Real Madridin Carlo Ancelotti Brasiliaan

Italialainen menestysvalmentaja Carlo Ancelotti, 64, on siirtymässä Brasilian maajoukkueen päävalmentajaksi.

Ancelottin sopimus ei ole vielä virallinen, mutta maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Ednaldo Rodrigues on kertonut asiasta tiedotusvälineille.

Brasilia pelaa kesällä 2024 Copa Americassa, jossa Ancelottin on määrä valmentaa joukkuetta. Esimerkiksi tarkan aloituspäivän ja yksityiskohtien osalta neuvottelut ovat kuitenkin Globon mukaan vielä kesken.

Ennen Ancelottin pestiä Fernando Diniz luotsaa maajoukkuetta vuoden sopimuksella. Ancelottilla on vuosi jäljellä sopimusta Real Madridiin eikä hän aio lähteä espanjalaisjätistä ennen sen umpeutumista.

BRASILIA on luottanut kotimaiseen osaamiseen jalkapallon maajoukkueen valmentajan pesteissä vuodesta 1965 alkaen. Tuolloin argentiinalainen Filpo Núñez valmensi joukkuetta yhden pelin ajan.

Ancelotti, 64, on voittanut valmentajaurallaan Mestarien liigan neljä kertaa: kahdesti AC Milanissa ja kahdesti Real Madridissa. Lisäksi hänellä on tilillään maan mestaruus niin Englannista (Chelsea), Ranskasta (PSG), Saksasta (Bayern München), Italiasta (AC Milan) kuin Espanjastakin (Real Madrid)

Viime MM-kisoissa Brasiliaa luotsasi Tite, joka väistyi sen jälkeen, kun Brasilia putosi Kroatialle puolivälierissä.

Copa America pelataan Yhdysvalloissa ensi vuoden kesä-heinäkuussa. Ennen sitä Brasilia pelaa Dinizin alaisuudessa kuusi MM-karsintaottelua vuoden 2026 kisoihin.