Uuden-Seelannin turnaukselle tunteikas päätös kotiyleisön edessä

Sveitsi ja Uusi-Seelanti jäivät A-lohkon päätöskierroksen ottelussa 0–0-tulokseen. Maalittomassa pelissä ei nähty myöskään varoituksia.

Samaan aikaan pelattu ottelu, jossa Norja voitti Filippiinit 6–0 ratkaisi jatkopeleihin pääsevät joukkueet.

Vaikka Uusi-Seelanti voitti Norjan avausottelussa 1–0, otti Norja jatkopaikan kisajärjestäjien jäädessä alkulohkoon.

Sveitsi kasasi viisi pistettä ja nappasi lohkon kärkipaikan. Norjan tavoin myös kisajärjestäjä Uusi-Seelanti keräsi neljä pistettä, mutta jäi jatkopelien ulkopuolelle Norjaa huonomman maalieron takia. Filippiinit jäi lohkojumboksi kolmella pisteellä.

Riise kertoi jo ottelun aattona, ettei joukkueen supertähti ja Ballon d’Or -voittaja Ada Hegerberg pystyisi nivusvaivaisena pelaamaan. Valmentaja palautti kuitenkin Barcelonan paidassa Mestarien liigan voittaneen Caroline Graham Hansenin avaukseen.

Sunnuntaisen Filippiinit-kamppailun hahmoksi nousi Sophie Roman Haug, joka aloitti maalipeijaiset jo kuudennella minuutilla taidokkaalla volleyllä.

Hyökkääjä pelaa ammatikseen Helmarit-veskari Tinni Korpelan seurakaverina AS Romassa. Reilun vartin kohdalla hän puski pallon komeassa kaaressa takakulmaan, ja Norjan jatkopaikka varmistui käytännössä jo ennen taukovihellystä Graham Hansenin tarkalla kaukolaukauksella.

Roman Haug täydensi oman hattutemppunsa aivan ottelun lopussa viimeistelemällä 6–0-loppunumerot.

Karmea loukkaantuminen himmensi Englannin juhlia MM-kisoissa

Jalkapallon MM-kisojen mitalisuosikki Englanti koki jälleen kovan takaiskun, kun Keira Walsh poistui kentältä paareilla.

Walshin polvi vääntyi tilanteessa ja hän näytti tuskaiselta. Jopa huolestuneelta.

Tanska-ottelua oli takana reilut puoli tuntia, kun Barcelona keskikenttätähti lähti takakarvaamaan Katrine Vejen vastahyökkäystä. Walsh yritti taklata pallon pois, mutta hän kaatui holtittomasti ja väänsi samalla polvensa ikävän näköisesti.

Pelaaja ymmärsi heti, että kipu pilaa MM-turnauksen – ja todennäköisesti koko loppuvuoden. Walsh ei antanut joukkuekavereiden koskea häneen, ja odotti nurmella kyyneleitä nieleskellen Englannin lääkintäryhmää paikalle.

Yksi osatekijä loukkaantumisessa saattoi olla Sydney Football Stadiumin äärimmäisen kuiva nurmi. Se tuli koomisella tavalla esille jo kuudennella peliminuutilla, kun Lauren James ampui yhden turnauksen komeimmista maaleista.

Walshin loukkaantuminen sekoitti oikeastaan molempien joukkueiden pelin. Englanti ei enää sen jälkeen saanut järjestelmällisiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Tanska sai parhaan tasoituspaikkansa vasta 89. minuutilla, kun Nicoline Sørensen puski pallon tolppaan.

Englannin 1–0-voitto takaa sille suurella varmuudella jo paikan neljännesvälieristä. Tanska joutuu vielä taistelemaan jatkopaikasta lohkon päätösmatsissa Haitia vastaan.

KuPS hyytyi Pohjois-Irlannissa

KUOPION PALLOSEURA hävisi Konferenssiliigan karsintojen toisella kierroksella ensimmäisen osaottelunsa Pohjois-Irlannin Derry Citylle lukemin 1–2.

