Teemu Pukki tinttasi pitkästä aikaa maalin

Huuhkajat-kärki Teemu Pukki pääsi maalin makuun, kun Minnesota United voitti 3–0-lukemin Colorado Rapidsin jalkapallon MLS-sarjassa.

Maali oli Pukille vasta toinen Minnesotan paidassa ja ensimmäinen kotikentällä. Pukin ensimmäinen Minnesota-maali syntyi 13. heinäkuuta niin ikään MLS:n ottelussa. Pukki on nyt pelannut seurassa 11 ottelua, joista kuusi on liigapelejä ja loput cupotteluita.

Emanuel Reynoso teki Minnesotan 1–0- ja 2–0-maalit. Hän on nyt tehnyt kaikkiaan Minnesotalle 27 maalia, mikä sivuaa Darwin Quinteron seuraennätystä. Minnesota United on perustettu vuonna 2017.

Pukin maali tuli myös Huuhkajien kannalta hyvään saumaan, sillä hänet on nimetty ensi viikon EM-karsintaotteluihin Kazakstania ja Tanskaa vastaan.

Suomalaispomo jyrähti Espanjan kohusuutelijalle

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkue saavutti reilu viikko sitten historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Finaalin jälkeen suurimmissa otsikoissa eivät ole kuitenkaan olleet ratkaisumaalin tehnyt Olga Carmona tai MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Aitana Bonmatí.

Mediatilan on vienyt maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Rubiales, joka tarttui finaalin ratkettua haaroväliinsä ja suuteli palkintojenjaossa tähtipelaajaa Jennifer Hermosoa suulle.

Tapaus Rubialesista on tullut Espanjassa suuren luokan skandaali, johon ovat ottaneet kantaa pääministeri Perdo Sánchezin johdolla poliittiset päättäjät sekä Iker Casillasin ja Andrés Iniestan kaltaiset jalkapalloikonit. Heidän sanomansa on ollut selvä: Rubialesin toimintaa on mahdoton hyväksyä.

Rubiales itse on toista mieltä. Perjantaina hän ilmoitti vastoin kaikkia odotuksia jatkavansa puheenjohtajana ja haastavansa arvostelijansa oikeuteen. Futispomo koki joutuneensa ajojahdin uhriksi.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti tuomitsee Espanjan liiton puheenjohtajan Luis Rubialesin käytöksen.

– Olen erittäin pahoillani Jenni Hermoson ja Espanjan joukkueen puolesta, että he eivät ole voineet nauttia historiallisesta saavutuksestaan, maailmanmestaruudesta, vaan sitä on varjostanut Espanjan liiton puheenjohtajan Luis Rubialesin epäasiallinen käytös MM-finaalissa, Lahti sanoo kannanotossa.

Barcelona ja Real Madrid uhataan sulkea ulos Mestarien liigasta

Kohupomo Luis Rubialesin suuteluskandaalilla saattaa olla kauaskantoiset seuraukset, jotka ulottuvat myös Espanjan seurajoukkueisiin.

Espanjalainen radiokanava Onda Cero kertoo, että maan jalkapalloliitto on pyytänyt Kansainvälistä jalkapalloliittoa Uefaa sulkemaan espanjalaisjoukkueet pois Euroopan kentiltä.

Tämä tarkoittaisi esimerkiksi FC Barcelonan ja Real Madridin kaltaisten jättiläisten jäämistä ulos Mestarien liigasta.

Espanjan jalkapalloliitto ja sen pääsihteeri Andreu Camps haluavat radikaalilla ehdotuksellaan osoittaa mieltään Espanjan hallitusta vastaan ja tukea Rubialesia.

Kohusuutelijan äiti aloitti vaarallisen protestin

SUUTELUKOHUN keskellä olevan Luis Rubilesin äiti on ryhtynyt nälkälakkoon, kertoo muun muassa Daily Mail.

Angeles Bejar on lukinnut itsensä Divina Pastoran kirkkoon Motrilin kaupungissa, Espanjassa. Hän on aloittanut nälkälakon protestoidakseen poikansa kohtelua.

Bejar kertoi, että nälkälakko kestää niin kauan, kunnes ”oikeus toteutuu”.

Bejar istuu kirkossa siskonsa kanssa. He lukittautuivat sisään, kun kirkon pappi poistui paikalta.

