmettelemään Stanley Cup -pokaalia. Vaikka Vegasin joukkueessa ei pelannut yhtäkään suomalaista, mestaruusparaatissa oli mukana myös suomalaisedustusta.

Las Vegas Golden Knightsin ruotsalaishyökkääjä William Karlsson otti ilon irti joukkueen mestaruusjuhlissa. Nähtävästi humalassa ollut Karlsson sai mikin käteensä lavalla, ja pelaaja päätti pitää puheen yleisölle.

Karlsson omisti puheen joukkuekaverilleen Jonathan Marchessaultille, joka valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Mies mongerteli mikkiin rallienglannilla muutamia lauseita joukkueensa kuusivuotiaasta historiasta.

– Pelasimme ensimmäisessä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan ja hakkasimme heistä paskat pihalle. Minä en tehnyt pisteitä, mutta se on ihan ok, koska olin ensimmäisenä vuonna aika vitun hyvä, Karlsson sanoi lanteita heilutellen.

Viime vuodet Ruotsin SHL:ssä pelannut ja ensi kaudeksi Ilvekseen siirtyvä Palve oli juhlimassa Stanley Cupia jo ratkaisufinaalin jälkeen Vegasin kotiareenan jäällä.

Erling Haalandin EM-unelma on murskaantumassa tylysti

Jalkapallon supertähti Erling Haaland pettyi karvaasti Norjan hävittyä Skotlannille 1–2 lauantaina pelatussa EM-karsintaottelussa.

Norjan lähihistoria on synkkä, sillä maan kaikki arvokisakarsinnat 2000-luvulla ovat päättyneet karsiutumiseen.

HAALAND teki Norjan ja Skotlannin välisessä kamppailussa maansa ainoan maalin.

Norja pitää parhaillaan A-lohkon neljättä paikkaa yhdellä pisteellä EM-karsinnoissa. Joukkueella on nyt takana kolme ottelua. Skotlanti puolestaan johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä.

Harmitus sai Haalandin rikkomaan jalkapalloliitto UEFA:n sääntöjä jättämällä kokonaan menemättä pressialueen läpi. Jokaisen pelaajan pitäisi kulkea lehdistön kautta pois ottelutapahtumasta, vaikka haastatteluihin ei olekaan pakko osallistua.

KATKERA Haaland jatkoi matkaansa suoraan joukkueen bussiin, jonka edustalla seisoi joukko lapsia huutamassa idolinsa nimeä. Lapsilauma heilutteli kylttejä ja odotteli nimikirjoituksia tai yhteiskuvia.

Suurin osa pelaajista pysähtyi tervehtimään fanejaan, mutta Haaland teki poikkeuksen. Hän vain nosti kätensä ylös ja katosi linja-auton uumeniin. Se sai lapset buuaamaan ja näyttämään peukkua alaspäin nuorukaiselle.