KuPS teki ottelusarjan avausmaalin 45. peliminuutilla, kun keskikenttäpelaaja Axel Vidjeskog onnistui rangaistuspotkusta.

Vahvan avauspuolikkaan jälkeen KuPS kuitenkin päästi pelin käsistään toisella jaksolla.

Ensiksi Derry City onnistui tasoituksessa 69. minuutilla, 1–1-maalista vastasi William Patching. Kymmenen minuuttia tasoituksen jälkeen isäntien Cian Kavanagh iski lukemat 2–1:een.

Enempää maaleja ei nähty, joten KuPS joutuu lähtemään toiseen osaotteluun yhden maalin takaa-ajosta. KuPSin ja Derry Cityn välinen ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Kuopiossa.

Viime kesänä KuPS eteni toiselta karsintakierrokselta jatkoon, kun se kaatoi moldovalaisen Milsamin.

Suomalaispelaaja on nyt koko jalkapallomaailman huulilla

Suomalaisjalkapalloilija Robert Taylor on juuri nyt poikkeuksellisessa näyteikkunassa. Taylor on pelannut tehokkaasti Inter Miamissa saatuaan supertähti Lionel Messin rinnalleen.

Ennen Messin debyyttiä Taylor oli tehnyt tällä kaudella kaksi maalia. Messin vahvistettua joukkuetta Taylor on maalannut peräti kolmesti.

Inter Miamin vasempana laiturina pelaava Taylor ylisti ottelun jälkeen uutta tutkapariaan. Taylorin mukaan Messin oleminen kentällä antaa muille pelaajille enemmän tilaa tehdä ratkaisuja.

– Hän tekee oikean päätöksen käytännössä aina. Yleensä hän löytää joukkuekaverinsa vapaassa tilassa. Hän on maailman paras pelaaja, ja on unelmien täyttymys päästä pelaamaan hänen kanssaan, Taylor kertoi Apple TV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Inter Miamin uusi tutkapari saa ylistystä myös muilta joukkuekavereilta. Miamin puolustaja Noah Allen antoi joukkueen avainpelaajille suitsutusta ottelun jälkeen.

– Me ehdottomasti hyödymme Messin luomasta tilasta. Robert on todella hyvä pelaaja myös, ja hän pystyi käyttämään uuden tilan todella hyvin hyödykseen. Me kaikki yritämme käyttää Messin luomaa tilaa hyväksemme. Hän saa meidät näyttämään paremmalta, Allen kertoi ottelun jälkeen.

Taylor elää monen jalkapalloilijan unelmaa, kun hän pääsee pelaamaan Messin rinnalla. Suomalaispelaajan on vaikea uskoa, että hänen uransa olisi voinut johtaa tähän pisteeseen näin nopeasti.

– Jos joku olisi kertonut minulle muutama vuosi sitten, että pelaan Sergio Busquetsin ja Lionel Messin kanssa, olisin nauranut heille päin naamaa, Taylor kertoi.

Yllättävä sankari toi HJK:n lähemmäksi jättipottia

HJK:n kapteeni Miro Tenho tarttuu megafoniin.

Syy on selvä. Hän haluaa huudattaa Klubipäädyn intohimoisia kannattajia,ja samalla kiittää.

HJK on juuri voittanut hallitsevan Norjan mestarin Molden, ja lähtee Mestarien liigan karsinnan toiseen osaotteluun 1–0-johdossa.Koko joukkue on riemussa mukana.

Kotijoukkue kaappasi 8 154 katsojan edessä loistoalun norjalaisvieraiden painostuksen keskellä. Klubin hyökkääjistä Topi Keskinen ahersi kuin ikiliikkuja. Jo 11. minuutilla hän livahti yksi vastaan yksi -tilanteeseen, mutta maalivahti Jacob Karlström torjui. Ottelun 25. minuutilla HJK:n japanilainen keskikenttäpelaaja Atomu Tanaka purki Molden hyökkäysmyllytyksen pitkällä pystysyötöllä. Keskinen päihitti ensin puolustajan ja sitten vastaan tulleen maalivahdin.