Rubialesin äiti käskee Espanjan maajoukkuepelaajaa Jennifer Hermosoa ”kertomaan totuuden” jalkapallon MM-finaalin tapahtumista. Finaalin jälkeisessä palkintojenjaossa Rubiales suuteli Hermosoa suulle vastoin tämän tahtoa.

Bejarin mukaan hänen poikansa on liian kiltti satuttamaan ketään.

– Siinä tilanteessa ei ollut seksuaalista hyväksikäyttöä. Suostumus suudelmaan oli molemminpuolinen, kuten kuvat näyttävät, Bejar sanoo.

Jalkapallon MM-kultajoukkue meni lakkoon

JALKAPALLON naisten maailmanmestaruuden voittaneen Espanjan maajoukkueen pelaajat vaativat maansa jalkapalloliiton johdon vaihtamista. Vaatimustensa vakuudeksi pelaajat ilmoittavat yhteisessä tiedotteessaan, etteivät pelaa maajoukkueessa ennen kuin johto on vaihdettu.

Yhteistiedotteesta kertoo uutistoimisto Reuters, jonka mukaan tiedotteen on allekirjoittanut 56 pelaajaa mukaan lukien kaikki MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen kuuluneet.

Espanjan Jennifer Hermosoa yllätyksellisesti suudelleen puheenjohtajan uutisoitiin eroavan perjantaina tehtävästään, mutta toisin kävi.

Espanjan jalkapalloliitto järjesti lehdistötilaisuuden, jonka oletettiin kertovan Rubialesin eroamisesta. Rubiales aloittikin tilaisuuden kiittämällä kaikkia, jotka olivat hänen tukenaan kohun keskellä. Kiitosten jälkeen Rubiales asettui uhrin rooliin.

Rubiales kertoi, että hänen antamansa suukko oli enemmänkin poskisuudelma. Puheenjohtaja kertoi myös, että suudelma oli molemminpuolinen, suostumuksellinen ja spontaani.

Rubialesin mukaan hän kysyi Hermosolta lupaa suutelulle.

HJK taipui Hagin joukkueelle

HJK:LLA jäi maalin verran kirittävää kotiotteluun Euroopan konferenssiliigan pudotuspelikierroksella. Klubi hävisi torstai-iltana FCV Farul Constanțalle maalein 2–1 (0–0).

Ottelu pelattiin Farulin piskuisella Hagi Academu -stadionilla Romaniassa.

Toisen puoliajan alussa kaikki näytti vielä hyvältä HJK:n kannalta, sillä 50. Klubi meni 1–0-johtoon.

HJK livahti toisen jakson alussa johtoon. Joona Toivion tuikkaus kulmurin jälkeen painui tolpan juureen.

Rivaldinho, brassilegenda Rivaldon poika, tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin. Vaihdosta irronnut Mihai Popescu laukoi voittomaalin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Parin voittaja kuittaa paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Häviäjän eurotaival päättyy.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Töölössä.

Lucas Lingmanin isoveli kuoli 29-vuotiaana

HJK:N tähtipelaaja Lucas Lingmanin, 25, isoveli Daniel menehtyi viime sunnuntaina vain 29-vuotiaana. Lingman kertoi asiasta Instagramissa.

– Lepää rauhassa rakas isoveli. On hiljaisuus ja rajaton suru. Mutta on myös loppumaton rakkaus ja kiitollisuus. Vaikka olet nyt poissa, olet yhä lähellämme.

– Sydämissämme kuljet aina, Lingman jatkoi kirjoitustaan.

HJK ja Lingman kohtaavat tänään torstaina Konferenssiliigan karsinnassa FCV Farul Constantan Romaniassa.

HJK tiedotti Lingmanin jättävän ottelun väliin henkilökohtaisista syistä.

Skandaalisuudelmasta kriisikokous

JALKAPALLON MM-kisoissa kohahduttanut Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales, 45, teki iljettävän eleen Espanjan kuningatar Letizian seurassa. Paikalla oli myös prinsessa Sofia, 16.

Rubiales halasi kaikki Espanjan pelaajat, mutta antoi Hermosolle suudelman huulille. Hermoso totesi jälkikäteen, ettei tuntenut tilannetta mukavaksi. Suudelmasta nousi kohu, joka jatkuu vieläkin.

Rubiales selitti jälkikäteen, että antoi suudelman ilman pahaa aikomusta ja innostuneena.

