Helmarien voittoputki meni tylysti poikki – Skotlannin salama

Marko Salorannan valmentaman naisten futismaajoukkueen vuosi 2023 oli edennyt voitosta voittoon.

Saloranta peri Helmarien valmennusvastuun viime kesän EM-lopputurnauksen jälkeen, ja on sen jälkeen ajanut menestyksekkäästi sukupolvenvaihdosta sisään.

Tiistaina kuitenkin Tampereen kolea kesäsade saattoi jäykistää Suomen puolustuksen liikkeen, koska tummapaitainen Skotlanti karkasi kahden maalin johtoon jo ensimmäisen 20 minuutin aikana.

Tsemppipuhe toimi, sillä noin kahdeksan minuuttia 0–2-osumasta Suomi onnistui kaventamaan pelin 1–2:een.

Toisella puoliajalla Suomi painosti ja haki tasoitusta, mutta tolppaa lähemmäksi Helmarit ei tällä kertaa päässyt. Suomella oli maalipaikat tasoittaa ottelu 2–2:een, mutta Skotlannin uhrautuvainen puolustus Gibson viimeisenä lukkonaan selvittivät kotijoukkueen maalintekoyritykset.

TAPPIOSTA huolimatta Suomen esityksestä jäi paljon hyvää käteen.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta harmitteli shokkialkua, mutta löysi suojattiensa otteista paljon hyvää.

– Aika helposti päästettiin kaksi maalia. Toki Skotlantikin oli avausjaksolla todella hyvä. Vähintään tasuri olisi pitänyt ottaa. Joukkue osoitti kotiyleisölle, että näitä pelejä meidän kuuluukin pelata, Saloranta kommentoi ottelun jälkeen Ylellä.

Vaikka vuoden 2023 tappioton sarja päättyi, voi Helmarit olla tyytyväinen tuloksiin. Skotlanti on kuitenkin maailmanlistalla sijalla 23 ja Islanti vieläkin korkeammalla 15:ntenä. Suomi löytyy pykälältä numero 29.