Törkykommentit MM-kisojen tv-lähetyksessä suututtivat katsojat

Australialainen tv-kommentaattori David Basheer on saanut murskakritiikkiä lausunnoistaan jalkapallon MM-kisojen avauspäivänä.

Basheer oli selostuskopissa, kun kisaemäntä Australia kaatoi Irlannin 1–0.

Kun lähetyksessä ihasteltiin ottelun jälkeen 75 000-päistä yleisöä ja tapahtuman huikeaa tunnelmaa, 57-vuotias kommentaattori möläytti erikoisen näkemyksen tv-kameroihin poimitusta Australian Katrina Gorrysta.

– Tuo hymy kertoo kaiken, Basheer aloitti.

– Äidiksi tuleminen ei ole selvästikään vienyt hänen kilpailuviettiään. Hän on todellinen taistelija joukkueelleen, mies täräytti australialaisen News.au-sivuston mukaan.

BASHEERIN lausunto aiheutti porua sosiaalisessa mediassa. Yksi Basheeria kritisoineista oli Adelaiden yliopiston strategisen viestinnän asiantuntija ja tohtori Victoria Fielding.

– Miksi ihmeessä synnytys muuttaisi naisen paloa urheiluun? Et sanoisi noin urheilevalle isälle, Fielding ihmetteli Twitterissä.

Osa käyttäjistä puolusti Basheeria. Joidenkin mielestä kommenteissa ei ollut mitään väärää, osa piti sanavalintoja ajattelemattomina mutta näki niistä aiheutuneen kohun suurenneltuna.

KATRINA GORRY synnytti tyttärensä vuonna 2021. Hän asuu Ruotsissa ja on kihloissa ruotsalaispelaaja Clara Markstedtin kanssa.

Australia voitti Irlannin MM-kotikisojen avausottelussaan 1–0. Joukkue kohtaa vielä Nigerian ja Kanadan turnauksen alkulohkossa.