– Minun pitää pyytää anteeksi, oppia tästä ja ymmärtää, että puheenjohtajana pitää olla varovaisempi.

Rubiales on saanut tempustaan paljon kritiikkiä, ja nyt Espanjan jalkapalloliitto aikoo ryhtyä toimiin.

NRK uutisoi nimittäin keskiviikkona, että Espanjan jalkapalloliitto aikoo pitää kriisikokouksen suudelmakohun vuoksi.

Suudelmasta on jyrähtänyt myös Espanjan pääministeri Pedro Sanchez.

Manchester United antoi potkut kohupelaajalleen – epäiltiin törkeästä rikoksesta

Mason Greenwood ei palaa Manchester Unitediin, seura ilmoittaa maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Greenwood on ollut pois Unitedin toiminnasta tammikuusta 2022, jolloin hänet pidätettiin epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Pidätyksen taustalla oli Greenwoodin entisen tyttöystävän somejulkaisu.

Greenwoodia syytettiin muun muassa raiskauksen yrityksestä. Kaikki syytteet häntä vastaan kumottiin tämän vuoden helmikuussa ydintodistajan päätettyä vaieta.

– Saatavilla olevien todisteiden valossa netissä julkaistu materiaali ei antanut kokonaiskuvaa tapahtumista, eikä Mason syyllistynyt rikoksiin, joista häntä aluksi syytettiin, Unitedin tiedotteessa kirjoitettiin.

– Kaikki ymmärtävät vaikeudet, jotka liittyvät hänet jatkoonsa seurassa. Siksi olemme yhdessä päättäneet, että hänen on parasta jatkaa uraansa muualla.

United kertoi auttavansa Greenwoodia uuden seuran etsinnässä.

United-kasvatti Greenwood kertoi omassa tiedotteessaan ymmärtävänsä, että ihmiset tuomitsevat hänet sosiaalisessa mediassa näkemänsä perusteella.

– En tehnyt asioita, joista minua syytettiin. Myönnän kuitenkin tehneeni parisuhteeni alussa virheitä, ja kannan vastuuni tilanteista, jotka johtivat somessa olleeseen päivitykseen, Greenwood sanoi

– Kiitän Unitedia, jota olen kannattanut seitsenvuotiaasta asti. Aion olla parempi jalkapalloilija, isä ja persoona. Haluan käyttää taitojani myönteisellä tavalla kentällä ja sen ulkopuolella.

MM-kultamaalin tekijä nosti paidan ylös, katsojat hämmästyivät

JALKAPALLON naisten MM-turnaus päättyi sunnuntaina Espanjan mestaruusjuhliin. Ykkössija sinetöityi Sydneyssä pelatussa MM-finaalissa, jossa Espanja voitti hallitsevan Euroopan mestarin Englannin 1–0.

Ottelun ainoan maalin teki Olga Carmona, jonka tarkka takanurkkalaukaus painui 29. peliminuutilla verkon perukoille. Osumansa jälkeen Carmona nosti pelipaitaansa, jonka alla olleessa paidassa luki ”Merchi”.

Teksti herätti katsojissa kysymyksiä, ja Carmonalta kysyttiin ottelun jälkeen kansainvälisessä tv-haastattelussa asiaa. Hän kertoi Merchin viitanneen hänen ystävänsä äitiin, joka kuoli hiljattain.

Pian ottelun tauottua ja Espanjan kultajuhlien käynnistyttyä Carmona sai kuulla järkyttäviä uutisia. Hänen isänsä oli kuollut edellisenä päivänä. Espanjalaismedian mukaan Carmonan perhe ja ystävät salasivat tiedon pelaajalta, jotta se ei vaikuttaisi hänen peliinsä.

Carmonan äiti ja veljet olivat katsomassa Espanjan alkulohkon pelejä ja palasivat sen jälkeen kotimaahan. He palasivat lauantaina takaisin Australiaan, jotta voisivat olla todistamassa Carmonan ja Espanjan finaalipeliä.

Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) kertoi tilanteesta twiitissään juuri ennen kuin joukkue nousi lentokoneeseen. Liitto kertoi ottavansa osaa pelaajan ja perheen suruun. Carmonan isän kuolinsyytä tai sitä, kuka uutisen kertoi pelaajalle, ei ole kerrottu.