Norjan hallitseva mestari Molde hukkasi lukuisat aihionsa Töölössä epätarkkuuteen tai heikkoon viimeiseen siirtoon. HJK puolestaan pelasi virheettä ja taktisesti viisaasti ja vetäytyi suosiolla tiiviiseen puolustukseen.

Seuraava osa-ottelu pelataan Norjan Moldessa viikon päästä keskiviikkona 2.8.

Otteluparin voittaja jatkaa kolmannelle karsintakierrokselle, mikä tietää paikkaa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Häviäjä puolestaan jatkaa Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Saudiseura teki jättimäisen tarjouksen megatähdestä – PSG hyväksyi

Maailman parhaisiin jalkapallopelaajiin kuuluva Kylian Mbappé on ennemmin tai myöhemmin lähdössä PSG:stä. Ranskalainen on kertonut julkisesti, ettei hän halua solmia uutta jatkosopimusta.

Nykyinen paperi kattaa vielä seuraavan futiskauden, joten PSG:n on nyt paras aika saada hänestä siirtokorvaus. Medialähteiden mukaan tarjouksia on tullut. Yksi niistä ylittää jopa maailmanennätyksen.

Daily Mailin mukaan Saudi-Arabiassa pelaava Al-Hilal on lähettänyt PSG:lle 300 miljoonan euron tarjouksen 24-vuotiaasta supertähdestä. Toistaiseksi kaikkien aikojen suurin siirtokorvaus on PSG:n vuonna 2017 maksama 222 miljoonaa brasilialaisesta Neymarista.

Myöhemmin maanantaina Sky Sports uutisoi, että PSG on hyväksynyt Al Hilalin ennätystarjouksen ja näin ollen antanut saudiarabialaisseuralle luvan keskustella ranskalaistähden kanssa.

Mbappen sopimus ranskalaisseura PSG:n kanssa päättyy ensi kesänä. PSG ei haluaisi päästää yhtä maailman parhaista pelaajista lähtemään ilmaiseksi sopimuksen päättyessä, vaan myisi ranskalaisen mieluummin käynnissä olevassa siirtoikkunassa.

MBAPPEN seuraavaksi seuraksi on huhuttu jo pitkään espanjalaista Real Madridia. Romano kirjoittaa päivityksessään, että PSG uskoo Mbappen jo hyväksyneen ehdot Real Madridin kanssa.

Mbappe ei ole toistaiseksi ilmaissut haluavansa siirtyä Saudi-Arabiaan tässä vaiheessa uraansa. Sky Sportsin asiantuntijat kuitenkin spekuloivat, että Mbappe voisi periaatteessa pelata yhden kauden ajan Al Hilalissa ja siirtyä sen jälkeen Real Madridiin vuonna 2024.

Törkykommentit MM-kisojen tv-lähetyksessä suututtivat katsojat

Australialainen tv-kommentaattori David Basheer on saanut murskakritiikkiä lausunnoistaan jalkapallon MM-kisojen avauspäivänä.

Basheer oli selostuskopissa, kun kisaemäntä Australia kaatoi Irlannin 1–0.

Kun lähetyksessä ihasteltiin ottelun jälkeen 75 000-päistä yleisöä ja tapahtuman huikeaa tunnelmaa, 57-vuotias kommentaattori möläytti erikoisen näkemyksen tv-kameroihin poimitusta Australian Katrina Gorrysta.

– Tuo hymy kertoo kaiken, Basheer aloitti.

– Äidiksi tuleminen ei ole selvästikään vienyt hänen kilpailuviettiään. Hän on todellinen taistelija joukkueelleen, mies täräytti australialaisen News.au-sivuston mukaan.

BASHEERIN lausunto aiheutti porua sosiaalisessa mediassa. Yksi Basheeria kritisoineista oli Adelaiden yliopiston strategisen viestinnän asiantuntija ja tohtori Victoria Fielding.

– Miksi ihmeessä synnytys muuttaisi naisen paloa urheiluun? Et sanoisi noin urheilevalle isälle, Fielding ihmetteli Twitterissä.

Osa käyttäjistä puolusti Basheeria. Joidenkin mielestä kommenteissa ei ollut mitään väärää, osa piti sanavalintoja ajattelemattomina mutta näki niistä aiheutuneen kohun suurenneltuna.

