Teemu Pukki debytoi uudessa seurassaan

Teemu Pukin saapuminen uuteen MLS-seuraansa Minnesota Unitediin on pantu osavaltiossa merkille. Minnesotan kuvernööri Tim Waltz julisti perjantaina päivämäärän 7.7.2023 ”Finnesota”-päiväksi suomalaishyökkääjän innoittamana.

– Minnesotan tulee juhlistaa kansainvälisellä tasolla kannuksensa ansainneen pelaajan hankkimista. Tervetulotoivotuksena herra Pukille ja hänen kotimaalleen Suomelle julistamme tämän päivän Finnesota-päiväksi, kuvernööri kirjoitti päätöksessään, joka on jaettu Minnesotan Twitter-tilillä.

Pukki pelaa Minnesotassa Norwichista tutulla numerolla 22, jonka joukkueen 20-vuotias puolustaja Devin Padelford luovutti suomalaistähdelle.

– Minulla oli hienoja aikoja Norwichissa sen kanssa. Numero on vaimoni syntymäpäivä. Norwichissa sain valita parista numerosta. Se oli ainoa, jolla oli jotain merkitystä minulle. Tuntui, että se on oma numeroni nykyään.

– Kiitos Devinille, jolla oli se aiemmin, hän antoi sen minulle. Olen siitä hyvin kiitollinen. Hän sanoi, että jos vain teen maaleja, hän antaa numeron mielellään minulle.

Teemu Pukki debytoi uuden seuransa Minnesota Unitedin paidassa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

Pukki pääsi kentälle 56. peliminuutilla Austin FC:tä vastaan. Vasta muutamat harjoitukset joukkueensa kanssa vetänyt Pukki ei kuitenkaan pystynyt auttamaan Unitedia ottamaan voittoa.

Austin takoi nimittäin ensimmäisellä jaksolla kolme maalia Minnesotan verkkoon ja otti lopulta 4–1-voiton.

Ottelun jälkeen Pukin nimikirjoitukset olivat kuitenkin kovaa valuuttaa. Minnesota United julkaisi Twitter-tilillään videon, jossa lapset haluavat Pukin nimikirjoituksia paitoihinsa.

– Kansan Pukki, seura kirjoitti saatetekstiksi.