KATRINA GORRY synnytti tyttärensä vuonna 2021. Hän asuu Ruotsissa ja on kihloissa ruotsalaispelaaja Clara Markstedtin kanssa.

Australia voitti Irlannin MM-kotikisojen avausottelussaan 1–0. Joukkue kohtaa vielä Nigerian ja Kanadan turnauksen alkulohkossa.

Tähtimaalivahti sidottiin ja ryöstettiin

Pariisilaisen jalkapallon suurseuran PSG:n sekä Italian maajoukkueen maalivahti Gianluigi Donnarumma sekä tämän puoliso joutuivat kotonaan törkeän, aseellisen ryöstön kohteeksi. Aiheesta kertoi ensin ranskalaismedia Actu17. Aiheesta ovat uutisoineet myös BBC ja uutistoimisto AFP.

Useita ihmisiä hyökkäsi Donnarumman, 24, kotiin Pariisin keskustassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Ryöstäjät olivat murtaneet asunnon oven. Donnarumma ja tämän kumppani, malli Alessia Elefante oli sidottu ja riisuttu ryöstön ajaksi.

Lähteiden mukaan asunnosta varastettiin muun muassa koruja ja kelloja 500 000 euron arvosta.

Kun Donnarumma ja Elefante pääsivät irti, he pakenivat läheiseen hotelliin, josta tehtiin hälytys poliisille noin kello 3.20 yöllä paikallista aikaa.

Šokissa ollut kaksikko kuljetettiin sairaalaan. Donnarummalla oli ”lieviä vammoja”, Elefante ei loukkaantunut.

Donnarummaa pidetään yhtenä tämän hetken parhaista maalivahdeista maailmassa. Hän torjui Italian EM-kultaan kaksi vuotta sitten.

Manchester United teki ison hankinnan

NGLANNIN Valioliigan suurseura Manchester United vahvisti torstaina hankkineensa kamerunilaisen Andre Onanan uudeksi ykkösmaalivahdikseen. Onana, 27, siirtyy Manchesteriin milanolaisesta Interistä, ja kamerunilaisen siirtosumma saattaa nousta 47 miljoonaan puntaan (reiluun 54 miljoonaan euroon).

Onana korvaa Unitedin maalilla espanjalaisen David de Gean, joka jätti manchesterilaisseuran taakseen 12 vuoden jälkeen.

Pallollisena varmana pidetty Onana on jo matkustanut Yhdysvaltoihin, jossa United kiertää pelaamassa harjoituspelejä. Lauantaina se kohtaa lontoolaisen Arsenalin New Jerseyssä.

Torstaina United jakoi myös toisen uutisen. Ensi kaudella joukkueessa kapteeninnauhaa kantaa joukkueen keskikenttämaestro Bruno Fernandes.

Portugalilainen on pelannut Unitedissa talvesta 2020 lähtien.

Viime kaudella joukkueen ykköskapteenina toimi puolustaja Harry Maguire, joka on Erik ten Hagin käskemänä jäänyt vaihtopelaajan rooliin. Myös Maguiren uskotaan vaihtavan maisemaa piakkoin eikä kapteeninnauhan menettäminen vähennä siirtohuhuja.

HJK selvisi rimaa hipoen jatkoon Mestarien liigassa

HJK on edennyt jalkapallon Mestarien liigan 2. karsintakierrokselle käsittämättömän ja sekavan taistelun jälkeen yhteismaalein 3–2.

HJK:n ja Larne FC:n välinen 1. karsintakierroksen toinen osaottelu päättyi keskiviikkona varsinaisella peliajalla kotijoukkueen 2–1-voittoon. Näin ollen yhteismaalit olivat tasan 2–2, ja edettiin jatko-otteluun, jonka sankariksi nousi Roope Riski.

HJK jatkaa Mestarien liigan karsinnan toiselle kierrokselle yhteismaalein 3–2. Se jatkuu heti ensi viikolla, jolloin Klubi mittaa Norjan mestarin Molden tason.